Референдум за развод с ЕС, при който да си запазим и левовете и еврата в нашия джоб

Тези интернет петиции нямат никаква юридическа сила, но е хубав начин да се споделя информация в интернет. Правно задължителни са обаче подписките обявени на сайта на народното събрание www.parliament.bg ако съберат 400 000 подписа. Сега има 3 активни - 2 против Еврото (на ВМРО и Възраждане) и 1 против ЕС (на безпартийни). Посетете сайта www.vns.bg , за последната - няма законова пречка да подпишете и трите. Вероятно няма да чуете по телевизията за това. В социалните мрежи има над 10 000 лайка досега, но подписите са доста по-малко. А дали ще е успешна подписката наиситна зависи само от вас. Самите въпроси са проверени от юристи, че са законни и конституционни. Тъй като нямаме фенове да събират на масички по тротоарите, този начин на събиране на подписи (по полу-електронен път) е легален. Освен това не е необходимо да платиме за въвеждане на данните от хартия на електронен носител. От нашия инициативен комитет зависи само да отвори получените пликове с подписани бланки, да въведе номера на всяка от тях в компютъра, да ги сложи в папки и предаде в ЦИК. От предаване има смисъл, само ако са повече от 400 000 - иначе ще ги унищожим. Така че ще ни спестите работа, ако слагате повече подписани бланки в един плик и повече подписи на една бланка. Попълванетео и принтирането на бланките с имената, химикала за подписи, почерпката при подписванията и пощенската марка до Котел са от вас. Отговорността за неуспех при масов мързел и страх - също. Но дори само един от 40 човека да започне да събира подписите на други 39 свои познати, трябват само 10 000 активни събирачи, за да успеем! Ако всеки един от харесалите идеята в социалните мрежи, досега беше отделил време за телефонни обаждания до близки и познати и подпис-почерпки (до 20.Февруари), щеше да сме готови. Друг такъв шанс за обръщане на посоката на държавата няма да има. Не съм чул никъде на запис Ванга да казва "България ке пребъде!" или "ЕС ке се разпадне". Това зависи от вас.

Подписвайки се, приемам, че Княз Бaтенберг ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели: