Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Quoted post

Непушач, който не пречи на никого

#1770 Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнеса

2013-05-28 18:42

#1758: Петър Петков -

Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнесът. Колко са пушачите във вашия офис - 30% или повече?!?!?!? Бизнесът губи от това, че непушачите не могат да отидат в заведенията, не могат да влязат с децата си да вечерят или да обядват в почивния си ден, не отиват с колегите си, защото пушачите са като ромите, винаги те имат право... А у вас така ли пушите или излизате като мръсно коте на терасата? Пушите си в кухнята - браво, вие пречите на собственото си дете или майка, какво остана за непознатите. Не отделна стая, отделно заведение трябва да направи всеки ресторантьор, който толкова държи на пушачите, той да прецени кое да е по-голямото от двете - за пушачи или за непушачи.

Отговори

Гост

#1791 Re: Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях биз

2013-05-28 18:56:00

#1770: Непушач, който не пречи на никого - Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнеса

Ами да ви кажа аз лично пуша на терасата, въпреки че живея сам. Единсвено, ако е много студено навън, пуша на аспиратора в кухнята, а когато имам гости пушачи пускам климатика и проблема се решава. Макар, че пуша доста, ми е неприятно апартамента ми да вони на цигари.

В заведенията за хранене отново трябва да има зали за пушачи и непушачи, щом сте непушачи или мнозинството от компанията, с която сме са такива, сядате в частта за непушачи и нямате проблем. А за 80%, които съм споменал говоря за клиентите на барове, дискотеки, вечерни кафенета-това са места, забранени за непълнолетни и е факт че по-големия процент от хората, посещаващи тези заведения са пушачи, ако посетите няколко такива, ще видите, че съм прав.

Истинския  проблем, който реално имаме в България е не дали да се пуши или не, а как да се осигури контрола на това къде и как се пуши, ако погледнете старата наредба, ще осъзнаете, че реално много малко заведения са отговаряли на изискванията и ако те се спазват, няма да има начин да ви "тровим" гарантирам ви.

Стеф

#1803 Re: Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях биз

2013-05-28 19:02:27

#1770: Непушач, който не пречи на никого - Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнеса

Тук малко ще ти опонирам :) Тотално съм против това да се върне цигареният дим в заведенията. Но факт е, че през февруари 15 пушачи пушехме и пиехме кафе отвън, а вътре имаше един непушач :) Не мож ме убедихте, че след забраната за тютюнопушене сте се втурнали към заведенията :) Остани си със здраве и не приказвай глупости :)