СПРАВЕДЛИВОСТ, обективно разследване и ефективно наказание за убийството на Злати

FB_IMG_17251842260871.jpg

FB_IMG_17251842342813.jpg

На 02.07.2024г. в 20:20ч. на ул. „Бачо Киро“, кв. „Каптажа“ в гр. Смолян, жена от същия град, С.Ч,, водач на лек автомобил с марка „Тойота“, модел „Рав 4“ с  рег. № А 8316 НС, прегазва и убива домашен любимец – котката Злати, която е майка на три бебета на възраст една седмица.

Въпреки наличието на събрани от МВР доказателства, а също и предоставения запис от видеонаблюдението, Районна прокуратура - Смолян ОТКАЗВА да образува досъдебно производство, тъй като извършителката „не била разбрала, че е ударила животно и ако това се е случило - не е умишлено и целенасочено“.

Вие така ли мислите?

Отказът е обжалван пред Окръжна прокуратура - Смолян, но в случай, че същият бъде потвърден, преписката се прекратява и извършителката няма да понесе наказателна отговорност.

НИЕ, защитниците на правата на животните, считаме, че извършеното е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, за което следва да се наложи НАКАЗАНИЕ!

Затова,

АПЕЛИРАМЕ за:

- ОТМЯНА на отказа и образуване на досъдебно производство;

- Извършване на обективно, всестранно и пълно разследване на случая;

- Налагане на СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИЕ на извършителката.

Нашето искане е за СПРАВЕДЛИВОСТ и налагане на политика на нулева толерантност към всяка форма на насилие и жестокост.

Нека бъдем активни и единни в защитата на правата на животните!

Подписвайки се, приемам, че Искра Донева ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: