Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#701 Re:2012-03-01 21:12Напълно подкрепям това мнение! |
Гост |
#7022012-03-01 21:14Петицията трябваше да засяга всички училища, в които има прием след 4-ти клас |
Гост |
#703 Re: Re:2012-03-01 22:20За мене пък е еманация на невежеството. Като започнеш от гарантираното от Конституцията безплатно образование, през фанатичната обстоятелствена част, та стигнеш до опасността от частното образование, все си е изказване на пълен невежа. Като онзи другия, който се изцепи че ТУ било върхът на висшето образование в България.
|
Гост |
#704 Re: Re: Re:2012-03-02 09:22Знаеш ли, хубаво е да се чете с разбиране. Когато писах за ТУ имах предвид, че В СВОЯТА СИ ОБЛАСТ е най-доброто в България. Техническото образование не се изчерпва само с информатика все пак, а СУ не е техническо висше училище, нали? Не съм запознат конкретно с информатиката за да съдя къде се преподава по-добре (макар да познавам доста успели хора в бранша, които са завършили тъкмо ТУ) , не съм и машинен инженер за да знам колко работят по специалността си, но със сигурност за автоматизацията, енергетиката, електроснабдяването и електрообзавеждането се генерират много специалисти от въпросното ТУ, които намират работа. Е, вярно, че много не стават, ама това е въпрос на лични амбиции и способности и важи с пълна сила и за СУ, предполагам. Който не иска да се научи не можеш да го научиш. Работата на университета е да даде възможбност на тези, които искат да учат. Останалите са бройка. Съвсем настрана - този спор няма общо с темата. Темата е съвсем конкретна - има нещо, което работи и то ще се развали без да има какво да го замести. Даже не е сигурно дали и частните училища ще могат да се наместят в нишата, защото и те следват държавна програма. |
Гост |
#705 Re: Re: Re: Re:2012-03-02 09:49А защо чак сега се вдигнахте да протестирате? Това че няма да има прием след 4-ти клас в МГ го чувам от заинтересованите майки от началото на учебната година. Този законопроект го въртят още от миналото правителство. Доколкото ми е известно единственото което добавиха от това правителство е държавната субсидия за частните училища и градини. Две-три седмици преди да го вкарат за гласуване се сетихте. |
Гост |
#706 Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-02 10:59Това , какво на вас вие е известно и какво чувате не е "абсолютна " истина.Сдружението на директорите на МГ изказа писмено мнението си още преди една година. Говорете принципно по въпроса, не задавайте глупави и заядливи въпроси. |
Гост |
#707 Re: Re: Re:2012-03-02 12:51Или с вас не живеем в една и съща държава , или не следите какво се случва около вас, а може би просто сте някой от споменатите "експерти". Нищо фанатично няма в изказването - самата истина си е. Аз веднага се сещам за по няколко примера, илюстриращи тези твърдения и ако вие не можете - ми посъбудите се малко! |
Гост |
#7082012-03-02 13:04Обучението в МГ 5-7 клас е доказало своята ефективност във времето |
Гост |
#709 Re: Re: Re:2012-03-02 13:13Конституция на РБ: Чл. 53. Не е опасно частното образование, а рушенето на държавното за да може частното да "проходи"! Мога да подкрепя с нормативни документи и факти всяко едно от твърденията си! А вие вашите? И хайде, не използвайте думички като "фанатизъм" и "невежество", защото съдейки по коментарите ви, ако се наложи да премерим степен на образованост, информираност или обективност се съмнявам сравнението да е във ваша полза! |
Гост |
#710 Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-02 15:13До сега имаше само слухове и нищо не беше предоставено черно на бяло. Поне не и на обществеността. Някой потвърждаваше, друг отричаше и пр. Сега научаваме, че е имало широко обществено обсъждане, в което са участвали десетина ромски организации, представители на малки училища и на кой ли не. Но никой от МГ не е бил поканен. А аз в края на краищата съм родител, а не експерт в министерството, че да знам какво се готви. Сега виждам - сега протестирам. И не съм лично засегнат - детето ми отдавна е минало възрастта за кандидатстване след 4 клас. |
Гост |
#7112012-03-02 18:27Учила съм от 5-ти до 7-ми клас в математическа гимназия и знам колко полезно е едно такова образование и как една такова двегодишно обучение би било много полезно за подготовката на учениците за кандидат-гимназиалните изпити. |
Гост |
#7122012-03-02 21:39Толкова малко деца обичат математиката, не унищожавайте онези които я учат с желание. |
Гост |
#7132012-03-02 21:39СМГ е единствена |
Гост |
#7142012-03-03 10:27:) |
Гост |
#7152012-03-04 09:27Синът ми е във втори клас с изявен интерес по математика. Мечтае да учи в ОМГ"Акад.К.Попов" в гр.Пловдив след 4-ти клас. В момента посещава частна математическа школа "XXI-ви век"-в неделната и програма. Решава тестове по математика и участва в почти всички състезания.Страхувам се, че ако няма прием след 4-ти клас ще се убият мечтите му и ще загуби интерес към математиката. В 7 клас вече ще се заглежда по момичета,хормоните му здраво ще бушуват....и ще безвъзвратно ще е загубил "спортната" си страст към задачите! Поне аз така мисля!!! |
Гост |
#716 Re:2012-03-04 10:18Децата, които наистина обичат математиката, никога не губят интерес към нея. Каква е гаранцията, че в 7-ми клас в ОМГ няма да загуби интерес към математиката? "Спортната" страст към задачите се губи и в МГ – погледнете броя на участниците в математически състезания 2-4 клас и 8-12 клас. В 8-12 клас участниците са почти толкова, колкото само в 3 клас например.
|
Гост |
#7172012-03-04 11:53Даровитите деца трябва да се откриват отрано и да се полагат грижи за развитието им. Така се създава " цвета " на една нация . |
Гост |
#7182012-03-04 14:02Всяка наука тръгва от Математиката ! |
Гост |
#7192012-03-04 18:05Ясно е всичко. Целта е да се закрият хубавите, добрите държавни училища, за да ги има частните. Подобен подход не е от днес и не е от вчера. Мекерета и национални нихилисти, които се ръководят единствено от личния си интерес, за съжаление, винаги сме имали бол. Виждаме ги и тук. Какво ще правят обаче надарените деца, чиито родители нямат възможност да плащат скъпо и прескъпо за доброто на една шепа хора? И каква е цената за всичко това? Да съсипят едно от последните смислени неща в тази държава. |
Гост |
#720 Re:2012-03-04 19:39И с каква цел искат да го съсипят? Да не би тези деца които няма да отидат в МГ да отидат в ЧУ? Или пък като останат в СОУ държавата няма пак да плаща субсидия? Не ви сващам логиката. Ако може пояснете. |
Гост |
#7212012-03-04 19:41От мекеретата ли сте да знам как да ви го обясня? |
Ах, морето .... |
#722 За незаконни прием в МГ2012-03-04 22:44Крайно време е да се преустанови незаконния прием на ученици в МГ в страната. Глутница овълчили се учители, закриляни от Кир. Атанасов, станаха крезове, наиздигаха къщи - палати, заживяха охолно... на гърба на обикновения и нищо неподозиращ родител. Нека спешно да се направят ревизии във всички МГ в страната какви пари се събират от родителите и как се разходват... По какви критерии са приемани ученици до този момент, при условие, че наредба на министъра никога не е издавана. Не е ли време директорите на МГ в България да станат клиенти на Темида и да преустановят да се подиграват с обикновените хора. |
Гост |
#7232012-03-05 07:42Като родител на ученик в СМГ и то в горните класове, не са ми били искани никакви пари, а дори за състезанията на които ходи, не съм плащала нищо. Когато отидете при обущаря плащате без да се оплаквате 10 лв за да ви смени капачките на обувките /независимо, че сте дали толкова за целите обувки/ и не се оплаквате. Когато давате пари за курсове по чужд език /независимо, че в училище се учи много/пак не се оплаквате. Не е добре да се клеветят хора, които доказано работят много. Парите им определено са изкарани с много труд и не им завиждайте, трудът им не е лек. |
Гост |
#7242012-03-05 08:53Като възпитаник на НПМГ мога само да кажа, че математическите гимназии са последната надежда в България да се раждат иновации и да се създават продукти и услуги с висока добавена стойност! Наливането на "академични" знания и факти в главите на децата е ужасно пагубна тенденция не само у нас. Математическите гимназии възпитават логическо мислене и създават "умения за учене" и боравене с всякаква информация, без човек да трябва да наизустява - достатъчно е да мисли...за съжаление "мисленето" не е на мода... |
ПМГ Бургас Родители |
#725 Родител на ученик от ПМГ - Бургас2012-03-05 13:51Нека не позволим да бъде унищожено нещо, което се е доказало, че РАБОТИ! За правото на избор в образователната система. Използвам случая да споделя, че ние, родителското настоятелство на учениците от V до ХІІ клас в ПМГ „Акад. Никола Обрешков”, в момента организираме протест срещу институциите, от които зависи здравето и обучението на децата ни. От началото на 2-ри срок, в учебната програма бяха направени промени, които разпокъсаха двойните часове по един предмет, чиято ефективност се е доказала във времето и началния час на учебните занятия беше изгтеглен в 7.15 часа. Категорично против това сме! За повече информация търсете страницата ни във Фейсбук - ПМГ БУргас родители. Ще ни бъде полезно да се свържем с учители, родители и ученици от другите математически гимназии в страната и да споделим вижданията си. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11687 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3517 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2915 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2304 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10966 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
615 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
597 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
355 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04