Промени в образованието на децата със СОП

Бихме искали да обърнем внимание на изключително важен проблем, свързан с образованието на децата със специални образователни потребности в България.

Основните проблеми, които срещаме, са свързани с липсата на подходяща и навременна подкрепа за децата със СОП, които не получават необходимите индивидуализирани ресурси и внимание. За съжаление, много семейства са принудени да търсят по-добри възможности в чужбина, защото нашата система не е адекватна на техните нужди. В развитите държави се прилагат успешни практики, от които можем да почерпим опит и които биха могли да доведат до реална промяна и у нас.

Тези промени са наложителни, защото проблемът с образованието на децата със СОП ще продължава да нараства, ако не се вземат мерки своевременно. Считаме, че приемането на добри практики от развитите държави може да бъде ключът към подобряване на системата в България и даването на равни възможности за всички деца.


Промени в образованието на децата със СОП    Свържете се с автора на петицията

Подпишете тази петиция

Подписвайки се, приемам, че Промени в образованието на децата със СОП ще може да види цялата информация, която предоставям в този формуляр.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.

Няма да показваме публично вашия имейл адрес в онлайн среда.


Давам съгласие за обработка на информацията, която предоставям в този формуляр за следните цели:




Платена реклама

Ще рекламираме тази петиция на 3000 човека.

Научете повече...