Относно организацията на движението при пускането на новия участък на бул. Тодор Каблешков от ул. Луи Айер до бул. Черни връх

ДО:

- ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, Кмет на Столична община;

- ИВАН ВАСИЛЕВ, вр.и.д. Заместник-кмет по направление ''Обществено Строителство'' 

- ИЛИЯН ПАВЛОВ, Заместник-кмет Направление "Транспорт и градска мобилност";

- Директор Дирекция „Изграждане и ремонт на уличната мрежа“.

ИСКАНЕ

от живеещите и работещите в кв. Кръстова Вада - Запад, гр. София, във връзка с организацията на движението в района при пускането на новия участък на бул. Тодор Каблешков от ул. Луи Айер до бул. Черни връх 

Уважаеми г-н Терзиев,

Уважаеми г-н Павлов,

Уважаеми г-н Василев,

Бул. „Тодор Каблешков“ е част от вътрешния градски ринг, чието изграждане е важно за разтоварване на транзитния трафик в града, но също и цели подобряване на свързаността на южните квартали. Ние, жителите и работещите в кв. Кръстова вада - запад, обаче сме сериозно загрижени относно организацията на движение в участъка от ул. Никола Крушкин Чолака до бул. Черни връх.

Доскоро в посока запад имаме възможност да излизаме от квартала по три маршрута: ул. Емилиян Станев, ул. Иван Андонов и ул. Никола Крушкин-Чолака. В новият проект виждаме, че в посока запад единствената опция остава ул. Емилиян Станев, по която и в момента придвижването е изключително затруднено. Припомням ви, че в кв. Кръстова вада - запад липсват училища и детски градини и деца и родители разчитат на останалите образователни институции в район Триадица - всичките на запад от нашия квартал. Ето защо лесна и удобна връзка между кварталите Кръстова вада - запад, Манастирски ливади - изток, Гоце Делчев и Стрелбище не е просто прищявка, а абсолютна необходимост.  

Затова настояваме за:

1/ Две ленти на ул. Емилиян Станев при кръстовището с бул. Тодор Каблешков за излизане от квартала в посока запад. Едната лента да е за ляв завой, а другата за направо и надясно. 

Виждаме, че по проект при кръстовището на ул. Емилиян Станев и бул. Тодор Каблешков е предвидена една единствена лента за излизане от квартала. И в момента сме свидетели на сериозен трафик и задръствания на това място, а когато целият квартален трафик бъде пренасочен натам преминаването ще стане меко казано невъзможно.

2/ Отваряне на ул. Никола Крушкин-Чолака при пресичането ѝ с бул. Тодор Каблешков и изграждане на светофарна уредба със секция за ляв завой.

След приключване на строителните дейности, свързани с довършването на бул. Тодор Каблешков, изходът от квартала, който и в момента е труден, ще стане невъзможен. Цялостният пробив на улица Никола Крушкин-Чолака ще ни позволи да пресичаме булевард Тодор Каблешков и ще бъде бърза връзка с ул. Хенрок Ибсен. Това ще подобри трафика по осите - изток-запад, север-юг, в посока кв. Иван Вазов и като цяло на северозапад. Светофарът ще осигури безопасно пешеходно и вело пресичане на големия булевард.

Нашето убеждение, че тези инфраструктурни промяни са важни стъпки за подобряване на качеството на живот в нашия квартал и оптимизиране на транспортната инфраструктура в града.

Надявамe се да се отнесете сериозно към исканията на жителите и работещите в кв. Кръстова вада - запад в опитите да се облекчи трафика в района.

С Уважение: Инициативен комитет кв. Кръстова Вада - запад


Инициативен комитет кв. Кръстова Вада - запад    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Инициативен комитет кв. Кръстова Вада - запад ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...