Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

Гост

#703 Re: Re:

2012-03-01 22:20

#701: - Re:

За мене пък е еманация на невежеството. Като започнеш от гарантираното от Конституцията безплатно образование, през фанатичната обстоятелствена част, та стигнеш до опасността от частното образование, все си е изказване на пълен невежа. Като онзи другия, който се изцепи че ТУ било върхът на висшето образование в България.

Отговори

Гост

#704 Re: Re: Re:

2012-03-02 09:22:21

#703: - Re: Re:  

Знаеш ли, хубаво е да се чете с разбиране. Когато писах за ТУ имах предвид, че В СВОЯТА СИ ОБЛАСТ е най-доброто в България. Техническото образование не се изчерпва само с информатика все пак, а СУ не е техническо висше училище, нали? 

Не съм запознат конкретно с информатиката за да съдя къде се преподава по-добре (макар да познавам доста успели хора в бранша, които са завършили тъкмо ТУ) , не съм и машинен инженер за да знам колко работят по специалността си, но със сигурност за автоматизацията, енергетиката, електроснабдяването и електрообзавеждането се генерират много специалисти от въпросното ТУ, които намират работа. Е, вярно, че много не стават, ама това е въпрос на лични амбиции и способности и важи с пълна сила и за СУ, предполагам. Който не иска да се научи не можеш да го научиш. Работата на университета е да даде възможбност на тези, които искат да учат. Останалите са бройка.

Съвсем настрана - този спор няма общо с темата. Темата е съвсем конкретна - има нещо, което работи и то ще се развали без да има какво да го замести. Даже не е сигурно дали и частните училища ще могат да се наместят в нишата, защото и те следват държавна програма.

Гост

#707 Re: Re: Re:

2012-03-02 12:51:06

Или с вас не живеем в една и съща държава , или не следите какво се случва около вас, а може би просто  сте някой от споменатите "експерти". Нищо фанатично няма в изказването - самата истина си е.  Аз веднага се сещам за по няколко примера, илюстриращи тези твърдения и ако вие не можете - ми посъбудите се малко!

Гост

#709 Re: Re: Re:

2012-03-02 13:13:09

Конституция на РБ:

Чл. 53.
(1) Всеки има право на образование.
(2) Училищното обучение до 16-годишна възраст е задължително.
(3) Основното и средното образование в държавните и общинските училища е безплатно. При определени от закона условия образованието във висшите държавни училища е безплатно.
(4) Висшите училища се ползват с академична автономия.
(5) Граждани и организации могат да създават училища при условия и по ред, определени със закон. Обучението в тях трябва да съответства на държавните изисквания.
(6) Държавата насърчава образованието, като създава и финансира училища, подпомага способни ученици и студенти, създава условия за професионално обучение и преквалификация. Тя упражнява контрол върху всички видове и степени училища.

Не е опасно частното образование, а рушенето на държавното за да може частното да "проходи"!

Мога да подкрепя с нормативни документи и факти всяко едно от твърденията си! А вие вашите? И хайде, не използвайте думички като "фанатизъм" и "невежество", защото съдейки по коментарите ви, ако се наложи да премерим степен на образованост, информираност или обективност се съмнявам сравнението да е във ваша полза!