Отпадане на Контактната бележка в детската градина и училище

Бележката за липса на контакт със заразно болни е задължителен медицински документ, необходим при първоначално постъпване в детска градина, след отсъствия по-дълги от 10 дни и при организирани групови пътувания. 

Този документ отдавна е загубил смисъла си, понеже нито родителят, нито педиатърът би могъл да потвърди със сигурност липсата на контакт със заразно болен, предвид обхвата от хора, с които контактуваме в днешно време.  

Дори напротив, издаването му създава предпоставки за контакт с болни, чакайки със здравите деца пред кабинета на педиатъра, редом с болните. 

В допълнение, ние, родителите и децата, отнемаме от ценното време на педиатрите за издаването на документ с несигурно съдържание да послужи за удостоверяване на обстоятелство, което може да се промени за 3те дни, в които важи. Време, което би било много по-смислено да отдадат пациентите, които наистина се нуждаят от това.  

Предварителното издаване на "контактната бележка" доказва, че практически е невъзможно всички новоприети и отсъствали деца от градина/училище да представят бележка на 16-ти септември, издадена на 13-ти септември

В комплекта от документи, необходими за детска градина и училище така или иначе е включена Здравно-профилактичната карта, която има графа "минали заболявания". В нея може да бъде попълвана информация за варицела, коклюш или други минали заразни болести. 

Призовавам всички родители, педиатри, директори, учители, възпитатели, да изразим несъгласието си с този абсурд и да гласуваме за отпадането на безсмислената загуба на време, примесена с деклариране на недействителни данни, наречена "контактна бележка"!

С уважение, 

Родител, който се реди за контактна бележка от 10г

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Диана Цекулова ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...