Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#262012-02-19 00:54 Насочването и стимулирането на деца с наклоностти от ранна възраст, може да доведе до изключителни успехи и реализация. |
Гост |
#272012-02-19 06:24 Като възпитаничка на МГ знам, оценявам, а и от реализацията на бившите ми съученици е видно какво ни даде обучението там. Сега предстои детето ми да кандидатства след 4-ти клас и сме ориентирани към МГ.Нека не разрушаваме един доказано добър модел на обучение! |
Гост |
#282012-02-19 10:27Всички съвременни технологии изискват задълбочена подготовка по математика и естетвени науки. Затрудняването на специализираното обучение по математика в МГ и по другите естествени науки (напр. по биология, химия и физика в НПМГ) ще намалят силно възможностите на нашите деца да се реализират на високо ниво в компютърните технологии, инженерните дисциплини, медицинските и фармацевтичните направления. Талантът и интересите на децата се развиват от ранна възраст - не трябва да пречим на това развитие, а да му помагаме. |
Гост |
#29 Re:2012-02-19 10:56Думите САБОТАЖ и ТЪПОТИЯ са много точно определение на намерението на една зам. министърка да разруши училища, доказали своята необходимост и полза за образованието.... Как спят спокойно авторите на това безумие? |
Гост |
#302012-02-19 11:46Защо трябва всяка добра традиция в образованието да бъде отхвърлена? |
Гост |
#312012-02-19 12:17А как бихте обяснили следните факти: |
Гост |
#322012-02-19 12:17МГ ми даде невероятно качествено образование и "силен старт" в живота. Съжалявам, че за мен нямаше прием след четвърти клас |
Гост |
#33 Re:2012-02-19 12:22Аз няма да коментирам всичките ти точки, но ще кажа нещо специално за моето "провинциално" МГ - средата в МГ - като възпитание от учители, като равнище на знания и умствен капацитет, е значителнно по-различна от тази в средните училища. Учителите гледат малко по-различно на децата - като на по-зрели. относно т. 3 - донякъде е нормално да се влиза в НЯКОИ паралелки с такъв бал, защото има прекалено много места във всички училища (как може да се влиза в Алма Матер с чисто 2 на матурите и заявление?) Аз съм твърдо ЗА приема след 4ти клас, дано не го отменят |
Гост |
#342012-02-19 12:37... |
Гост |
#35 Re:2012-02-19 12:41Това, че много деца после продължават в ЕГ, а не остават в МГ значи само едно - че са търсили добра среда, където да се подготвят добре и да получат по-добро образование докато дойде време да отидат в ЕГ, накъдето ги влече. Не е нужно всички да стават математици. Че "голяма част" от учениците в МГ ходят на уроци е силно преувеличено твърдение. В СМГ доста деца ходят само на уроци по БЕЛ. И дори и това е за презастраховане, защото средният успех на изпита по БЕЛ на седмокласниците от СМГ миналата година гони 5,50. На практика няма дете от СМГ, което да не е влязло в елитно училище. Едно изследване на една колежка показа, че от медалистите на международни олимпиади през последните години към 80-90% са учили в МГ още от 5 клас. За останалите...не беше намерена информация къде са учили. Сиурно има и медалисти, идващи от обикновени училища, но са символичен процент. В МГ изобщо не става дума за безплатна подготовка по матекатика. Става дума за СРЕДА. Среда, в която не ти казват "зубър", когато спечелиш състезание, среда, където има здравословна конкуренция, среда, където учителите преподават, а не се правят на пъдари. Да продължавам ли?
|
Гост |
#36 Re:2012-02-19 12:44и аз няма да коментирам написаното от #31, но МГ не са САМО люпилни за таланти в областта на природните науки и математиката. Те успяха да създадат най-добра учебна среда за възпитаниците си, стимулираща и подпомагаща най-доброто в децата. Как без да е пренесен този опит в някаква друга форма ПРЕДВАРИТЕЛНО унищожаваме тази среда? Ами ако "новаторския" нов закон не проработи, а се окаже поредната недомислица? Кой ще плаща последствията за децата и родителите им? Има ли лошо в това, че не всички деца от МГ след 7 клас не отиват отново в МГ? Какъв е проблемът???? Та тези училища дори не се финансират допълнително... Тогава в чии очи са трън? |
Гост |
#372012-02-19 12:59Подписването ни на тази петиция ТРЯБВА да стигне до министъра на образованието и до комисията по образование в Народното събрание. Трябва да ОБЯСНИМ ЗАЩО настояваме да продължи приемът на ученици след 4-ти клас в математическите гимназии, ако управляващите не са анализирали и стигнали до ТОЧНИТЕ изводи. Трябва да защитим искането ни децата ни да имат право да учат: 1. в среда, в която са установени правила и дисциплина; 2. с учителите, които са загрижени и полагат усилия децата да напредват и успяват; 3. с учителите, които мотиви децата да учат, да искатт да постигат успехи; 4. и с учението да израстват като самостоятелни личности. А в крайна сметка това е полезно и за самите деца, и за нацията ни! |
Гост |
#382012-02-19 13:01Бидейки възпитаник на СМГ от 5-ти до 11-ти клас, мога да кажа, че подготовката до 7-ми клас беше на много по-високо ниво в сравнение със средностатистическите основни училища. СМГ е училище с традиции и твърдо подкрепям тази петиция. Нека не съсипваме вече създаденото и добре функциониращото! Михаил Христосков |
Гост |
#392012-02-19 13:30Реформите в образователната система на Република България трябва да са добре премислени и винаги да са в интерес на оптимизацията и подобряването на статуквото. От тази гледна точка понякога е необходимо новите идеи и предложения за разпоредби да бъдат прилагани и обмисляни индивидуално когато става въпрос за институции, създали и грижещи се за своя имидж и имиджа на България по света. Софийската математическа гимназия заслужава специален статут и субективен подход! Не правете грешката да я приравнявате с другите школа - сравнението е несъстоятелно! |
Гост |
#402012-02-19 13:32В момента най-доброто образование 4-7 клас дават МГ гимназиите. Ако желаят, ЕЗИКОВИТЕ ГИМНАЗИИ могат също да помислят за прием 4-7 клас... |
Гост |
#412012-02-19 13:51В момента съм ученик в СМГ в 6ти клас и през изминалата учебна година ми се изгради мисленето, логиката и т.н, смятам че периода от 5ти до 7ми клас е основата в математиката и най-добре се изгражда в МГтата!! Освен това и средата е много добра! |
Гост |
#422012-02-19 13:56Подписвам петицията с две ръце, защото знам как преобрази детето ми дадената му възможност да се занимава с това което обича, как за първи път намери приятели сред сродните души с които се събра в СМГ, как се отвори и заговори отново с любов за математика , информатика, български, история и пр. предмети, за любими преподававтели, за приятели, за весели случки, за всеки един ден изпълнен с приятно за него учене. Защото интересът му към точните науки още от детската градина намери благоприятна почва да се развива и увеличава едва след 4 клас и то именно тук в СМГ, попадайки в подходящата за него специфична спезиализирана среда. Не може и не бива да искаме децата ни да са еднакви, трябва да поощряваме и подпомагаме обаче всякоедно дете в областта на неговия талант и то от най-ранна детска възраст. Бих гласувала даже от 2ри клас деца с изявен талант и възможности да имат шанса да учат в специализирани училища, които да ги развият по най-добрия начин, за доброто бъдеще на нацията. |
Гост |
#43 Re:2012-02-19 14:01Подкрепям на 100%! |
Гост |
#442012-02-19 15:07Поредната глупост и поредното безобразие, което сте на път на извършите, с меркантилни цели. Имайте малко съвест и морал, за Бога! Наистина някой трябва да ви спре! |
Гост |
#452012-02-19 15:09В последно време всичко, което излиза от МОМН са козметични промени за лошо, свързани или с корпоративни интереси (частниците) или с отчитане на дейност. До момента, в който няма реално обществено обсъждане с участие на родители, учители, директори и експерти (!), а не политици от МОМН, нищо, което произведете няма да има реален ефект, освен поредното затъпяване на децата. |
Гост |
#462012-02-19 15:57Напълно подкрепям градивен диалог между обществото и институциите с цел постигане на компромисен вариант, който да е едновременно устойчив и в интерес на опазване на силното образование и насърчаване на таланта! |
b?a?t |
#472012-02-19 16:21Всяка година кандидатстват по минимум 6 деца за място в СМГ. ЗАЩО? Заради средата.Някой си писа по-горе, че после напускали и отивали в езикови гимназии. Отиват защото са получили перфектна подготовка в СМГ.Перфекта подготовка в 5, 6, 7 клас. |
Гост |
#482012-02-19 16:35Zelaja uspeh v tova nachinanie! |
Гост |
#492012-02-19 16:55Без коментар. Съгласието ми с тази подписка говори достатъчно. |
Гост |
#502012-02-19 17:03Надявам се здравият разум да надделее над недомислието и личните интереси на някои хора! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11683 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3516 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2914 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2303 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10959 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
614 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
595 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
334 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04