Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

Гост

#301 Re:

2012-02-22 09:51

#297: Гост 9 - 

Изказване на абсолютен лаик, който не е вътре в нещата и говори наизуст.
Не може да те стресира това, което те влече. Най-добре е да поговориш с деца от МГ и да ги питаш колко са стресирани. Моето дете поне беше абсолютно разтоварено от стреса в кварталното си училище, когато дойде в СМГ. Да, точно в кварталните училища талантливите деца са подложени на стрес - наричат ги зубъри, правят им спънки, завиждат им и пр. А за качеството на СИП-овете и уменията/амбициите на преподавателите в общия случай по-добре да не говорим.

Отговори

Гост

#303 Re: Re:

2012-02-22 09:55:23

#301: - Re:  

Мнението Ви е субективно - само за Вашето дете, за Вашето квартално училище.

Гост

#348 Re: Re:

2012-02-22 19:38:16

#301: - Re:

Ами те и в СМГ ги наричат зубъри, само че зад гърба им. Наричат така обаче само тези, които са лишени от каквото и да било възпитание и скромността им е напълно чужда – разнасят грамоти и се хвалят, досаждат на съучениците си непрекъснато с въпроси за това как се решава дадена задача, говорят зад гърба им, че те са слаби по математика и на всички състезания ще ги размажат, движат се със самочувствието, че едва ли не са носители на Фийлдсов медал. И се стига до там, че дори и да победят на някое състезание, никой не им честити победата – не от завист, а именно поради изброените причини. А в СМГ всички деца са талантливи и подобно поведение е наистина неуместно – скромните таланти всеки ги уважава и поздравява за успехите им.

Талантливи деца има във всяко едно училище – ОУ, СОУ... Погледнете допуснатите до националните кръгове на олимпиадите седмокласници. Миналата година от 18 деца от 7 клас, допуснати до нац. кръг на олимпиадата по физика, 9 са ученици от ОУ и СОУ. По история от 18 деца само 4 са ученици в МГ. По биология няма нито един представител от МГ (всичко това се отнася за 7-клас). Давам примери за 7-ми клас, тъй като тук нееднократно се писа, че в ОУ и СОУ до 7-ми клас учат едва ли не само олигофрени. Това е обидно не само за децата, но и за родителите им.