да спасим Морската градина!

Quoted post

Гост

2012-04-01 19:30

Привет!

Като зная състоянието и политическата неграмотност в България, комбинирана с твърдо заелите ключови места в управлението на страната мафиотски структури, не бих желал да коментирам конкретно, но ще ви кажа, че няма да ви бъде лесно.

Подобна борба е борба срещу вашата мафия, респективно правителството и е обречена на неуспех.
Промени може да има САМО, ако се обърнете за помощ към институциите на Европейския Съюз или Щабквартирата на Обединените нации в Женеве, Швейцария.

Въпросните организации и ведомства могат да натиснат правителството и то да клекне, но ако си мълчите, по един или друг начин няма да постигнете нищо. Опитите за промяна вътре в държавата ще останат без резултатни.

Така че кураж и повече смелост. Точно поради тези идиоти и техните последователи напуснах България и намерих онова, за което дори не съм мислил, че може да съществува - спокойствие, сигурност, добра работа и устройване на децата ми, които вече изкарват парите си и имат техни домове в Ню Йорк Град и Мак Лейн, Вирджиния.

Съжалявам за България, но сам избрах пътя на запад още през 1993 когато ми стана ясно, че НИЩО не може да се промени и нищо добро не очакава българина.

Оказа се, че и без да питам Баба Ванга съм познал.

С уважение,

Стефан Бонев

Отговори

Авторът на тази петиция

#61 Re:

2012-04-01 21:18:28

#56: -

г-не, аз вярвам, че може - да останат децата ни тук! не е нужно да бягаме в чужда страна и да започваме отначало! тук е нашия дом и трябва в него да се живее правово - презмбюла на конституцията ни го гласи, а в Конституцията на РБ :

Чл. 15. Република България осигурява опазването и възпроизводството на околната среда, поддържането и разнообразието на живата природа и разумното използване на природните богатства и ресурсите на страната.

Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

(6) Държавните имоти се стопанисват и управляват в интерес на гражданите и на обществото.

RousseRousserolle - Райна Чакърова

#76 Re:

2012-04-02 11:31:20

#56: -

Все вярвах, че нещо тук ще се оправи, но .... уви! Избрах пътя към Нова Зеландия и скоро ще го поема. Току-що видях снимки от неделния празник на нациите в Оукланд, качени от дъщеря ми, която е написала: Love, love, love all this ! Зарадвах се, че там и е добре и ми стана болно, че не може, а най-важното - няма за какво да каже същото за родната си страна. С очите си видях вече 2 пъти как хората там почиват в неделните дни и как опазват парковете, защото имат респект от законите, явно  добре обмислени и които не се изменят заради прищевките на когото и да било. Достъпът в Зимната градина в Оукланд е напълно безплатен по всяко време на годината, а тук биха ни лепнали тлъста такса за такава прелест, каквато тя предлага.  Кога ли България ще настигне Нова Зеландия? Не знам колко ми остава да живея, но искам спокойствие, което разбрах, че бих имала именно там. Болно ми е да го призная, но е така!