Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

родител на дете, което пее много фалшиво

#760 Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-07 16:40

#746: - Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

Явно не сте ме разбрали. Децата ,които имат подчертан интерес към математиката, затова скучаят в часовете ,защото търсят задачи ,които да са предизвикателства за тях, а не   задачи само с бакалски сметки каквито са в сегашните учебници и ако отворите сборници ще видите задачи уж за 6-7 клас , а на състезания се дават и  на третокласници и разликата знаете ли каква е? Седмокласник я решава тази задача със система уравнения и изписва по един лист  без да се налага да мисли ,а третокласника я решава с логическо мислене или по рачешкия начин на един ред без никакви хиксове и игреци. Така че, който е ходил по състезания се е убедил в това и ми е чудно че учители пишешти тук не са се още убедили, което за мен е много притеснително.

Отговори

Гост

#763 Re: Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-07 16:58:11

#760: родител на дете, което пее много фалшиво - Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

Да, ама не! Как с логическо мислене едно дете в 3-ти клас ще решава задачи от учебника за 7-ми клас? Как ще решава с логическо мислене или "рачешки метод" уравнения, неравенства или геометрични задачи? На кое състезание на третокласници се дават задачи за 7-ми клас? Седмокласник няма как да решава задачи със системи уравнения, защото те се учат втори срок на 8-ми клас! (Е, може да има 2-3 изключения на випуск).

Погледнете първо учебниците и сборниците за 7-ми клас и тогава пишете врели-некипели!

А вие да не би да искате специално за вашето дете да напишат учебник по математика? В МГ 5-7 клас се учи по учебници, по които учат и в ОУ, и в СОУ. По-различни задачи се решават само в часовете по СИП. Такива задачи се решават и на курсовете на СМГ. Тогава вашето дете ще скучае и в МГ 4 часа седмично (в часовете по математика ЗП). В много ОУ и СОУ също има СИП математика и там се решават задачи, различни от математика ЗП.  В осми клас в ОУ, СОУ и МГ също се учи по едни учебници. Скука няма за децата в МГ, някои от тях вече не могат да се справят с материала с лекотата, с която са се справяли до 8-ми клас. Шестиците вече не са толкова много (като годишна оценка). След 8-ми клас намаляват още повече.