Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП
Кристина Николаева |
#101 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же2015-01-17 21:00 Morrena, що за майка на дете със соп сте вие?! Досега, с колкото и родители на деца със соп да съм спорила, по най-различни теми, вкл. и тази, никога нито един родител не е пожелавал нещо лошо на детето ми, нито аз съм пожелавала подобно нещо на тях?! И знаете ли защо? Защото родителите може и да са на различно мнение по много въпроси но са съпричастни в болката си и в любовта си към децата. |
Гост |
#1022015-01-17 21:08
Подкрепям те напълно, Кристина !!! А пък аз приканвам всички спорещи до тук с тая ,,супер странна" особа да направят същото!!! Не си губете времето с такива загубени хора!!!
|
Гост |
#1032015-01-18 17:57Ресурсните центрове са утвърдена институция - трябва да останат. Стига с разрушенията в нашата мила България! |
Гост |
#1042015-01-18 17:58Ресурсните центрове са утвърдена институция - трябва да ги има. Стига с разрушенията в нашата мила България! |
Гост |
#105 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Приятели,не обръщайте внимание на безумните коментари на тая нещастна же2015-01-19 06:31Чета от няколко дни коментарите тук и се изкушавам да дам и аз своето мнение. Морена има право за много неща, не я нападайте неоснователно! А и живеем в УЖ демократична държава, има плурализъм на мнения. НЕ ме разбирайте грешно, аз съм ЗА съществуването на ресурсните центрове, самия аз съм ресурсен учител от доста години и съм навътре с много неща. Ако четете задълбочено коментарите на Морена, в тях прозира несъгласието й за цялата система, а с това и аз не съм съгласен! Образователната система в България е един много порочен елемент от цялата държава въобще. Да, тя цялата държава е затънала до ушите,че дойде ред и на ресурсните центрове. Морена има предвид конкретен ресурсен център и конкретни "специалисти", каквито и аз познавам около себе си. Лошото е,че те са мнозинство наистина, а ако влезете по форумите има много изказвания на колеги и родители против определени ресурсни центрове. Не може хора с подходящото образование да бъдат товарени с най-тежките деца, защото се знае, че ще свършат работа и други, които не могат да вържат две нормални приказки, правописът им е на нула да се зоват логопеди, въпреки,че имат това образование. Но по една или друга причина стават любимци на шефовете, толерират ги, защо ли- ами отговорете си сами! Носят клюки и създават интриги и някак основната дейност-работата с децата , остава на много заден план. Набляга се на такива ниЗки (низост) страсти. Някои просто си жувуркат, а други отнасят всичко , заради всички на гърба си. Вие искате ли такива хора да учат децата Ви, като гореспоменатия например?? Неудобно ми е да цитирам какви думи използва в речника си и то чисто обикновени, с по две грешки на една дума, от битовата реч, но иначе има самочувствие на висококвалифициран специалист, защото така му се позволява. Отделно идва на работа когато пожелае и никой не му търси сметка за това. Затова всичко би било добре да се подложи на проверка и да се вземе правилното решение, а то е да се работи задълбочено и качествено с децата със СОП. Това е ОСНОВНАТА дейност на ресурсните центрове, а не колегите да се викат един по един в шефския кабинет и да се черпи информация, която няма нищо общо с работата им. Благодаря за вниманието! Считам,че ще бъда правилно разбран! Хубав ден на всички! |
Гост |
#1062015-01-19 16:17Трябва да има ресурсни центрове! |
Гост |
#1072015-01-21 22:17Нека всички да помислят по въпроса "дали това не може да се случи и на мен" |
Гост |
#1082015-01-23 16:43Поредната простотия на някой номенклатурчик да им е---а м-----а |
Гост |
#1092015-01-23 18:14нека едно останало хубаво нещо от преди да остане- |
Гост |
#1102015-01-23 20:28Podkrepqm tazi peticiq napalno |
Гост |
#1112015-01-25 16:31Edin za vsichki, vsichki za edin! |
Гост |
#1122015-01-26 16:19Нека тези деца да се третират не само като болни ,но и като специални! Всяко дете да има право на правилното обучение! |
Гост |
#1132015-01-26 17:14Трябва да се запазят ресурсните центрове! |
Гост |
#1142015-01-27 08:45Hе виждате ли, че децата с такива потребности се множат? |
Гост |
#1152015-01-27 08:50Да на ресурсните центрове. |
Гост |
#1162015-01-27 08:56Да на ресурсните центрове |
Гост |
#1172015-01-27 08:58Da na centrovete |
Гост |
#1182015-01-30 20:21Не знам, кога тия "умни" глави дето ни управляват, ще измислят нещо добро и стойностно. Кога най - после ще спрат да съсипват и без това окаяното ни образование. Знам, че овце по -лесно се водят... Но децата ни не са животни и заслужават повече от колкото получават от т.нар. българска "образователна" система, която ги профанизира. Това е поредния пример за безхаберието на българските управляващи. |
Гост |
#1192015-02-05 11:41Дамянов,предател мръсен,за 30 сребърника предаде ресурсните учители!Какво стана с искането оставката на Дамянова?Какъв пост ти предложи тя,гнидо мръсна? Призовавам всички членове на НАРУ-напуснете тази организация!!!Не пълнете гушата на това мекере! |
Гост |
#1202015-02-08 18:21Ооооо,ще ви се отворят очите, макар и късничко, но на много хора ще им е за урок...Най- вече на майките- марионетки, които не се засрамиха пред децата си поне да бълват нецензурни обиди и квалификации , за да угодят именно на това"мекере"/цитирам определението/. Хайде сега да ви видим- оправдаха ли се очакванията ви и големите обещания? Колко време е нужно, за да разберете, че никой не го еня за децата ви, всеки си си "гони" интересите и всичко е една голяма пропаганда?! |
Гост |
#121 Re:2015-02-11 16:06Ами РЦ, НАРУ, съставен от директори, в частност- Калоян Дамянов, си оплетоха кошницата- оставиха ги да "мръхтонтят" на синекурските си работици....Обаче въпросът наистина е: Какво спечелиха от цялата работа не само майките- всички марионетки, в т.ч. даскалицата, която ставала в тъмни зори да обикаля селата, за да "работи" с над 10 уч-ка със СОП?! Ако някой успее да даде конкретен отговор, без витиевати общи брътвежи и неподлежащи на коментар слабоумни епитети /подходящи повече за "авторите" им, отколкото за когото и да друг/- предварително благодаря. И вместо да се правите на умни тук, отидете и мотивирано защитете позициите си в телевизионно предаване- по примера на г-жа Т.Пиралкова и Г.Минасян!!! Ама къде толкова мозък и положително излъчване у хора, изсипали толкова негативизъм в този форум?!! |
Гост |
#122 Re:2015-02-11 16:34Разбрахте ли каквъв пост получи "гнидата мръсна"? Ами същата- видно, а на "4 очи"....кой знае ОЩЕ КАКВО?! Как ще напуснат асоциацията членовете на НАРУ -ами тя е съставена само от директори на РЦ, какво говорите вие?! Та тя същността на "борбата" не беше нито за децата, нито за родителите им, нито дори за рес. уч-ли, а единствено и само за директорите!!! Веднъж заел тази длъжност, да познавате директор, който се е върнал на работа като учител?! Докато на длъжността "директор" се гледа като на професия и нагласа да работи като такъв "до памперс"-НЯМА ОПРАВИЯ!!! |
Гост |
#123 Re:2015-02-11 18:59Не ви ли е срам? Как може да заемате позицията срещу необходимостта от промени?! При положение, че добре знаете бройката на децата си в училище и в групите си?! При положение, че нямате и възможност да си огледате документацията, която представяте, защото идва в повече?! Нормално ли ви се струва да ги виждате 2 пъти в седмицата за по 2 часа? Нормално ли ви се струва Ангел да бъде описван като ученичка в докладите, защото няма време да се поправят тези неща?! Изобщо не разбирам какъв ви е проблемът да работите в едно училище и да си взимате заплатата от него, а не да се разпъвате между училища и ресурсен център през 5 работни дни?! Толкова ли е лошо да виждаш всеки ден децата и колегите, с които работиш? Доводите ви са меко казано несериозни.. малките общини щели да нямат средства за кабинетите.. тия кабинети златни ли са?! какво толкова имате в тях?! как така няма да имат пари? нали парите следват ученика?! някой ви е преметнал здраво или му дължите нещо и затова пишете такива глупости.. кой има полза от кабинети, които дори не са в централната част на областния град?! и какво като са оборудвани?! те са недостъпни за децата и учениците със СОП - за повечето от тях, но ги има, благодарение на бройката им.. срамно е да защитавате такива звена в системата на родната просвета само заради заплатата си в тях и коледните бонуси.. заплата с коледни бонуси можете да взимате и в училищата, не само в този център.. http://www.peticiq.com/forum/34157/start/75#88 |
Ресурсен учител |
#124 Re: Re:2015-02-11 19:14добро утро ;) вие се борете да си запазите директорите.. той не ви е предал, направил ви е УСЛУГА.. освен това новият проектозакон не е никак лош, лошо ви е представен, или лошо го гледате.. няма нищо лошо в това ресурсен център да има във всяко училище или община, да работиш на едно място, дневникът на групата ти да те чака там, децата и колегите ти също да ти се радват всеки ден :) аз работя по един хубав проект и също съм ресурсен учител, повече не бих се върнала в ресурсния център.. в училище по проекта си е работа мечта :) наистина не усещам, кога минават шесте ми часа всеки ден.. имам си оборудван кабинет, екип и дузина бандити, които с нетърпение чакат да ги повикам за 45 минутки работа по ИОП.. нямам никакви проблеми със заплащането, дори не успявам да си изхарча пълната заплата за един месец, лятото ще е дълго морето.. страхотно е да се работи така с децата, освен това не работиш сам, както най-често се случва в ресурсния център, ако си ресурсен учител, поне 4 човека от екипа ти работят с всеки ученик - класен ръководител, логопед и психолог или друг специалист, а резултатите за 3-4 месеца са направо мечта за учител от ресурсния център.. наистина можете само да си мечтаете за такива резултати с децата си в момента.. не знаете срещу какво сте застанали просто. |
Гост |
#125 Re: Re: Re:2015-02-11 19:40#124: Ресурсен учител - Re: Re: Момент, момент! Какво точно в поста ми ви доведе до заключението, че подкрепям РЦ -под каквато и да е форма?! НАПРОТИВ- АБСОЛЮТНО съм ПРОТИВ СЪЩЕСТВУВАНЕТО ИМ, най- малко- под формата на КООРДИНАТОРИ!! В същност исках да подчертая, че на К.Дамянов /а покрай него- и на останалите директори на РЦ/ този закон им изписа веждите, просто! И в тази връзка беше отправен въпроса ми към тези, които фанатично го подкрепяха- какво спечелиха те и децата им от цялата работа?! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11697 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3535 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2923 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2316 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10999 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
994 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
880 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
766 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
621 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
617 Създадено: 2024-10-29
Промени в образованието на децата със СОП
617 Създадено: 2024-10-18
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1472 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
417 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
401 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
275 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2599 Създадено: 2023-04-04