Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ
Гост |
#876 Re: Re: Re: Re:2012-03-11 18:33А кой да ги определи тези добрите? За едни родители учителите, пишещи по-високи оценки (незаслужено), са по-добри, за други – по-взискателните са по-добри. Учениците като цяло май харесват преподаватели, които не изискват много от тях, при които може да се преписва... Строгите и взискателни учители не са на почит.
|
Гост |
#877 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-11 18:44Да, не е работа на училището. Малко двусмислено е написано в предишния ми коментар, за което се извинявам. Има си процедури и те не са тромави! А това ИЛИ сега го чувам. Че то в такъв случай пак няма да е обикновено средно училище? Нещо не се връзва! Може би специализирано, като тези по изкуствата и спорта...
|
Гост |
#878 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-11 18:56#877: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Това ИЛИ е може би най-важното нещо, постигнато в преговорите, заедно с разрешението децата да се приемат с подбор. Не можело да е изпит, но с резултатите от няколко състезания - ставало.Та то и това беше главното - прием след 4 клас с подбор. От там нататък капан може да бъде някакво орязване на часовете по математика. За съжаление те се определят с образователни стандарти. Въпросът с образователните стандарти обаче ще бъдат приети...някога. |
Гост |
#879 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-11 20:10#878: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Според мен приемът без изпит е нещо твърде несериозно. Резултат от състезания, да, МГ- Варна ги правят както трябва (в сградата на МГ, със свои квестори), но дали навсякъде е така? Каква е гаранцията, че батко няма да отиде с четвъртокласника на състезание и да му реши задачките. Възможно е да бъдат приети деца без какъвто и да било талант, а под чертата да останат по-добри от тях. Навсякъде е различно. За много от ръководствата на МГ децата са само пари (от делегираните бюджети) и никой не се интересува от качеството, а единствено от количеството. За приема в МГ след 4-ти клас само по документи да не говорим! По какво в този случай МГ се отличава от едно ОУ или СОУ? МГ сами ще се затрият, ако продължават така. |
Гост |
#880 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-11 20:21#879: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: По закон училищата (не само МГ) не могат да правят прием на база "проверка на способността", което означавало един изпит. В момента МГ-тата, за да не бъдат уязвими, правят прием на базата на няколко състезания (не изпити - за МОНМ имало разлика между двете) или на база документи (в малките градове). МОНМ са поели ангажимента в държ.образователни стандарти да разпишат, че бъдещите мат.училища ще могат да приемат след 4-ти клас на база регламент, определен от училищата, включващ резултати от нац., регионални и други състезания. (това, че ще приемат след 4-ти клас ще го пише в закона, а регламента - в стандартите). |
Гост |
#881 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-12 10:43#880: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Регламентът за прием, според мен, би трябвало да се определя от МОМН и да е един и същ за всички училища. Никакъв прием по документи! Който иска прием по документи, да отива в ОУ или СОУ! Състезанията, влизащи в рейтинга, да се провеждат в МГ, с външни квестори, предварително изнесени списъци за настаняване по зали, в залите с четвъртокласници да няма големи ученици. Да се определи (предварително) и някакъв минимален рейтинг, който трябва да постигнат кандидатстващите. Ако по този начин няма достатъчно кандидати, просто няма да се сформира паралелка. Това ще е и стимул за децата да се трудят повече, ще е гаранция, че в МГ влизат само деца с математически талант. "Пълнежът" изроди много МГ и ги превърна в обикновени училища. Само 3-4 са МГ, които са наистина такива. |
Гост |
#8822012-03-13 20:46За какви училища за "надарени деца" говорите? Ами погледнете резултатите от изпитите след 7-ми клас по математика в МГ! СМГ, МГ-Варна, ПМГ-Бургас са едни добри изключения! В ПМГ-Монтана от 26 ученици само 6 имат отлични оценки на изпита по математика (без нито една 6)! Има и дете с 4. И това на изпит, еднакъв за всички училища! А какво остава за по-високо ниво? Така е и в почти всички МГ в градове под 180-200000 жители. Какво им е надареното на тези деца? Може ли за 5-6 деца от випуск да съществува "специализирано училище за интелектуално надарени деца"? Откъде да дойдат останалите 20 деца? От София, Варна, Бургас ли? |
Гост |
#8832012-03-13 20:52 |
Гост |
#8842012-03-14 16:22Фен съм Ви! |
Гост |
#8852012-03-14 16:30Смятам, че учениците имат право да получават по-разширено образование по математика отрано. Все пак тенденциите в съвременното образование са за професионално ориентиране от ранна възраст. |
Гост |
#8862012-03-14 17:07на кой ли "умен" министър пак му се занимава с глупости вместо да вземат да направят нещо за развитието на обучението те само го съсипват... |
Anonymous |
#8872012-03-14 17:19Всички ученици имат право да получат квалифицирано образование. Независимо от своята възраст има доста умни деца и те имат право да бъдат обучавани от квалифицирани учители по математика толкова колкото и по - големите от тях. Исмаил Острилски - Говорител на випуск 1996 при УП на ПМГ Благоевград |
Гост |
#8882012-03-14 17:19Bi bilo dobre te da budat zapazeni |
Гост |
#8892012-03-14 17:21ne sam saglasen |
Гост |
#890 LALALLA2012-03-14 17:22Az sam da ne se ZAPAZVAT |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2012-03-14 17:25- Date of removal: 2012-03-14
- Причина за премахване:
Гост |
#892 Re: LALALLA2012-03-14 20:48Пишете на кирилица, а не като SMS неандерталец/ка.... |
Гост |
#8932012-03-15 07:27Поредното недообмислено...На ЕС не му трябват образовани българи(сещате се ...) |
Гост |
#894 Re:2012-03-15 12:00ЕС иска нископлатена работна ръка ...обслужваща сфера. Кой както иска да го разбира... |
Гост |
#895 Re: Re:2012-03-15 12:27И какво ще се промени, ако приемът е от 8-ми клас? По-малко образовани ли ще са българите? Колко от тези българи, завършили елитни западни университети, са учили от 5-ти клас в МГ? Единици, предполагам. Болшинството от учещите в чужбина са завършили ЕГ? Може би искате да кажете, че те са отишли в ЕГ, след като от 5-7 клас са учили в МГ? Да, има и такива, но те са един малък процент (около 8-10%). Ами, ако е така, то значи, че те не са отишли в МГ в 5-ти клас да развиват математическия си талант, а по някакви други причини. Защо тогава да има прием в МГ в 5-ти клас? Да се подготвят децата за изпита след 7-ми клас ли? В такъв случай МГ са някакви подготвителни училища, а не гимназии за развиване на математическия талант на децата! Точното им име тогава е СОУ за подготовка за изпита по математика след 7-ми клас. В големите градове е различно – там повечето от децата остават в МГ (около 60%). Има МГ обаче, в които след 7-ми клас остават не повече от 20-25% от учениците, като голяма част от тях не са приети поради нисък бал в ЕГ и затова остават в МГ. Погледнете с какви балове се влиза в почти всички МГ в 8-ми клас и с какви в ЕГ! Не бива да се изхожда от постиженията и резултатите от НВО само на една или 2-3 МГ в страната. СМГ и МГ-Варна са се доказали като МГ с високо ниво на подготовката по математика. Не навсякъде е така – резултатите от олимпиади, състезания, НВО и ДЗИ го показват. Прием да, но само в доказалите се МГ! Ако процентът на оставащите след 7-ми клас в МГ ученици е под 50%, да не им се разрешава прием от 5-ти клас. Така тези МГ ще бъдат принудени да подобрят материалната си база и нивото на подготовката по математика, за да бъдат желани от повече отлични ученици след 7-ми клас. Децата ще спечелят от това. Делегираните бюджети трябва да бъдат премахнати – те не са стимул за по-добро образование, а напротив. |
Гост |
#896 Re: Re: Re:2012-03-15 13:58Не пишете глупости по теми от които нищо не разбирате |
Гост |
#897 Re: Re: Re: Re:2012-03-15 14:59И сте сигурни в това, че нищо не разбирам? Такива са фактите! Може би не ви харесват, но аз нямам нищо общо с тях! Пишете по-грамотно! Животът не е математика само! |
ПАИСИЙ |
#898 ВИК ЗА СПАСЕНИЕ2012-03-15 20:15МЛАДИ ХОРА! НА ВАС БЪЛГАРИЯ РАЗЧИТА! |
Гост |
#8992012-03-16 19:56Приемът след четвърти клас в МГ трябва да се запази. |
Гост |
#9002012-03-17 09:42DETSATA TRYABVA DA UCHAT V ELITNO UCHILISHTE |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11685 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3517 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2914 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2303 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10964 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
614 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
596 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
336 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04