Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

Гост

#820 Re:

2012-03-08 20:27

#819: -

Не обиждам нито децата, нито преподавателите им, а само казвам, че конкурентно способните в България на тази възраст (а и не само) са малко. Кои са другите освен СМГ – още 2-3 МГ, нали? А къде са останалите 26-27? Няма ги никакви и няма да ги има по редица причини. Една от тях е приемът в 8-ми на ученици с ниски балове, поради липсата на интерес. Напливът е към ЕГ. Там са "космическите" приемни балове. От лош материал и най-добрият майстор не може да направи нищо! Какви успехи очаквате от ученик, влязъл в МГ с 3 по математика? Това да не ви е СМГ!!! Нямате представа какво е в училищата, а само повтаряте "СМГ, СМГ". За разлика от вас, в МОМН имат представа за това какво се случва не само в МГ, а и в СОУ, ОУ, ЕГ, ПГ. Не са неграмотници, както ги наричате вие.

И СМГ не е най-доброто от България – умни и талантливи деца има навсякъде – в 91 НЕГ, 1 АЕГ, АК..... Миналата година един ученик завърши АК, но това не му попречи да се състезава на международни олимпиади по математика, не му попречи да побеждава и ученици, учили 6-7 години в СМГ. Умен и талантлив ли си, трудиш ли се, няма как да не успееш.

Отговори

Гост

#822 Re: Re:

2012-03-08 21:47:28

#820: - Re: Миналата година един ученик завърши АК, но това не му попречи да се състезава на международни олимпиади по математика, не му попречи да побеждава и ученици, учили 6-7 години в СМГ.

Първо,  Този конкретен ученик е един единствен. Няма друг като него.

Второ, този същият ученик е учил в СМГ от 5 до 7 клас :-)

Гост

#823 Re: Re:

2012-03-08 22:16:41

#820: - Re:

"Нямате представа какво е в училищата, а само повтаряте "СМГ, СМГ""

Имаме - публикувана е класация на училищата по резултати от НВО за 7-ми клас - 2011г. В НВО влизат математика, БЕЛ, история, география, език и още предмети. В първите 10 училища има 6 математически гимназии (държавни и общински) и  1 частна математическа гимназия. Това мисля, че говори достатъчно добре за нивото на обучение 5-7 клас в МГ.

Гост

#826 Re: Re:

2012-03-09 10:18:02

От лош материал и най-добрият майстор#820: - Re:  

Къде се скри "материале"?Само този израз те срива.КОЙ Е МАТЕРИАЛ?КОЙ?ДЕЦАТА ЛИ?МАТЕРИАЛ?Колко е хубаво да си анонимен!

Гост

#827 Re: Re:

2012-03-09 10:29:22

#820: - Re:  

" От лош материал и най-добрият майстор не може да направи нищо!"

Това за лошия материал вече сме го чували ....  от глутницата ГЕРБ