Да опазим Мотописта

 мотописта.jpgПреди дни стана ясно, че има силен инвеститорски интерес към поредно безскрупулно застрояване. В случая целта е започването на процес за ликвидирането на Мотописта на бул. България чрез бетониране на  зелен терен от спортния комплекс. Плановете  за построяването  на шест  девет етажни сгради са публикувани и тече събирането на становища и позиции от заинтересованите страни.

         Ние, загрижени жители от кварталите около Мотописта, започваме тази петиция, защото вярваме, че средата, в която живеем трябва да зависи  от нас, а не от корпоративни интереси и желанията на настойчиви инвеститори. Намираме за очевидно, че терен предназначен за “спорт и отдих” в Общия устройствен план на София трябва да остане такъв и смятаме че това засяга не само преките съседи и жителите на близките квартали, а и всички софиянци, които имат неотменимо право на цивилизована среда за живот.

         За да не бъде реализиран този скандален и опасен прецедент - промяна на предназначението на голям столичен имот от “спорт и отдих” на “жилищно строителство и офиси” - който може след това да се повтори на много други места в София, призоваваме:

  • жителите на София да подпишат настоящата петиция, която ще бъде изпратена до Столичния общински съвет и до дирекция „Направление архитектура и градоустройство“;
  • жителите на района да изпратят своите становища до 12 октомври 2024 г. на ел. поща: triaditza@triaditza.org

         Ако Столична община и район Триадица искат да са добър пример за това как един парцел може да изпълни пълноценно предназначението си и да служи за отдиха, здравето и спокойствието не само на живущите в близост, а и на всички софиянци, то бившата Мотописта може да бъде превърната в зелен център подобен на градските зелени пространства в столици като Париж, Варшава, Лондон и Братислава.

         Благодарим Ви и обещаваме да Ви държим в течение за развитието на казуса и други инициативи свързани с него!


Да опазим Мотописта    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Да опазим Мотописта ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:
Упълномощавам Да опазим Мотописта да предаде информацията, която предоставям в този формуляр, на следните страни:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...