Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Петиция до Омбудсмана на Р. България срещу МВР-Хасково

Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#1

2011-07-12 12:45

Драги български граждани, изповядвам религията на правовата държава и върховенството на закона, като основа на една просперираща България. Без отстояването на личните права и буквата на закона за всички български граждани не можем да изградим съвременна демократична държава. Един от пътищата за налагане на правовата държава е подаването на петиции съгласно чл.45 от Конституцията на Република България.


Подкрепете настоящата петиция срещу тиранията на държавата, която повече от 15 години ограбва българските граждани, като не създава еднакви условия на всички български граждани в икономическия сектор в т.ч. и при плащането на държавните такси при извършване на административни услуги от държавата. Плащането на държавните такси с държавни таксови марки беше нормална практика до 1996г.. От тогава започна и ограбването на българските граждани с тлъсти комисионни на частни банки за заплащането на държавни такси за извършване на административни услуги от държавата.


Моят проблем е част от тиранията, оказвана от Министерство на вътрешните работи, като директора на Областна дирекция на МВР-Хасково не ми издава български личен документ, защото заплатих държавната такса за издаване на шофьорска книжка с държавни таксови марки. Платих без комисионна на частни банки. Същият ми поставя условия, да докажа, че средствата от закупените от мен държавни таксови марки в размер на 25лв. са постъпили по нарочната сметка на МВР-Хасково. Това е недопустимо от страна на държавен орган, какъвто е МВР-Хасково, който е задължен да администрира прихода от 25лв от закупени държавни таксови марки в държавния бюджет.


Министерството на вътрешните работи погазва чл.19, ал.2 от Конституцията на Република България, като създава монополно предимство на банковите субекти пред всички останали.
Министерството на вътрешните работи погазва чл.19, ал.2 от Конституцията на Република България като не създава еднакви условия на всички български граждани при плащането на държавните такси по Тарифа №4 към Закона за държавните такси.

Защитавайки се, като български гражданин, се обръщам за вашата подкрепа, да спрем тиранията на държавата при плащането на комисионни на частните банки за извършването на административни услуги от държавата.

мобилен телефон 0878766530


Гост

#2

2011-07-12 13:38

Един народ-една държава-едни права. Стига сме пълнили джобовете на тези, които не заслужават!

Гост

#3

2011-07-12 14:56

Всички граждани на България трябва да знаят и да изискват спазването на своите конституционни права.
МВР е една от най-закостенелите институции в България, а последните месеци се оказа, че е и най-коропмпиранарта.

Гост

#4

2011-07-12 15:19

Подписвам петицията като смятам, че е общовалидна за всички МВР-та в страната, а не само в Хасково...защото положението навсякъде в страната е едно и също, а не само в Хасково. С уважение към автора на петицията, когото подкрепям.

Гост

#5

2011-07-12 15:38

Омръзна ми да коментирам неспазването на Закона от държавната администрация, в т.ч. и от съда!
Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#6 Re:

2011-07-12 15:55

#4: -

Така е, но сега спорих с една участничка от Фейсбук, че нещата не са толкова прости. Иска се факти, а в Хасково това ми коства близо месец увъртания по Закона за достъп до обществена информация. Пробие ли се в Хасково, пада Пловдив, Варна и т.н.

Сега изследвам хасковските съдилища, тях ги почвам, но се иска време. Помагайте, като подавате заявления за достъп до обществена информация.

В Хасково мвр-то си "легна" само. :-)) Ама трябва писане на заявления, жалби, сигнали, което отнема време.

Божидар Спасов

#7 Уважавам борбеността ти подписах петицията

2011-07-13 00:27

Когато преди време ми трябваше служебна бележка от НССл за подновяване на право да притежавам лично оръжие заради таксата от около 2 лв. платих в близката банка... 8лв за да я преведат. Нямах време да се инатя - платих. после описах случката и я изпратих на началника на НССл-беше Бойко Рашков. Точно по закон във времето получих отговор - безсмислия, но в законоустановения срок. След месеци, може и след година в една телевизия, в едно предаване на живо този проблем беше повдигнат пред масовия зрител и аз се зарадвах, че ще се реши. Когато Николай Личев - бил старши офицер, ми изплати информация за борбите на Тодор Бойчев да плати на държавата с държавна гербова марка, останах с впечатление, че колегата е победил. След още време разбрах, че не е победил.
Финансовата тайна и възможността зад нейното було да печелиш много на гърба на бедността на масите е бич на времето ни. Банки трябва да има, но да бъдат озаптиени. "Вилката" между богатство и бедност трябва да бъде свита - не знам как, освен с народна революция. Но 45 години след такова нещо, пак имахме проблеми.
Демокрацията си е демокрация. Демокрация, но за кого? „по памет цитирах Ленин". Не ща демокрация, искам народовластие. Държавата се изплъзна от контрол, като слузеста риба бяга от онези които са я създали за да защитава интересите им. Оставила ни е на прозивола на всякакви типове и организирани измамници. Тук са и банките. А чуждите са още по-нежелани - изнасят парите от бедна България към богати страни и държавите им.

Божидар Спасов - bozhidar_spasov_sofia@abv.bg
0889432360] 028716918

Гост

#8

2011-07-13 14:40

МИСЛЯ ЧЕ Е ПОЛЕЗНА ЗА ПРЕАВИЛНОТО РАЗВИТИЕ НА БЪЛАГРИЯ И БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО В ЧАСТНОСТ..
Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#9 Re:

2011-07-13 14:57

#8: -

Полезна е! Това е начинът, от който можем да теглим ползи за развитие на граданското общество.


Гост

#10

2011-07-14 12:58

Банковото лоби трябва да бъде спряно от нови политици, които работят за благото на народа, а не за банкерите! Ние протестираме, пишем, съдим, но крупцията в защита на банковите печалби е толкова силна, че обхваща всички длъжности във властта.

Гост

#11

2011-07-14 14:23

Нека, заедно се борим срещу банковия грабеж!
Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#12 Re:

2011-07-14 17:48

#10: -

Аз бих допълнил от нови граждани :-) И аз се промених. Станах по-отговорен, не че не съм бил.  Иска се повече дързост, драги съмишленици. Не е лесно, да показваш характер. Аз го показах, когато започнах втората година от офицерската си служба,  и така минах през неодобрителните очи на колеги и началници. Смея, да кажа, че съм чувствам комфортно, но не е лесно, да показваш позиция. И така беше в Легия "Раковски". Искахме да бъдем граждани в униформа, но по-скоро в нашата армия все повече се насажда раболепието, и така...

Благодаря ви за подкрепата! Нужна ми е!


Гост

#13

2011-08-02 16:43

Браво на човека който се е сетил за това нещо!
Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#14

2011-08-02 19:30

Драги българи,
Благодаря ви!
Няма друг път, освен този. Уважавам нашите народни представители, защото са народни избраници, уж!
Но, никой от тези 240 високоплатени "слуги на народа" не ми отговори на моя проблем с МВР. Аз смятам, че това са безотговорни хора, като граждани. Не коментирам техния професионализъм като професия, която притежават, защото не познавам техните лични качества.
Но, като гражданин им поставям слаба оценка при цялото ми уважение към институцията на Народното събрание.
Строим магистрали, отменяме лицензи, но главният лиценз за властта е в ръцете на българските граждани, който им гласува доверие да го управляват, но всъщност всичко е един голям цирк на нашия премиер. Така мисля.

Къде е законното ми право, да избирам как да заплащам държавните такси, с таксови марки или в брой?

А, къде остават правата ми на български гражданин, г-н Борисов, г-н Дянков и г-н Цветанов?
Моето право е в ръкава на министър-председателя, който не спрял да се тупа в гърдите за законност и държавност. Но този министър-председател да си види заместниците, които лъжат и най-много нарушават закона.
Такива са. Медийните им изяви се разминават с техните дела. 11 месеца правителството не може да вземе решение, как да администрира 25 лева в бюджета за издаване на български личен документ. Двамата вицепремиери не могат да вземат решение, как да администрират 25 лева приход от закупени държавни таксови марки!

Ами, г-н Дянков спрете издаването на държавни таксови марки? Що правите излишни разходи, като обременявате гражданите с комисионни към частни банки?

Къде е правото на свободен избор в страна, "доказала" се като свободна пазарна икономика?
Срам за такова правителство.
Има двоен аршин към закона, и това е.
Чрез тази петиция ще проверя и омбудсмана, а ако той не обърне внимание, ще я подам до европейския омбудсман.

гражданин

#15 Re:

2011-08-17 09:38

#1: Тодор Бойчев -

Тази петиция трябва да е не само срещу МВР Хасково, а срещу държавните институции въобще. Това, което се случи в Хасково, се случва в която и да е държавна или общинска институция.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2011-08-17 14:32


Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#17 Re: Re:

2011-08-17 14:35

#15: гражданин - Re:

Така е. Съгласен съм с вас, но "разработката" е за МВР-Хасково, и тук установих "батаците". Когато тръгнах за тази петиция, аз си задодадох въпроса-как? Така, че успеем ли тук, ще успеем и на други места.

Благодаря ви за позицията

 

Божидар Спасов
Гост

#18 гербовата марка-приход за държавата

2011-08-27 20:01

Гербовата марка доколкото разбирам е директен приход към държавата. каквато и да е в момента и преди, каквато и да е в бъдеще, това е нашата държава, която сме създали и която издържаме заради нас си. И ето - веднъж я издържаме чрез данъци, втори път тя ни иска... такси, сякаш е някакъв частник, който ни прави услуга, сякаш държавните чиновници не получават заплатите си от нас, не оборудват работните си места от нас, не получават консумативите си от нас! И сега пак за гербовата марка - тя е директен внос към държавата, внасянето на такси чрез банките е озаконено, но това е богатеене на частни лица за сметка на масите т.е. за наша сметка. Ако искате прочетете предния ми коментар още веднъж.
Божидар Спасов - София, телефон 028716918 и 0889432360
електронен адрес: bozhidar_spasov_sofia@abv.bg

Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#19 Re: гербовата марка-приход за държавата

2011-08-28 22:31

#18: Божидар Спасов - гербовата марка-приход за държавата

Ето потвърждение на Вашите думи, г-н Спасов.

http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/4218

Данните показват, че приходите са много, много повече от разходите за отпечатването на държавните таксови марки.

Васил Борисов

#20 Re: Re: гербовата марка-приход за държавата

2011-11-06 09:10

#19: Тодор Бойчев - Re: гербовата марка-приход за държавата

Отговор Няма положителен коментар.Това е геноцид над масите , започнат от пишман революционерите преминал през Костов,царя и върха на хунтата Борисов.Липсата на конкуренция между държавите в капитализма води до жестока експлоатация от държавата, картелите и корпорациите.Безогледното вдигане на акцизите и данъците,планираните печалби не са пазарна икономика,Дянков да го д....Да вземе да си ходи при господарите си . Близо 50% от цената на тока отива при МВФ и само това ли.Защо никъде не се коментира отказа на Исландия да плаща на МВФ и разни други финансови групи ,който е направил дългове  да си ги  плаща.Забравяте , че сега  трябва да платим близо 1 милиард заради брокера Велчев.25 години кражби , то не остана какво да се краде.Остават магистралите,ще ги направят на наш гръб , ще сложат светофари и 30 - 40 години вуйчо или който и да било ще печели без да е дал и стотинка. Така наречената демокрация е узаконяване власта на крадците мошениците и лихварите.

Тодор Бойчев
Авторът на тази петиция

#21 Re: Re: Re: гербовата марка-приход за държавата

2011-11-08 10:11

#20: Васил Борисов - Re: Re: гербовата марка-приход за държавата

Така е, но държавите на Запад, а и пазарно ориетираните икономики са повече от социалистически т.е. държавно регулирани икономики.

Резултатите показват, че все повече започва да избледнява националната икономика, и се върви на към регионалната икономика, каквато е европейския пазар. По-важното, че нашите правителства не се ориетират към обособяване на националния капитал, а се върви към нов "интернационализъм" на труда и производството.

Още не сме стигнали дъното, и да сключим нов обществен договор с нова вуътрешна и външна икономика!


Гост

#22 правилно

2013-01-06 23:37

трепане му е майката