Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#762012-02-20 08:02Да запазим малкото хубави неща в нашето образование!!!!! |
Гост |
#772012-02-20 08:11Логическото мислене се формира точно във възрастта 5-8-ми клас. А най-добре го развива математиката. Би било крайно необмислено, да се премахне работеща практика, вместо да се помисли как да се увеличи приема. Нека повече Български деца имат шанс, а не по-малко! |
b?a?t |
#78 Re: За неразбралите2012-02-20 08:17Математическите гимназии са специално място.Точка. Математическите гимназии на България са доказали в ЦЯЛ СВЯТ качеството на образованието което децата получават в тях.Точка. Математическите гимназии на България са доказали в България качеството на образованието което децата получават в тях.Точка. Политиците на България са доказали, че най-големият им талант е да губят спечелени битки.Точка. Математическите гимназии трябва да имат ясен статут ПО ЗАКОН.ТОЧКА. |
Гост |
#792012-02-20 08:21Необходими са ни повече такива училища в София и страната! Нека ги създадем, а не да ги унищожим! |
Гост |
#80 Re:2012-02-20 08:26И като станат не гимназии, а средни училища, ще трябва да обучават не от пети, не от седми, а от ПЪРВИ клас. Абсурдно е някой в предучилищна възраст да прецени, че детето има математическо мислене. Това, което трябва да се разреши в закона, е да има училища с обучение 5-12 клас и тогава всичко заспива. Всички приказки, че проблемът е само юридически са прах в очите. |
Гост |
#812012-02-20 09:11Подкрепям тази петиция защото от опит знам как се преподава в училищата.Да ме прощават господата от МОН, но в тази наука всичко има последователност, която се спазва единствено в математическите гимназии.Обучението на децата от 5-ти до 7-ми клас дава шанс на повече от тях, които в последствие чрез конкурс продължават в мат.гимназии. |
Гост |
#822012-02-20 09:15Без думи оставам... |
Гост |
#832012-02-20 09:24Не разбирам защо трябва да коментирам тази петиция. Предпочитам да коментирам действията на един абсолютно некомпетентен и некадърен министър. Математическите гимназии са едно от малкото хубави неща останали в тази държава. Там родителите могат спокойно да пратят децата си без да се страхуват толкова, че ще станат наркомани. |
Гост |
#842012-02-20 09:41Доброто образование трябва да бъде запазено. |
Гост |
#85 Re: Re:2012-02-20 09:41
"И като станат не гимназии, а средни училища, ще трябва да обучават не от пети, не от седми, а от ПЪРВИ клас. Абсурдно е някой в предучилищна възраст да прецени, че детето има математическо мислене. Това, което трябва да се разреши в закона, е да има училища с обучение 5-12 клас и тогава всичко заспива. Всички приказки, че проблемът е само юридически са прах в очите."
Юридически- таратанци. Какъвто го направят законът- такъв ще бъде. Ако желаят, могат да регламентират по- ясни правила за приема от V клас. Никой не им е сложил автомат до тиквите и никой не ги е заставил от І-ви клас или от VІІ-ми клас да се приема в училища, където децата ще изучават предмети според интереса и насочеността си. |
Гост |
#862012-02-20 09:49# 34 "В МГ изобщо не става дума за безплатна подготовка по математика. Става дума за СРЕДА. Среда, в която не ти казват "зубър", когато спечелиш състезание, среда, където има здравословна конкуренция, среда, където учителите преподават, а не се правят на пъдари. " Това е цялата истината! ПО-добре не може да се каже. По-скоро това Министерство трябва да бъде закрито, отколкото да се посегне на Математическите гимназии. Защото те са доказали какъв продукт на световно ниво могат да произвеждат, а това Министерство нищо не е показало. |
Гост |
#872012-02-20 09:53Най-често срещаните аргументи на поддръжниците на приема в МГ след 4-ти клас са "здравословна среда" и "добра подготовка по всички предмети". Ами какво ѝ е на средата в ПЧМГ, 125 СОУ и 107 ОУ например? Ако към тях бъде насочен напливът от кандидатстващи четвъртокласници, нали приемният изпит отново ще отсее най-добрите, така че "здравословната среда" ще е на лице. |
Гост |
#882012-02-20 10:00Не бива една практика, доказала своите предимства, успехи и актуалност, да бъде подвластна на конюнктърни и политически експерименти. |
Гост |
#892012-02-20 10:02Изключителна недомислица е спирането на обучението по математика независимо кога и къде. Кое ще формира аналитичното мислене у децата ни? Аз ИСКАМ моето дете да учи математика! |
Гост |
#902012-02-20 10:06Не съм съгласна относно промените. |
Гост |
#912012-02-20 10:07Светът се движи в днешно време от мениджъри (комплексари на тема наука) - хора, неспособни да мислят и решават проблеми. Хора който могат само да говоря -бла бла, дълбоко в себе си мразещи и търсещи всевъзможни начини да унищожат този "звяр" математика (физика ...), заради който са отнасяли подигравките на свойте съученици. България, българският народ се гордееше с две неща - историята си и учебната си система .Е дойде момента в който историята ни от давна се тъпчи и подменя ,а в училище освен да се пуши по прозорците друго не става. Успех. |
Гост |
#92 Re:2012-02-20 10:12Вие забравяте, че тези даца са ходили на курсове и школи именно в СМГ ! А погледнете резултатите от състезанията на - 5 - 7 клас. Кой е с най-добри резултати? |
Гост |
#93 Re: Re:2012-02-20 10:17Не, не са ходили. Подготвяни са в своите си училища – 125 СОУ, 107 ОУ и ПЧМГ. Погледнете Вие резултатите от нац. състезания – аз съм ги гледала. |
Гост |
#942012-02-20 10:19стегнете се малко и помислете защо сте учители. |
Гост |
#95 Re: Пак до неразбралите2012-02-20 10:25Най-често срещаните аргументи на поддръжниците на приема в МГ след 4-ти клас са "здравословна среда" и "добра подготовка по всички предмети". Ами какво ѝ е на средата в ПЧМГ, 125 СОУ и 107 ОУ например? Ако към тях бъде насочен напливът от кандидатстващи четвъртокласници, нали приемният изпит отново ще отсее най-добрите, така че "здравословната среда" ще е на лице. Най-висок приемен бал през 2011 г. в София постигнаха именно възпитаници на ПЧМГ и 107 ОУ и бяха приети в...СМГ. И това ако не е отлична подготовка...След 7-ми клас учениците от изброените училища също са приемани в елитни училища – АК, 91 НЕГ, 1 АЕГ, СМГ... Ученици от 125 СОУ, 107 ОУ и ПЧМГ печелят призови места на национални състезания. Не са малко и медалите им от участия в международни състезания. Предполагам, че курсовете в СМГ ще се запазят, дори да бъде прекратен приемът след 4-ти клас. Ами какъв е тогава проблемът? Кой в случая пречи на развитието на таланта на децата и по какъв точно начин – среда ще има, подготовка и в училище, и в курсовете на СМГ? Който иска, след 7-ми клас ще може да продължи образованието си в СМГ.То и без друго около 50% от постъпилите в 8-клас в СМГ идват от други училища. И много от тях се справят с математиката по-добре от училите до 7 клас в СМГ. Във всеки голям град в страната има математически паралелки в някои ОУ и СОУ. Не е проблем и откриването на такива в останалите градове. Мислите ли, че в МОМН не са запознати с всичко това и някой ще е в състояние да ги убеди, че волът всяка година си ражда по едно теле?#87: - Има традиции и среда, създавани с години и те са в Математическите гимназии. Не в паралелки. Резултатите от съзтезания и олимпиади са категорични. Математически гимназии. Изброените ОУ-та, СОУ-та и частни училища просто се опитват да откраднат това, за което естествена и доказана среда са МАТЕМАТИЧЕСКИТЕ ГИМНАЗИИ. Да, ПЧМГ. Пак ГИМНАЗИЯ. ГИМНАЗИЯ. Не ПЪРВА ЧАСТНА ПАРАЛЕЛКА по МАТЕМАТИКА. Защо ли? Простичко е. Средата за обучение по математика са ГИМНАЗИИТЕ. Та в ПЧМГ затова има и първи клас. ПЪРВИ КЛАС? В МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ? АМА ЧАСТНА. В ПЧМГ може от първи клас, но в СМГ от пети не може. Това, което пишете, са абсурдни неща. А за състезанията просто НАГЛО ЛЪЖЕТЕ. Но да си позволявате да лъжете за такива неща, при положение че информацията за състезанията е публична? |
Гост |
#962012-02-20 10:42Изумена съм от поредното действие на Министерството на Образованието, насочено срещу българското образование!!!! Господа (не)образователни деятели, ако не можете да направите нещо по-добро за българското образование, поне не съсипвайте малкото останали училища в България, осигуряващи на децата ни качествена подготовка!!! |
Гост |
#972012-02-20 10:44Изцяло подкрепям инициативата за активно гражданско отношение, касаещо бъдещето на децата ни и на страната. Ясно на всички е, че децата, които са завършили математически гимназии, са сред най-успелите хора, които успяват не само в страната, но и в чужбина. Логическото мислене, което се развива, конкурентната среда, явяването на състезания е в основата на техния успех и реализация във всички сфери на живота. Призовавам всички да не се примиряваме с този явен пропуск, може би тенденциозен, но все пак се надявам - случаен. Ще коства много малко на законодателите да направят поправката в закона и се надявам, че ще го сторят. Защото нека не се надяват, че ние будните родители ще оставим това така. Нещо градено с години и най-вече работещо, какъвто е опитът с математическите гимназии - политици без опит и идея се опитват с лека ръка да забранят. Защото отпорът им, че няма да бъдат включени математическите гимназии като специализирани училища, е меко казано смущаващ. Надявам се, че няма за пореден път да се налага медиите и нашия протест да ги принуждава днес да говорят как в никакъв случай няма да променят проектозакона, а на следващия ден да се окаже че това е съвсем възможно, даже наложително. Особено както става в последно време - след като вълната на протест стане толкова голяма, се налага г-н Бойко Борисов публично да поставя някои хора (министри, зам.министри и др.)на място след като са натворили разни каши и така да се измива срама. Нека не позволяваме да бъде забранен един от малкото добри и утвърдени модели в нашето многострадално образование. Убедена съм, че успешно ще защитим нашата кауза и правото на децата ни да получат най-доброто образование, което в момента могат да получат именно в математическите гимназии. |
Гост |
#982012-02-20 10:44Математическа гимназия изгражда хора, изгражда мислещи, можещи и искащи хора. |
Гост |
#992012-02-20 10:45Имах късмет децата ми да учат в СМГ от 5-ти до 7-ми клас. Това им даде толкова сериозна основа, че и досега - вече в 12-ти клас, се справят благодарение на това. Не само знания, но и подготовка и психика за състезание и конкуренция. Глупаво е да се затварят възможности. |
Гост |
#1002012-02-20 10:50Като възпитаник на математическа гимназия от 5ти до 12ти клас мога с чиста съвест да заявя, че тя предоставя най-доброто образование в града между 5ти и 7ми клас и допринася неизмеримо към успехите на българските ученици с изявени интереси в областта на математиката, което допринася към дългогодишното присъствие на България във върховете на всички ученически математически състезания. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11683 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3516 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2914 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2303 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10959 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
614 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
595 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
334 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04