СРЕЩУ СВЕТОТАТСТВАТА В ПРЕДАВАНЕТО „ВЯРА И ОБЩЕСТВО“ ПО БНТ

Quoted post

ТОЙ

2016-03-02 18:07

Отидете на изповед!

Не съм адвоката на Горан,но като ви чета душата ми плаче заради злобата с която живеете.--Ако това ви е "православието" предпочитам да съм християнин!

Отговори

Пламен

#43 Re:

2016-03-02 18:37:34

#42: ТОЙ -  

Човече ти даже не знаеш кое какво е. Християнин означава да си православен. Само православните са християни. Останалите отстъпили от чистото изповядване на вярата са еретици сектанти и какви ли още не грешници. За всяка ситуация и срещу всяко дело има правилна реакция. Както изявените еретици трябва да бъдат бити и изгонвани, така примерно и Църквата благославя православните войни да защитават държавата си и ако се налага да убиват враговете на държавата и народа при война, макар, че след това се налага епитимия. Мнозина наивници и хора с повърхностни знания си мислят, че християните трябва да само да търпят обичат и да понасят всичко. Има неща срещу които трябва да бъде говорено и неща срещу които трябва да бъде употребявана сила. Затова и Църквата благославя войската, органите за съхраняване на вътрешния ред. Законите на Бог са много, това, че вие не ги знаете си е ваш личен проблем. Свети Николай Чудотворец ни е дал личен пример като зашлевил еретика Арий, точно както и учи свети Иоан Златоуст. Мощите на свети Серафим Софийски са в Храма на Свети Николай Чудотворец. Който богохулства и светотатства ще бъде бит и наказан от Бога - дали това ще стане чрез хора или по друг начин няма значение.

Гост

#44 Re:

2016-03-02 18:41:26

#42: ТОЙ -  

Осъждането следва да бъде срещу светотатството на Г. Благоев, а не срещу личността му. Това светотатство е неговият най-голям враг. Що се отнася до "християните" без Православие - той е техният човек.