Справедливост за Йордан Опиц
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Справедливост за Йордан Опиц
Shefaa |
#1 Несправедливост или неработеща съдебна система2012-09-13 23:55Не може група "парцали" да тормозят безнаказано хората. Човек трябва да може да се защити. Не мога да повярвам, че има съдия, който да осъди човек, застрелял крадец, хващан 92 пъти и неосъден нито веднъж. Ако те си бяха свършили работата, човекът нямаше да му се налага да използва оръжие! |
Гост |
#22012-09-14 00:02Човекът е невинен, трябва да бъде не само помилван, но и оправдан. При навлизане в чужда собственост, собственикът трябва да има законното право да се саморазправи с агресора както сметне за добре!!! |
Гост |
#32012-09-14 00:16Този човек заслужава похвала, а не затвор за постъпката си. Откога самозащитата е престъпление!? |
Гост |
#42012-09-14 00:17Всеки има право да си пази собственоста и да се защитава от наглите крадци,полицията ги хваща и ги пуска,ако не разчиташ на себе си няма на кой...И аз бих постъпил по същия начин,и всеки нормален човек.ПУСНЕТЕ ЧОВЕКА! |
Lepepe |
#52012-09-14 00:24Е..л съм и я държавата, мангали наркомани и всякакво измет да граби, полюцията ги пази, а данъкоплатеца, кучета го яли. Нещо объркаха работата с коня и каруцата, и не ми говорете за правосъдие, сблъсках се с него няколко пъти, няма такова, има рушветоподаване и който наддаде . |
Абрам Терц |
#6 §222012-09-14 00:31Подписвам петицията не само заради този човек, който според мен бе в правото си. Има и друга съществена причина, ако обвинението спечели, това ще означава, че според съдебната власт ние у нас нямаме правото да защитаваме частната си собственост, имущество, личната безопасност и тази на семейството. |
Тодор Василев |
#72012-09-14 00:59Това е просто извратено! Не стига, че не можем да разчитаме на полицията да ни защити, а сега и това... ех държаво... защо си такава... |
Гост |
#82012-09-14 05:57Porednata nepravda v Bulgaria... nqmash nachin da se zashtitish ot vsichkoto kradene koeto se sluchva vyv tozi batak. |
Емо |
#9 Справедливост за Йордан Опиц2012-09-14 10:48Не знам подробности и не се наемам с оценки. Дори и да е виновен, не би трябвало да влиза в затвора, поради нарушаването на личното пространство. |
Гост |
#102012-09-14 10:52СДС не ме интересува,искам реално всеки гражданин на Републиката да може да защити с всички средства и на всяка цена,живота,достойнството и имота си,както и на своате близки и роднини. |
Елена |
#112012-09-14 12:19Подкрепям напълно действията на Г-н Йордан Опиц. Искам справедливост в тази държава и промяна на закона. Считам, че оневиняването на Г-н Опиц е напълно справедливо! |
Гост |
#122012-09-14 12:20Днес е Кръстовден и дано Опиц не влезе в затвора! |
Любена Нинова |
#13 ОНЕВИНЯВАНЕ НА ЙОРДАН ОПИЦ2012-09-14 12:21ОНЕВИНЯВАНЕ НА ЙОРДАН ОПИЦ!!! Ако този човек все пак бъде вкаран в затвора, представяте ли си колко сме в опасност всички ние на свобода и колко условна всъщност ще е тя? И представяте ли си какво послание ще е това за всички, които решат, че могат безнаказано да тарашат по домовете и из джобовете ни, защото бъдат хванати или не, потенциалните им жертви със сигурност ще са порицани и унизени? Нека покажем, че в България има гражданско общество!!!! |
marystaneva |
#14 Помилване от президента!2012-09-14 12:54Съдията е спазил закона. Но можем вместо да си чешем езиците или да политизираме, просто да подпишем или да популяризираме тази петиция или да пишем директно до президента с искане за помилване, тъй като човекът не е искал да става убиец... Просто се е случило. При окончателна присъда единственият, който може да помогне, е президентът. http://www.president.bg/contacts.php |
Гост |
#152012-09-14 13:49На Стависки му дадоха условна присъда за убийство и осакатяване при шофиране в нетрезво състояние. Този наркоман Мариан, който 92 пъти е задържан, а не се знае колко пъти е крал безнаказано, да не би да е по-ценен за държавата от нормалните граждани? Един иконописец - принизен под отрепка на обществото! |
dgx |
#16 Re: ОНЕВИНЯВАНЕ НА ЙОРДАН ОПИЦ2012-09-14 13:54#13: Любена Нинова - ОНЕВИНЯВАНЕ НА ЙОРДАН ОПИЦ Освободете го! |
Гост |
#172012-09-14 14:24По закон е виновен да. Но законите се пишат от хора, а хората правят грешки. Случаят е много по-деликатен. Убитият е бил циганин и наркоман, задържан 92 пъти.. 92 ПЪТИ е бил задържан, какво да говорим. А защо не е получил навремето ефективна присъда, хм?? Защо питам аз. Защо са го оставяли да безчинства отново. Ако тогава законът се бе спазвал навреме, циганинът отдавна щеше да е в затвора, съответно нямаше да бъде убит от нашия човек и съответно той нямаше сега да го лежи! Виновни са всички замесени по един или друг начин в правосъдната система. Може да звучи цинично и нехуманно, но за мен истината е, че Йордан Опиц е отървал света от една отрепка, която само е правила зло на хората и обществото. Така че, каквото почукало - такова се обадило. Не дай си боже такова нещо да се случи на мен, бих направил същото!!! С ръка на сърце! |
Пепи Кънчев |
#182012-09-14 14:31Човекът правилно е казал, че тази присъда запълва нужната статистика за пред Брюксел за необходима бройка разкрити убийства. Тя обче само прикрива неразкритите на Георги Стоев, Кюлев, Доктора, Клюна, Бай Миле и много други. Както казва посланик Уорлик има правосъдие за бедни и правосъдие за богати. Бедните отиват в затвора, а богати си плащат и се разхождат с Мерцедеси. Човекът просто се е защитил с оръжие, предназначено не да убива и не е могъл да предвиди последиците от неговото използване. Дано ни чуят този път. |
Гост |
#19 Re:2012-09-14 14:34#17: Защо да е виновен по закон По закон е невинен защото е използвал газов пистолет, който не е направен за умъртвяване и не е могъл да предвиди последствията от използването му. Действал е при неизбежна отбрана. Много е странно това решение на съда.
|
Гост |
#20 каква е разликата дали човек е наркоман или не?2012-09-14 14:36Мен лично много ме дразни употребата на думата наркоман във всички тия изказвания, каква е разликата дали човека е наркоман или не? Спекулира се със думата и така се оставя впечатление в хората, че всички употребяващи наркотици са престъпници а това е далеч от истината. |
Гост |
#21 Алекс2012-09-14 14:43Цялата истерия и тотална липса на поглеждане към другата страна ме изумява. Не е нормално след 2-3 половинчати статии всички да обявите някой за невинен, предвид, че е 1-во) е извършил убийство и 2-ро) не са Ви известни голяма част от подробностите около убийството и 3-то) актът на самоотбрана трябва да съответства, т.е. да е равно по-сила на нападението. И моля Ви не коментирайте нападателя - няма значение колко присъди има, от какъв етнос е, какво е работил и т.е. Единственото важно е протичането на конкретния случай, в който голяма степен е малко неясното обяснение на самия осъден (който дори не съжаляваме за самото убийство, както би постъпил всеки човек, все пак си мисля, че убийството не е ежедневно занимание за много от нас и не го приемам за нормално да свикваме с него и дори да не се замисляме). От друга страна подобно убийство трябва да минава през десетки призми и да се разглежда внимателно, защото ако днес съдът реши под натиск от някакви хора да оправдае извършителя (ако има достатъчно доказателства това е друго) то утре, когато ми дойде някой на гости, аз мога да го застрелям спокойно, да разбия бравата на вратата, да изчистя масата на която е стоял и да повикам полиция, казвайки, че съм се защитил при опит за обир. |
Денчева Гост |
#222012-09-14 14:51ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ЙОРДАН ОПИЦ !!! |
Светъл |
#23 Хващане на крадци...2012-09-14 15:04Аз също хванах двама крадеца в дома си. Но не ги отрепах. Сега виждам че съм имал голям късмет. Те (крадците) също. Полицаите казаха да ги хванем и тогава да ги извикаме. Представяте ли си!!! Те бяха 2 и всоки с по една глава. Можеха мене да претрепят, камо ли да ги хвана и може би вържа да не избягат, та тогава да извикам полицаите и те да ги пуснат на свобода. Защото има нещо гнило в цялата ситуация в България. Както и да е, подкрепям петицията!!! |
Гражданин |
#24 Не трябва да се допускат тези неща2012-09-14 16:00Не трябва да се допускат тези неща, човека не трябва да лежи в затвора, и друго, човека не трябва да плаща 300 000 лв обезщетение, за това, че се е защитил. Ако ще гражданска война да става това не бива да се допуска, защото утре могат да пострадат всички вие. От нас зависи !!! |
sve |
#25 Защита на собствеността2012-09-14 16:11Всичките им простотии (на управляващите) ги търпя. Но някой да има право да влезе в дома ми, който съм купил (построил) да отнеме това, за което съм пестил, трудил или получил законно, а накрая да ме осъдят, че съм го защитил, е това отдавна е прекалено. Да не говорим, че всеки може да те нападне, да те притеснява както си иска и НЯМА на кого да се оплачеш, камо ли някой от отговорните по закон и наредби да вземе мерки, а още по-малко ефективни. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6710 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1386 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1169 Създадено: 2024-11-26
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
814 Създадено: 2024-12-05
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
812 Създадено: 2024-12-14
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
695 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12576 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11627 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
355 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
345 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
331 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
288 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
270 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1441 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
171 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
159 Създадено: 2024-12-10