Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Гост |
#17512013-05-28 18:25Всеки пушач на обществено място, ако пречи дори на един непушач или едно дете, това е достатъчно, за да няма право да го прави повече. На съседната маса или в сеседната стая, каква е разликата?!?!?!? Ако някои предпочитат стрелбата, това означава ли, че във всяко заведение стрелците трябва да могат да стрелят? Пушачите нарушават не само здравето на всеки около тях напълно незаслужено, те нарушават основен принцип в обществото - да не пречиш на другите. |
Гост |
#1752 Re:2013-05-28 18:27като я имаше забраната през зимата пушачите в заведения не ходеха ясен ли съм? |
Гост |
#17532013-05-28 18:27Закона си е закон за да бъде такъв,а не да се разваля от "долни комунисти" !!! |
Гост |
#17542013-05-28 18:28Напълно съм против пушенето! Живея до първо училище в София. Няма един ученик от горните класове който да не пуши! |
Гост |
#17552013-05-28 18:29Забраната на пушенето на обществени места беше най-хубавото нещо, което се случи на българите |
Гост |
#17562013-05-28 18:29абе ти ела да ми правиш забележки там където закона ми разрешава да пуша пък да видим дали ще ти отстъпя .нали всичко по закона това е. |
Гост |
#17572013-05-28 18:30Не на цигарите ! |
Петър Петков |
#17582013-05-28 18:31Много мразя като всичко живо почне много да разбира от това кое е добро и кое лошо. Аз съм пушач, харесва ми да пуша, не желая да ги спирам, не желая да ме карат да ги спирам, както и не желая да преча на когото и да било с този си навик. Бяха го направили много добре с залите за пушачи! Човек имаше избора къде в заведението да седне, щом не желаете да дишате дим, кой ви бие да сядате там където се пуши??? Аз лично нямам проблем когато съм с компания и хората са непушачи, а отивам до залата за пушене и да запалвам, макар и прав да стоя поне имам покрив над главата и не излизам навън като мръсно коте. Отделно извинявам се ама не е нормално пушенето да е забранено в дискотеки и кафенета, където 80% от клиентите са пушачи, при добра и работеща вентицалия ви гарантирам, че няма проблеми с цигарения дим... Спрете да да прецаквате ресторантьорския бизнес с изкривените си разбирания!!! Спрете и да прецаквате нас - пушачите, които все пак имаме глави на раменете и сме направили своя избор!!! |
Гост |
#17592013-05-28 18:32Абсолютна глупост отново да може да се пуши в заведенията!!! Който иска да излиза навън без да вреди с цигарения дим на останалите хора.В цял свят има строги забрани за пушене на обществени места а само тук искат да отменят забраната!!! |
Гост |
#1760 Re:2013-05-28 18:32защо ти да не хванеш гората като ти пречат пушачите |
Глупав ти е въпроса |
#1761 Re: Re: Re: Panglot2013-05-28 18:32Пробвахме го това с непълната забрана. Не помниш ли? Две маси една до друга: на едната пише ПУШАЧИ на другата НЕПУШАЧИ. Не става! Не ни удовлетворява! Опитайте се да бъдете по-разумни и по-малко егоисти. |
Гост |
#17622013-05-28 18:34Безумие е да се върне тютюнопушенето! |
Гост |
#1763 Re:2013-05-28 18:34найде стига с тези лъжи че в целия свят не се пушело.в цяла Европа съдилищата отмениха този диктаторски закон само преди осем месеца.само ние сме по католици от папата. |
Гост |
#17642013-05-28 18:36Оправданието за връщането на тютюнопушенето е, че видите ли, от забраната намалявали клиентите по заведенията! И индивидуален стрийптиз да се прави на клиентите, това няма да помогне! Криза е и тя тепърва ще се задълбочава! |
Panglot |
#1765 Re: Re: Panglot2013-05-28 18:38Един човек, който реши да се аргументира! Похвала! Така сега нека обсъдим. Когато ти не пушиш не пречиш на пушача, когато той пуши обаче ти пречи. Съгласен съм. Да кажем обаче, че си седнал в автобуса и до теб седне един доста неблагоуханен ром. Ти не миришеш и не му пречиш обаче той мирише и ти пречи. Или пък някой селянин, който няма обноски вземе че пръдне до теб и ти е неприятно. До какъв извод стигнахме. Всичко това опира до обноски а не до закони за забрана. Един невъзпитан човек може да ти пречи по хиляди начини, а се вкарва закон конкретно за пушенето. Съгласен съм също, че навика е до някаква степен опасен, но пак говорим за адската субективност. Ти смяташ да прекарваш половината от деня си в заведение, всеки ден? Пасивното пушене може да е опасно ако живееш сред пушачи, а не си пушач. Това че си решил да излезеш на заведение една вечер за няколко часа не означава че утре ще хванеш астма, за бога... Също така говоря за правата на пушачите, защото се поставят ограничение към заниманията на дадена група хора. Не е обективно да се поставят зарбани за навици. |
Гост |
#17662013-05-28 18:39Не мога да разбера - има си правила, трябва да се спазват! Пушач съм и то страстен, тъкмо свикнах, че не мога да си правя кефа навсякъде (има си изключения, но тук ще замълча ;)) и ново 20 - ще отменят забраната за пушене! Факт е, че в БГ я въведоха доста драстично, та затова и имаше такава съпротива, но наистина съм тотално против на тази игричка "иди ми - доди ми" (в превод: "ще има цигарен дим в заведения, няма да има"). Все още си ратувам поне в голямо населено място да има 2-3 заведения (клубове за пушачи), всички останали да са за непушачи... Но като не може, не може. Искаме да има ред и правила, и в крайна сметка пискаме срещу всичко! И заведенията да не ми реват, че като не се пуши, фалират - ами да се стегнат и да измислят нещо атрактивно за клиентите си или пък да подобрят обслужването си - щото цигареният дим не е атрактивен (и това го казвам аз, която пуша кутия на ден) :) Това, че съм пушач, не ме прави идиот, та да оценя романтиката на пушенето отвън :) Останете си със здраве и дано популизмът този път не спечели :) |
Panglot |
#1767 Re:2013-05-28 18:39Никой не се е родил с дрехи! |
Гост |
#1768 Re:2013-05-28 18:40добър пример така като стрелците си имат своите полигони за стреба така и пушачите трябва да имат свои помещения за пушене.фирмата в която работи жена ми им обзаведе специално помешение за пушене с кафеавтомати и сокове за да не мръзнат навън. |
Гост |
#17692013-05-28 18:40Не на цигарения дим! |
Непушач, който не пречи на никого |
#1770 Re: Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнеса2013-05-28 18:42Вие пък кои сте, че да прецаквате всички останали. Пушачите не са 80%, че да губи от тях бизнесът. Колко са пушачите във вашия офис - 30% или повече?!?!?!? Бизнесът губи от това, че непушачите не могат да отидат в заведенията, не могат да влязат с децата си да вечерят или да обядват в почивния си ден, не отиват с колегите си, защото пушачите са като ромите, винаги те имат право... А у вас така ли пушите или излизате като мръсно коте на терасата? Пушите си в кухнята - браво, вие пречите на собственото си дете или майка, какво остана за непознатите. Не отделна стая, отделно заведение трябва да направи всеки ресторантьор, който толкова държи на пушачите, той да прецени кое да е по-голямото от двете - за пушачи или за непушачи. |
Гост |
#17712013-05-28 18:43У нас рядко се приема свестен закон, но когато се случи, винаги се намира кой да го отмени :( |
Гост |
#1772 Re:2013-05-28 18:45Каква е разликата дали пуша у вас или у нас по твоята логика... |
Fen |
#1773 Re:2013-05-28 18:46Tova che ti si narkoman ne znachi che triabva drugi hora da dishat pushaka ot tvoite narkotici |
Гост |
#17742013-05-28 18:47PROST NAROD - SLABA DARJAVA...ZIAL SVIAT MOJE - NIE OBACHE NE MOJEM DA NE TROVIM HORATA OKOLO NAS, CHE I SEBE SI..IZUMENA SAM!!! |
Стеф |
#1775 Re: Re: Re: Panglot2013-05-28 18:47#1765: Panglot - Re: Re: Panglot Жалко, че го чувстваш така :) Аз не забелязах особен спад заради забраната на пушенето в заведения, но както казваш - всичко е субективно! Що съм се пенила по форуми срещу тази забрана, но сега даже ми е забавно (социалните контакти са ми фул - толкоз неща можеш да разбереш, докато си дръпваш фасче навън) :) Другото, което мога да ти кажа, че преди 2 месеца бях на едно заведение, където просто сложихме табелка "Частно парти" и си пушехме на воля :) Нямаше непушачи, които да ни пречат :) Винаги има начин, стига да се търси, но наистина ми идва малко в повече това пискане за таз забрана - година стана вече, а още има вой :) Никога няма да се оправим, ако не можем да спазим и един закон като хората :) Аз лично ратувам да ми се върнат празните гилзи и тютюна - поне знам какво пуша :) |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3597 Създадено: 2024-11-09
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11943 Създадено: 2024-10-12
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2943 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2330 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11149 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1205 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
899 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
650 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
628 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
442 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1477 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
275 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
209 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
116 Създадено: 2024-10-23
Промени в образованието на децата със СОП
618 Създадено: 2024-10-18
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2617 Създадено: 2023-04-04