СТАНОВИЩЕ на учителите от ФБ групите „Учители за силно българско образование“ и „Педагози“ относно: ПМС №100 /08.06.2018 г
- Петиция
- Съобщения 2
- Подписи 6 363
- Коментари
- Статистика
- Политика за поверителност
- Допълнителна видимост
СТАНОВИЩЕ на учителите от ФБ групите „Учители за силно българско образование“ и „Педагози“ относно: ПМС №100 /08.06.2018 г / Съобщения / Промени в Становището... / Коментари
Гост |
#12019-08-03 17:20Учител, който е натоварен с функцията "класен ръководител", изпълнява и поема прекалено много и несвойствени за длъжността "учител" задължения и отговорности. Няма ли вариант за облекчаване на това. Разликата между учител и учител, който е и класен ръководител, е голяма. |
Гост |
#22019-08-03 17:29
1. Да не сме длъжни да пишем доклад за подкрепа на ученик, изкарал поредни три двойки! Същото важи и за оставяне на слаба оценка в края на срока и годината, след това пак доклади, пак обратни връзки от родителя, куп декларации и бумащини, които не са нужни! |
Гост |
#32019-08-03 18:24Ние, членовете от неправителствена организация "Образование за всеки" подкрепяме петицията относно ПМС №100 /08.06.2018 г. Считаме, че е необходимо да добавите и искане за увеличение на бюджетите на училищата за повишаване на учителските заплати от 1 септември 2019 г. с 25% за да достигне нивото на средната работна заплата за страната от 1 200 лв. Същевременно разпространете петицията и чрез масмедиите, както да стане достояние и на учителските синдикати. Имате нашата подкрепа и нека да се знае, че българският учител не е пъдар, а е духовно лице!
За "Образование за всеки" Председател на УС: Христо Птухин |
Гост |
#42019-08-03 18:31Ученик, който повтаря годината, не носи пари на училището. Ако повтори, пак продължаваме да го учим, но пари за училището - не. Ето затова не пишем двойки за годината! А и затова идват в гимназиите голям процент деца, които не знаят таблицата, до 20 пресмятат с телефона си, правят граматически и прочие грешки във всяка дума, която написват... |
Anonymous |
#52019-08-04 16:30Искам да се върне усмивката на лицето на българския учител.
Лесно е.
Пенсиониране на 55 години за жените и 58 за мъжете. Категоризация - втора група и съответното заплащане и плащане на ВРЕДНИ- за напрежение,стерс , шум, отровни отношение деца - учител, учители - родители, учител - директор.
Бумащината и свръх многото закони и техните ПРОМЕНИ И ДОПЪЛНЕНИЯ, заповеди и наредби в полунощ. НЕ МОЖЕ УЧИТЕЛЯТ ДА Е ДОКАРАН ДО ЧОВЕК БЕЗ ПАРИ, БЕЗ НОВА КНИГА, БЕЗ ВРЕМЕ ДА Я ПРОЧЕТЕ И ДА СЕ НАСПИ.
ЗА НОВ ТОАЛЕТ НА ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН НЕ МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. |
Yurka Yungareva |
#6 Re:2019-08-04 16:36КЛАСНИЯТ РЪКОВОДИТЕЛ ДА ИМА СТАТУТ , КОЙТО ВОДИ ДО намаляване с 30 процента на норматива при запазване на заплатата и доплащане със 100 лева. Иначе учителите , които не са класни ръководители усмихнато ще си пият кафето , а аз ще търча по коридора да предавам някакви листи на всеки учител по предмет за някой мой ученик , ще пиша доклади за постъпка на мой ученик , на която аз не съм присъствала, ще водя дневник и срещи с родители и, специалисти от различни институции и органи на властта. И ще водя среднощни разговори до зори , или в ранни зори в неделя. Аз нямам ли семейство и личен живот?
|
Гост |
#72019-08-05 16:30Мисля, че ако исканията ни бъдат твърде много и твърде разнородни (задължения, заплати, техническо осигуряване, пенсиониране, документация, статут на държавен служител, застраховане, намален норматив на класните ръководители и пр.), това ще отслаби силата на протеста и хората нагоре по йерархията няма да ни вземат насериозно, а ще изчакат да отшуми глъчката или ще ни залъжат, както направиха по време на голямата стачка. Трябва исканията да са по-малко, да са ясно формулирани и да не се променят постоянно. |
Галина |
#8 Re:2019-08-06 13:06Съгласна съм с Вас, но проблемът с класното ръководство според мен не е за подценяване. Включва прекалено много и несвойствени за длъжността "учител" задължения - често непредвидимо произтичащи едно от друго. Натоварването и отговорностите се простират далеч над длъжността "учител". |
Гост |
#92019-08-20 05:53Крайно време е да се наложат финансови санкции за родители, които не изпълняват своите отговорности към училището, а социалните работници да започнат да търсят причините за това. |
Георгиева |
#10 Re:2019-09-12 22:17Подкрепям! |
Карагьозова |
#11 Re: Re:2019-09-12 22:22Главно дежурство по няколко седмици в годината, ежедневни дежурства по коридорите, пътуване с автобусите по направленията на пътуващите деца.....и още, и още.... Не остава време за същинското образование. Господа управници, смилете се над Българския учител! Една душа носи. Постепенно му я отнемате. "Новости", които с нищо не водят към по-добро. Химери! |
Бистра Георгиева |
#122019-09-13 06:02Здравейте! Според мен трябва всяко училище да има технически отдел, в който няколко оперативни лица ( броят да се определя от броя на учениците в училището)да отговарят за всички документи на учениците, и един служител, както е сега деловодителя, за документите на учителите : досие(личен картон), здравни картони, декларации, снимки, извинителни бележки....Касиер и счетоводител отделно за заплати, такси, дарения... С настоящото въвеждане на електронен дневник е лесно цялата тази бумащина да се сведе до списък с имена, подавани от класния на техническото лице, за оформяне на документацията на съответните ученици. А всеки родител трябва да попълни нужните документи в отдела да речем до 15 септември, преди началото на учебния процес, след обща разяснителна родителска среща, проведена след 1 септември. При инцидентно поведение или нисък успех, пак този отдел да се занимава с оформянето документално на санкцията. Мисля че, ако учителят е освободен от административно оформяне на книжата, ще има желание и време да бъде съпричастен към проявите на учениците в риск. Тогава в екип с психолога или ресурсния учител в училището ще могат да работят по съответните проблеми в поведението...
|
един от всички |
#132019-09-13 06:23Подкрепям.... |
Гост |
#142019-09-13 15:43От МОН искат всяка седмица да посещаваме учениците по домовете им, тъй като полицията и социалните не разполагали с такъв ресурс.Били ни вдигнали заплатите на 1000лв. и трябвало да си ги изработим.Странно,но аз не взимам тези пари.Последната ми заплата за пълен работен месец беше 765лв.А Вашата?
|
Гост |
#152019-09-13 15:56Може и да се повторя с исканията, но ще бъда максимално кратка, без да се мотивирам. |
аник |
#162019-09-14 13:44Абсолютно съм съгласна с мненията на колегите, защото те отразяват истинските проблеми в дълбочина и се усеща огромнота им болката. Само учител, който е и класен ръководител, може да има тези усещания. Не знам защо г-жа Такева е все още там. Безполезна е. На фона на всички други синдикати тя кротко си стои на хранилка и нищо не прави. Мисля, че всички разбраха, че на нея не може да се разчита. Това не е ли изборна длъжност все пак? |
Гост |
#17 Re: Re:2019-09-15 17:19Подкрепям абсолоютно ! Класният ръководител не може и не трябва да е отговорен и да дава становища за неща,случили се не в негово присъствие ! |
Гост |
#18 Re:2019-09-16 12:47За съм! Учителите са учители, а не канцеларисти, пъдари. Отговорността за възпитанието на децата въобще не е тяхна и не бива да им се вменява! |
Майка |
#19 Re: Re:2019-09-16 13:04Без докладите, мисля че всичко останало е част от отговорността на класния ръководител. Трудно е, да. Нямате ли възможност да откажете такава отговорност? |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
13460 Създадено: 2025-01-14
ЗА запазването на нощния транспорт в София и откриването на нощна линия до Летище София!
4783 Създадено: 2025-01-19
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
958 Създадено: 2025-01-14
Петиция за оставка на земеделския министър Георги Тахов, поради уронване на престижа на институцията и провокиране на масово недоверие в нея.
457 Създадено: 2025-01-15
ДА СПРЕМ ОПИТИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И МОНОПОЛ НА БРАНШ „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ ОТ ГРУПА ЛИЦА
174 Създадено: 2025-01-21
Справедливост За Ивет Стайкова
584 Създадено: 2025-01-12
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
607 Създадено: 2024-12-03
Петиция: Историческите паметници в България трябва да бъдат общодостъпни
109 Създадено: 2025-01-18
В ПОДКРЕПА НА ЧИЧО КРАСИ!
93 Създадено: 2025-01-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1821 Създадено: 2024-11-26
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12826 Създадено: 2024-10-12
Петиция за оптимизиране на броя на учебните часове
60 Създадено: 2025-01-22
Отнемане лиценза на Energo Pro България
1477 Създадено: 2024-12-27
За въвеждане на забрана за използване на пиротехнически средства на територията на България
17683 Създадено: 2020-12-30
Изграждане на Винарска Велоалея "Тракийски Конник" в Родопската Яка!
30 Създадено: 2025-01-19
Петиция в подкрепа на Пело Кръстев - журналист, борещ се срещу олигархичния модел, застигнал българската свободна журналистика
455 Създадено: 2024-12-29
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
205 Създадено: 2024-12-23
НЕ НА РУДНИЦИТЕ В ОБЩИНИТЕ СВОГЕ, БОТЕВГРАД И МЕЗДРА
85 Създадено: 2025-01-08
НЕ на преместването на кучетата от "Асенова крепост"
121 Създадено: 2025-01-10
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11706 Създадено: 2024-06-24