Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Гост |
#10512012-12-14 16:15Аз съм пушач, въпреки това не искам да се пуши в заведения,ресторанти,барове,дискотеки,обществени сгради,хотели и т.н. |
Гаден ПРОСТ Пушач |
#1052 Тема2012-12-14 16:58Удивен съм, колко хора нямат и най-малко понятие, колко зле се отразява тази забрана на АБСОЛЮТНО всички !! Като оставим настрана факта, че се нарушава правото на човек да прави собствен избор, чрез насилствено приемане на закон, ограничаващ нормалния му начин на живот. Аз съм пушач и винаги съм мислел, че пушачите са по-нагли от непушачите, но чак сега виждам, колко съм грешил. Виждам чак сега, какво значи егоизъм и преди всичко, колко много хора могат да съберат 2 и 2 и да получат грешен отговор. Последиците от тази забрана са страшно разнообразни, но ще се опитам да изредя няколко (все пак няма да пиша книга по въпроса). |
Митко |
#10532012-12-14 17:21Пушачите са малцинство. Заради това, че карат останалите да се съобразяват с тях, се създава впечатление, че са повече и че имат по-голямо значение за икономиката, отколкото имат всъщност. Спадът на посещаемостта в заведенията е заради общото свиване на разходите. Заради забраната за пушене този спад просто не е равномерен - добрите заведения са претъпкани, а не толкова добрите - празни. Спрели са да ходят в заведения едва 16% от пушачите. 16% от 40% прави малко повече от 6% от населението. Заради тези 6% ли ще тормозим останалите? |
Гаден ПРОСТ Пушач |
#10542012-12-14 17:24пушачите са малцинство ??? ти скоро гледал ли си телевизия или извадки от анкети ??? И въобще знаеш ли, колко пари влизат в държавата от една кутия цигари ????? Гледам, че и доста тактично подмина другите точки :) Не съм очаквал и нещо различно :) Просто го написах всичко за да се убедя, че наистина това представлява голяма част от българите :) а тези "не толкова добри заведения" да изчезнат - така ли ?? А и да ти кажа - не видях до сега толкова претъпкано заведение, колкото е било преди, в почти всички - особено зимата :) Разходите ти ще намалеят още повече - не се притеснявай - да не стане накрая да си купуваш само хляб и кисело мляко. И явно не можеш да разбереш, какво значи, че разходите намаляват :) |
Кристиан |
#10552012-12-14 17:31Да има зона за пушене в заведение е все едно да има ъгъл за пикаене в басейн |
Гаден ПРОСТ Пушач |
#10562012-12-14 17:37Кристиан - ти като получаваш заплата - гледаш ли дизайна на банкнотите ?? ако не ти хареса нещо в него - ще ги вземеш ли ?? |
Гост |
#1057 Re:2012-12-14 17:42Нагледно показваш как наркотика никотин промива мозъка. А за заведенията.... Тъкмо ще изчезнат доста заведения. И без това са прекалено много за държава като нашата. Обиколил съм целият свят и никъде не съм виждал толкова много заведения. |
вече непушач |
#1058 Re: Тема2012-12-14 18:16#1052: Гаден ПРОСТ Пушач - Тема е, доста нашироко си разпрострял разсъжденията си, но ако сам и безпристрастно си ги прочетеш-едва ли ще се съгласиш с тях. не ми се ще точка по точка да се спирам на писанията ти, нито имам желание толкова просторно да пиша. та ще кажа само 3 неща - първото ще е въпрос - компанията ни е смесена-пушачи и непушачи. когато излизаме заедно, преди забраната винаги сме се подчинявали на желанието на приятелите пушачи да сядаме в отделението за пушачи, за да им е гот на тях. и нали непушачите са нетолерантни и злобни - съгласявали сме се с техните желания. и така щем не щем - всички пушим. кой активно, кой пасивно. в един момент ми додея и реших, че вместо да гълтам катраните на "приятелите", ще мина в групата на активните пушачи и аз. и пропуших, въпреки всички последствия - вонящи дрехи и коси, болки в гърлото, сутришна кашлица.след тоталната забрана обаче няма начин да угаждаме на пушачите. вече няма значение къде се сяда. който му се пуши-излиза. но понеже разговорите си текат, в компанията е интересно - излизат по-рядко и доста бързо се връщат(един + за тяхното здраве). непушачите излизат с тях, само когато са повели някой личен разговор. непристрастените пушачи като мен изобщо спряха опитите върху себе си, повечето не пушат. та какво ще препоръчате на смесени компании при евентуалното завръщане на залите за пушачи и непушачи? да избират приятелите си по показателя пушач-непушач и да не дружат с пушачи? или да си трайкат и да започнат отново да се самоизтезават в името на приятелството? но приятелство могат и трябва да проявяват само непушачите. пушачите са си привилегировани според вашите виждания? второ: на работа - пушачите пак да са си привилегировани - на всеки 15-20 мин-пушпауза. непушачите, като по-долно качество хора - да работят нонстоп за същото възнаграждение. ами кой им е крив - да вземат да пушат и те. нима не сте чували този призив? трето: колко много пари влизали в бюджета от пушачите-акцизи, данъци и прочие - сакън, вижте статистиките колко много повече разходи отиват за лечение на последствията от цигарения дим - ракови заболявания, астма, затруднено дишане и прочие. или ще кажете, че така се осигурява работа на докторите и гробарите? а може би ще предложите легализация на проституцията, леката и тежката дрога и прочие пороци? ами представяте ли си какви данъци могат да се смъкнат от тях? и какъв разцвет по нашите земи ще настане? не е достатъчно пияндетата на европа да идват тук и да куфеят по комплексите, като се държат като отвързани, защото тук и така може. нека да идват и наркоманите на света и спокойно да си харчат паричките тук. ще има работа покрай тях за всички.студено било на улицата и видители - пушачите щели да се разболеят. ама не излизат голи навън, нали? или да се забрани движението по улиците през зимата, защото е студено? дали сте в състояние да разберете несъстоятелността на написаното от вас? |
Пушача |
#10592012-12-14 18:35Не мога да разбера едно единствено нещо нали бяха разделени заведенията на зали за пушачи и непушачи на кого попречи това, като си пушач си ходиш в едната зала а като не в другата. А това че цялата тази суматоха причини над пет хиляди нови безработни как ли ами като няма клиенти няма оборот няма нужда и средстства за персонал и после тези хора кучета ги яли |
Марни |
#10602012-12-14 18:35Целият свят се бори против тютюнопушенето. Вярно е, че всеки има право на избор, но защо се дава това право само на пушачите, т.е. на хората с порока и къде остава същото право на непушачите, защо се игнорират хората, които не са придобили този вреден навик. Из цяла Европа пред заведенията има места, където тези, които не могат да изтраят, могат да се нагълтат със своя никотин без да тровят останалите. Защо в България някои искат да е по-различно. Искаме да сме наравно с другите, но да си запазим вредните селски тарикатлъци. Не става така... |
Гаден ПРОСТ Пушач |
#10612012-12-14 19:15OMG :) На Вас изобщо не Ви пука за друг, нали ? :) Нали написах, че всеки сам си избира къде да седи ?? Разделението си зависи единствено от теб и то винаги си го е имало !! Вие само по заведения ли се виждате с приятели пушачи ?? Ако идеш някъде на гости и домакина е пушач - ти какво ще направиш ?? Имаш избор !! Това ти е опцията - и недей по този начин да ограничаваш НАШИТЕ опции. Ако приятелите ми непушачи искат да седят в зала за такива - ами добре - ще седна и аз при тях и ще ходя до залата за пушачи за да пуша - и НЯМА да е навън - аз също ще имам избор - както и те. В момента аз нямам избор !! Вие, ако бяхте пушач, щеше ли да Ви е приятно да стоите на -20 или +40 градуса навън, ако идете на кафе ? Няма ли да намалите излизанията, поради тази причина ?? Ако ги намалите, както стана при много други, това добре ли е като цяло ?? |
abella |
#1062 Това е правилният начин2012-12-14 19:34Отрицателният прираст на населението е напълно достатъчен аргумент да пазим собственото си здраве, това на семействата и на познатите си. Да се спре пушенето в затворени помещения не е достатъчно, но е добро начало в тази насока, затова твърдо заставам зад това решение на управляващата в момента партия. Ако техните опоненти държат да се кичат гордо с понятието "европейци", добре е да подкрепят в това отношение правителството и да застанат единно против "тютюнопушенето в закрити помешения". А ако са загрижени за икономическите последствия за ресторантьори и тютюнопроизводители, да помислят за алтернативни мотивационни програми за ресторантьори и субсидии за тютюнопроизводителите. |
todor |
#10632012-12-14 19:36Пушач съм, но не желая забраната да пада!!!Смятам, че забраната за тютюнопушенето е правилна стъпка към намаляване на вредата за всички.Абсолютно съм против връщането на цигарите в затворени помещения.Това е едно от малкото хубави неща, които е направила държавата през последните години. |
В |
#10642012-12-14 19:52Абе хора вие осъзнавате ли че такива решения пак водят държавата към фалит. не чувате ли по новините че всички държави които са приели такъв закон са пострадали и са на загуба. какви положителни прирасти ви гонят след като хората останат без пари. не може всички да живеем като циганите и да крадем и да разчитаме на социални помощи. има отрицателен прираст защото парите на хората намаляват и некадърни доктори умориха една камара бебенца. вие гледате ли новини бе. какви алтернативни решения ви гонят. как да даваш пари на някой след като си ги взимал преди точно от него и вече няма от къде. нали за да дадеш трябва да вземеш от някъде - и от къде ще е то |
пушач |
#10652012-12-14 20:19леко ще ме извините ама няма да мръзна във виелицата навън защото на вас ви е скефнало да се ширите в цялото заведение а не САМО в половината. малко множко наглеете вече. бунаци дето се водят по акъла на Бойко който толкова много забатачи държавата че сега се чуди как да си спечели гласове за изборите и почва да прави лудости а вие се радвате че по-бързо ще ви погребе |
Бръм |
#1066 Не мога да не забележа, че...2012-12-14 20:29Коментарите на хора ПРОТИВ забраната са странно много тук, петицията ЗА пълната забрана на тютюнопушенето. Това говори за безсилието на противниците на забраната и липсата на доводи за одимяването на заведенията - защото тук с последни сили се опитват да убедят някого с кухи аргументи. Е, разбира се, и да си изкарат гнева като малки деца, на които им е казано да не се лигавят и да не крещят, защото пречат. Коментирайте си вашата позорна петиция с 3000 гласа - тук няма кого да заблудите със стъкмистики, алчни ресторантьорски бълнувания, криворазбрана демокрация и наркомански зависимости. |
kebo |
#10672012-12-14 20:57Пуша,но поддържам забраната! Ние ли все сме най-умните?Да разрешат и алкохола на лица под 18 та да се вдигне оборота! Безобразие!Мързеливите (БИЗНЕСЪТ)винаги намират извинение за тяхната некомпетентност и липса на професионализъм и предприемчивост! |
smoking |
#1068 Re: you can smoke2012-12-14 21:32Няма забрана на тютюнопушенето. Всеки може да пуши толкова, колкото пожелае. Но не може да го прави публично. Няма забрана човек да задоволява физиологичните си нужди толкова пъти, колкото иска. Но не може това да става публично. Има правила за поведение в обществото. Има списъци от неща, които е неприлично да се правят на публични места и тези списъци с развитието на обществото съдържат нарастващ брой самоограничения. За примитивните общества ограниченията са малко. В културния свят тези ограничения са много, поради основния принцип на модерното общество - на индивида е позволено само това, което не създава някакъв дискомфорт в околните. В културния свят по известни причини (здравословни и други) в съвремието пушенето на публични места се смята за неприемливо. Тогава пред нас е дилемата: ако смятаме, че трябва да бъдем част от културния свят - тогава няма да се пуши на публични места; ако решим, че културното ниво на нашия народ е ниско - тогава ще пушим много и навсякъде. С тези нескончаеми дискусии "да или не" не виждате ли, че обиждате нашия народ, който още преди век по категоричен начин е показал своето отношение към тази вредна привичка - българската селянка никога не е пушила, масово са пушили само циганите - мъже, жени и деца. |
Бивш пушач, но цигарите не ми пречат! |
#1069 Re: Тема2012-12-14 21:32#1052: Гаден ПРОСТ Пушач - Тема БРАВО!!! Един интелигентен, разумен и добре обоснован пост. Поздравления! Но както се забелязва тук непушачите нямат обосновани аргументи, но имат много цветист речник, което пък ме кара да се замисля от какви прослойки на обществото са, къде и как са израстнали, как са възпитавани и много други. За жалост почти никой от тях няма капацитета и интелекта да разбере написаното от Вас. Жалко! |
Гост |
#1070 Re: Re: you can smoke2012-12-14 21:44#1068: smoking - Re: you can smoke Не говорете за българската селянка- почти всички в този форум да си погледнат в личните карти : място на раждане. Българската селянка е свикнала да я бият, е..ат, да готви и гледа децата. Но сега дойде у градо и понеже нема паре за хубави заведения с вентилаций мрънка, че се пушело! |
Гост |
#10712012-12-14 21:46Забраната на пушенето е единственото смислено нещо което се е случило в тази страна през последните 20 години. Ако има вариянт да не се променя, би било наистина ДОБРЕ. |
Гост |
#1072 Re: ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО2012-12-14 21:55#22: yaniyakov - ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО твърдо Ви подкрепям |
gost |
#1073 Re:2012-12-14 22:49wseki iybira sam kak da mre towa e qsno , no drugite ne sa dlyjni da mu dishat pusheka, i vsichki da plashtame za lechenieto na takiwa kato Vas |
Иван |
#1074 Относно "накърнените права" на пушачите2012-12-14 22:51ВЪРХОВЕН АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: “Тютюнопушенето не е субективно право, нито е защитен от закона интерес. Това е вредоносна практика, както за упражняващия я, така и за околните…. Ето защо ограничаването в каквато и да било степен на тютюнопушенето не може да се приеме като мярка накърняваща права или засягаща правна или лична сфера на гражданите. Напротив – възможността да се пуши на обществени места, дори при ограничени условия, поставя под заплаха здравето както на пушещия, така и на околните /пребиваващи или работещи в тях/ и нарушава основното и неотменимо конституционно право на гражданите на здравословна и безопасна среда на живот. В този контекст именно предоставянето на възможност за упражняване на тази вредоносна практика на обществени места може да се разглежда като нарушаване на субективни права, гарантирани от Основния закон и като дискриминационна практика по отношение желаещите да живеят, работят и ползват обществени места без тютюнев дим, както и може да бъда основание за търсене отговорност за вреди.“ Това казва върховният съдебен орган. Останалото са просто приказки. |
Ники |
#1075 Re: Re:2012-12-14 22:51Някой да знае как авторът на петиция може да пише на подписалите - аз не виждам тази опция
|
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11691 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3518 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2916 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2309 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10973 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
764 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
616 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
601 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
370 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2595 Създадено: 2023-04-04