Образование без ЛГБТИ пропаганда

П Е Т И Ц И Я

   Когато в обществото възникне тема, която силно поляризира хората, е важно всеки да има възможност да изрази своята позиция.
   С промените в Закона за предучилищното и училищното образование (ЗПУО) от 07.08.2024 г. се постави въпросът за достъпа на различни организации, включително ЛГБТ+ групи, до образователната ни система и контактите им с деца и ученици. Много хора в България изразяват загриженост относно влиянието на външни организации върху образованието на децата, позовавайки се на примери от други държави, където такива инициативи са довели до значителни промени.

1) Гарантиране на неутралитет в образованието
Забрана на участие на външни организации в образователния процес, с цел запазване на училището като място за академично обучение, без да се ограничава личното изразяване и другите гарантирани човешки и детски права.
2) Защита на учениците в уязвима възраст
Предотвратяване на объркване и подвеждане на учениците в момент, когато те все още формират своите убеждения и идентичност.
3) Ограничаване на външното влияние
Намаляване на риска учениците да бъдат подтиквани към решения, за които
впоследствие могат да съжаляват, като се предотвратява неуместното влияние на външни организации.
4) Гарантиране на емоционална сигурност
Опазване на децата и учениците от натиск и въздействие от външни организации,
които могат да се възползват от тяхната липса на емоционална зрялост.
5) Информираност при поискване
Осигуряване на децата и учениците да получават информацията, която търсят и когато са готови за нея, а не когато външни организации решат да я предоставят.
6) Запазване на училището като образователен център
Поддържане на училището като средище за образование и личностно развитие, без да се използва като платформа за външни идеи и съдържание.

Тези мерки може да не се харесат на някои външни организации, които имат свои собствени интереси и финансиране. Въпреки това, вярваме, че интересите на децата, родителите и обществото трябва да бъдат приоритет. Организациите, които не са съгласни с тези промени, се стремят да сезират различни институции в България и ЕС, за да отменят закона, който има за цел да защити децата от външни влияния в образованието.
Ето защо ви призоваваме да подкрепите тази петиция, като я подпишете, дори и анонимно. От нас зависи да осигурим безопасна и неутрална учебна среда за нашите деца.
Нека направим това публично, за да стане ясно каква е истината.


С уважение,
Национално сдружение за закрила на българските деца и семейства
Българският Род Обединен за Децата - БРОД


Национално сдружение за закрила на българските деца и семейства; БРОД    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Национално сдружение за закрила на българските деца и семейства; БРОД ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.


Упълномощавам Национално сдружение за закрила на българските деца и семейства; БРОД да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на следните страни:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...