Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Quoted post
Гост |
#312012-02-19 12:17А как бихте обяснили следните факти: |
Отговори
Гост |
#33 Re:2012-02-19 12:22:39Аз няма да коментирам всичките ти точки, но ще кажа нещо специално за моето "провинциално" МГ - средата в МГ - като възпитание от учители, като равнище на знания и умствен капацитет, е значителнно по-различна от тази в средните училища. Учителите гледат малко по-различно на децата - като на по-зрели. относно т. 3 - донякъде е нормално да се влиза в НЯКОИ паралелки с такъв бал, защото има прекалено много места във всички училища (как може да се влиза в Алма Матер с чисто 2 на матурите и заявление?) Аз съм твърдо ЗА приема след 4ти клас, дано не го отменят |
Гост |
#35 Re:2012-02-19 12:41:40Това, че много деца после продължават в ЕГ, а не остават в МГ значи само едно - че са търсили добра среда, където да се подготвят добре и да получат по-добро образование докато дойде време да отидат в ЕГ, накъдето ги влече. Не е нужно всички да стават математици. Че "голяма част" от учениците в МГ ходят на уроци е силно преувеличено твърдение. В СМГ доста деца ходят само на уроци по БЕЛ. И дори и това е за презастраховане, защото средният успех на изпита по БЕЛ на седмокласниците от СМГ миналата година гони 5,50. На практика няма дете от СМГ, което да не е влязло в елитно училище. Едно изследване на една колежка показа, че от медалистите на международни олимпиади през последните години към 80-90% са учили в МГ още от 5 клас. За останалите...не беше намерена информация къде са учили. Сиурно има и медалисти, идващи от обикновени училища, но са символичен процент. В МГ изобщо не става дума за безплатна подготовка по матекатика. Става дума за СРЕДА. Среда, в която не ти казват "зубър", когато спечелиш състезание, среда, където има здравословна конкуренция, среда, където учителите преподават, а не се правят на пъдари. Да продължавам ли?
|
Гост |
#36 Re:2012-02-19 12:44:32и аз няма да коментирам написаното от #31, но МГ не са САМО люпилни за таланти в областта на природните науки и математиката. Те успяха да създадат най-добра учебна среда за възпитаниците си, стимулираща и подпомагаща най-доброто в децата. Как без да е пренесен този опит в някаква друга форма ПРЕДВАРИТЕЛНО унищожаваме тази среда? Ами ако "новаторския" нов закон не проработи, а се окаже поредната недомислица? Кой ще плаща последствията за децата и родителите им? Има ли лошо в това, че не всички деца от МГ след 7 клас не отиват отново в МГ? Какъв е проблемът???? Та тези училища дори не се финансират допълнително... Тогава в чии очи са трън? |
Гост |
#129 Re:2012-02-20 12:47:14Не знам тези факти за кой град се отнасят, но в нашия град нещата не стоят така. Много малък процент от учениците завършили 7 клас в МГ не продължават в МГ. Причината е не само в отличната подготовка по математика, но и в подготовката и по всички други предмети включително и чуждите езици, които учат като ЗИП до 7 клас и усилено от 8 клас. Двамата с моя съпруг сме завършили МГ. Синът ни тази година завършва МГ – там е от пети клас и дъщеря ни също е в МГ от 5 клас. Твърдо съм за обучението в МГ от 5 клас. |
гост |
#264 Re:2012-02-21 21:20:44За коя провинция говориш, защото и ние сме провинция, но при нас от 29 деца, едва 2-3 отиват в ЕГ, всичко останало си остава в МГ. Ако не е качествено образованието там едва ли ще има такъв наплив, а след като се борят за 1 място повече от 6 деца, за какво говорим. |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2012-02-25 23:32:26- Date of removal: 2012-02-25
- Причина за премахване:
Гост |
#597 Re: Подкрепям напълно казаното в тези шест точки!2012-02-28 09:33:18 |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция (искане) за временно или постоянно отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ИАЛВ - г-н Красимир Коев
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Петиция (искане) за временно или постоянно отстраняване от длъжност на изпълнителния директор на ИАЛВ - г-н Красимир Коев
1939 Създадено: 2024-12-02
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
702 Създадено: 2024-12-14
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1331 Създадено: 2024-11-22
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
677 Създадено: 2024-12-08
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
947 Създадено: 2024-11-26
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
152 Създадено: 2024-12-10
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
109 Създадено: 2024-12-16
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
766 Създадено: 2015-10-22
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11605 Създадено: 2024-06-24
ПОДПИСКА СРЕЩУ ВЪВЕДЕНИТЕ ПРОМЕНИ В ГРАФИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ НА ВЛАКОВЕТЕ ПРЕЗ ГАРА КОПРИВЩИЦА
81 Създадено: 2024-12-13
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
661 Създадено: 2024-12-04
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
270 Създадено: 2024-12-03
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12504 Създадено: 2024-10-12
Против Общите събрания (ОС) на КАБ да се провеждат в хотели
49 Създадено: 2024-12-10
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6711 Създадено: 2024-12-04
Петиция за разграничаване на частни културни организации от бюджетни институции в програмите на НФК
89 Създадено: 2024-12-09
Правосъдие за Ката и Стипе
23607 Създадено: 2024-07-16
Задължителни, БЕЗПЛАТНИ ранни генетични тестове за всички бременни!
34 Създадено: 2024-12-16
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1434 Създадено: 2024-10-25
Спасение на животните във Велинград
164 Създадено: 2024-11-30