„ДА на дигитализацията“ - в подкрепа на промените в обучението и изпитите на водачи на автомобили

Основна цел на предлаганите промени в Наредби 37 и 38 е за осигуряване на обективен електронен контрол върху обучението и изпитите на бъдещите водачи на автомобили. Ето част от тях:

-       Чрез въвеждане на GPS контрол на учебните автомобили ще се гарантира, че обучаваните са преминали през основните упражнения, за формиране на умения и навици за безопасно шофиране.

-       Внедряването на дигитален дневник по теория ще гарантира действителното провеждане и присъствието на обучаваните в процеса.

-       В новите текстове се ограничава броя на явяванията на изпит на един кандидат за придобиване на правоспособност, с което се избягва понятието „вечен курсист”.

-       Ако след завършен курс на обучение (теория и/или практика), в последващите 6 месеца курсистът се яви на изпити и не успее да ги вземе до 4 пъти, то той трябва да запише съответния курс наново. 

Законът за движение по пътищата има нужда от генерално преразглеждане и реформа! Но само с тези направени промени в конкретните наредби, ще бъде постигнато по – високо качество на обучението и ще се гарантира по-висока теоретична и практическа подготовка на новите водачи.Това засяга всеки български гражданин, който участва в движението без значение дали като водач или пешеходец, очевидец или участник в пътно произшествие.

Тези промени засягат всеки български гражданин – всички младежи, които мечтаят да вземат книжка, но и всички родители, които избират учебните центрове и инструктори, които ще могат да им дадат качествената подготовка.

Животът е ценен! Да спрем войната по пътищата!

С вашия подпис подкрепяте дигитализацията в обучението и изпитите за водачи на автомобили - така заедно се грижим за по-отговорно отношение на пътя!

(виж Наредба 37 за условията и реда за обучение на кандидатите за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и условията и реда за издаване на разрешение за тяхното обучение)

(виж Наредба 38  за условията и реда за провеждането на изпитите на кандидати за придобиване на правоспособност за управление на моторно превозно средство и реда за провеждане на проверочните изпити)


АКАБ - Асоциация за квалификация на автомобилистите в България    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че АКАБ - Асоциация за квалификация на автомобилистите в България ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...