ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО

ЗОВ ЗА ПОМОЩ

ОТ ДИВАТА ФЕРМА на Бети и Ники

УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ,

    Повечето от Вас ни познават като ментори на риалити-предаването „Фермата“, но  това  не е нашата професия, ние имаме реална ферма, която създадохме преди 30 години.

    Не случайно фермата ни е кръстена ДИВАТА ФЕРМА, защото оцеляването й зависи почти изцяло на ресурса от  дивата природа т.е. от ТРЕВАТА. През годините на субсидиране ние влагахме всеки лев в развитие на производството и увеличаване на стадото от редки автохтонни породи, важни за България, като не отстъпихме от принципите си да опазваме природата и животните ни да пасат по природосъобразен начин.

    Сертифицирахме и фермата и производството си като Биологични. Сега сме най-голямата био говедовъдна ферма в Европа с близо 2000 бройки, отглеждаща животните си по този начин. Първата кланица и цех за преработка на био телешко месо на Балканите. Близо 11% от Био сертифицираните пасища за 2022 година в България са в нашата Ферма.

    До сега Фермата ни беше стабилна и можеше да се издържа от производство. Децата ни се изучиха, създадоха си семейства и се върнаха във Фермата със свежа сила и познания. Тези са нашите приоритети, те бяха и приоритети на държавата ни през изминалите 15 години, но през последните 2 месеца държавата в лицето на Националните Паркове направи завой на 180 градуса и вече тези приоритети за тях не значат нищо, за тях най-важното се оказа разпределянето на субсидията.

   В момента обаче Фермата ни се бори за физическото си оцеляване, защото ни е спрян ресурса, тоест ТРЕВАТА за лятното изхранване на животните, когато при нас липсва, а от нея зависи оцеляването на всяко тревопасно животно.

   Ние смятаме, че за нашата Ферма е по-важна ПАШАТА и биологичното производство отколкото субсидията, затова заявяваме, че ще дарим за обществени инициативи цялата субсидия по Пасторализъм за 2024 година, като изключим дължимото на държавата като такси и данъци.

   От своя страна държавата в лицето на ПАРК РИЛА да ни предостави пасища от резерва си, които са стръмни, захрастени и други, за да можем ние да изхраним целите си стада и да продължим производството си.

   Това не искаме да става за сметка на природата, затова молим доброволци от обществото да дойдат и да наблюдават на място как на практика се осъществява  природосъобразния  начин на пашуване, без да нанасяме щети на природата.      

   ДНЕС имаме нужда от  подкрепата на ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО, защото именно обществото е собственик на националните паркове и неговата воля трябва да се зачита! Нека заедно да продължим да произвеждаме екологично чиста храна за нашите семейства с грижа за природата!

 


Николай Атанасов Василиев    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Николай Атанасов Василиев ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...