Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Quoted post

Гост

#746 Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-07 10:32

#744: родител на дете, което пее мнооого фалшиво - Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

Така е в началните класове, но като започне да се учи истинска математика (към средата на 6- ти клас) нещата се променят – детето ви вече няма да може да решава задачи от следващия урок. Съученици на моето дете, които се справяха до към края на 6-ти клас, след това започнаха да поизостават и не успяха да изкарат отлични оценки на изпита след 7-ми клас. Математиката не е само таблица за умножение и сметки. Децата-калкулатори не винаги успяват да се справят след това със задачите, изискващи мислене и разбиране.

Отговори

Гост

#748 Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-07 12:08:05

#746: - Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

На състезанията по математика даже и в 3 клас се иска мнооого мислене. Далеч не са само бакалски сметки. Даже сметки почти няма.

родител на дете, което пее много фалшиво

#760 Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-07 16:40:10

Явно не сте ме разбрали. Децата ,които имат подчертан интерес към математиката, затова скучаят в часовете ,защото търсят задачи ,които да са предизвикателства за тях, а не   задачи само с бакалски сметки каквито са в сегашните учебници и ако отворите сборници ще видите задачи уж за 6-7 клас , а на състезания се дават и  на третокласници и разликата знаете ли каква е? Седмокласник я решава тази задача със система уравнения и изписва по един лист  без да се налага да мисли ,а третокласника я решава с логическо мислене или по рачешкия начин на един ред без никакви хиксове и игреци. Така че, който е ходил по състезания се е убедил в това и ми е чудно че учители пишешти тук не са се още убедили, което за мен е много притеснително.

Гост

#911 Re: Re: Дали едно дете на 10 години може само да прецени какво го влече?

2012-03-24 12:45:38

Няма такова нещо като калкулатори има си чиста логика, която е заложена в задачи за 2, 3 , 4 клас . Погледнете например задачи от състезания като Европейско кенгуру /  повечето състезания по математика за определяне на математически заложби са пълни с логическо мислене /пробвайте да ги решите само с калкулатор и без логика и тогава се изказвайте с претенции за компетентност... Възраста 5 клас е перфектна за подбор на деца с математически заложби, където задължително и неотменнннннннннно е включено вече мислене.