Петиция в защита и в подкрепа на Пловдивски митрополит Николай

Quoted post

Гост

#39 Re: Re:

2016-06-08 14:08

#19: - Re:  

Ако са клевети, няма от какво да се страхува, понеже истината би била с него и не би реагирал като изобличен. Ако хулите са неверни, значи ще заслужи венец на небето. При всички случаи това че има петиция, която го защитава, и то от хора, които си получават заплатите от него самия е 1- о дълбок конфликт на интерси и 2- о израз на пълното му безсилие и страх. Нека в най- скоро време Бог се смили и покаже истината на всички ни, за да престане съблазънта и да се помирят братята в Христа.

Отговори

Mariana Orvis

#41 Mariana Orvis

2016-06-08 17:45:26

#39: - Re: Re:  

Az i po-golyama chast ot podkrepyashtite peticiyata NE POLUCHAVAME zaplatite si ot dyado Nikolai. Mitropolit Nikolai NE E iniciatorut na peticiyata. Dokolkoto mi e izvestno, suzdadena e ot plovdivski mladej, chiyato suvest yavno go e podtiknala.  Moje bi, dori mitropolit Nikolai e protiv peticiyata...Sushto ne vijdam da e reagiral kato izoblichen. Ne mislya, che v deistviyata si kato mitropolit toi proyavyava bezsilie i strah. - Naprotiv! ... I nakraya: Izobshto ne go poznavam lichno. Dori ne jiveya v Bulgaria. Sledya redovno Plovdivskata  Pravoslavna televiziya i novinite ot Plovdivska eparhiya i tova mi dava dostatuchno osnovanie da imam mnenie...Otvratena sum ot predavaneto "Vyara i obshtestvo" po BNT, zashtoto edinstvenoto koeto pravi, e da see razdori, konflikti i protivopostavyane v obshtestvoto po vuprosite na Bulgarskata Pravoslavna Curkva... A za venec na nebesata: vyarvam, che dyado Nikolai shte poluchi takuv ... Da, neka se molim, Bog da se smili nad vsichki ni, da ni prosti vsichko, kakvoto sme sugreshili s dumi, dela, misli, chuvstva, da ni pomilva i spasi. 

Вяра. М

#47 Re: Re: Re:

2016-06-08 18:22:15

#39: - Re: Re:  

Интересно ми е как се държи "изобличен човек", бихте ли пояснили !?

Н.В. митрополит Николай се държи много достойно пред цялата нелепа отрова, заливаща го последните дни. За петицията той изобщо не знае, или поне тя е направена без негово знание. Тази петиция е спонтанен акт на обич и признателност и чисто човешко желание да се застъпим за него и да му покажем, че не е сам срещу всички, а че сме мнозина тези, които го подкрепяме. Дядо Николай има нашите молитви, има и синовната ни обич, има нашета признателност за всичко, което е направил за епархията.

Слава Богу за всичко!

Но тъжното е, че толкова много заслепен народ си слага грях на душата, като застава срещу архиерея си, от там срещу духовенството, а по този начин и срещу Църквата. А всеки, който малко е чел, знае Кой е глава на Църквата.

Хулейки духовниците, хулите Духа Свети.
Хулейки архиерея си, заставате срещу Великия Архиерей.