Подписка
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка
Гост |
#501 Re: Re:2012-03-15 13:42Толкова злоба ,способна да те задуши... Ние не сме против ЕГ,нито против Хуманитарните гимназии...Ние сме за всички деца,които желаят да развиват способностите си и които имат качествата за това.Ние сме за всички български деца,които имат криле и желаят да летят;ние се радваме на всяко дете с постижения-независимо в каква област... Ето това е ОГРОМНАТА разлика между двете петиции!Разлика,която ,за съжаление,вие не сте успели да видите и която едва ли ще проумеете,съдейки по коментара ви. Най-срамното от всичко е ,че тук подписалите се,са учители-точно тези,които трябва да стимулират таланта и да окуражават развитието му.Страхът от способностите на децата ги плаши,защото те не могат да им предложат качествено образование и за това избират да застанат против тях,да се опитват да ги удавят в тяхната злоба и бездушие,да ги дърпат надолу,докато се загуби блясъка в будните,изпълнени с любопитство очи.Поведението на тези "учители" буди само отвращение-ни повече,ни по-малко...Тези "учители" са срам,не само за образованието... И за да бъда до край изчерпателна-ще ви кажа,че и по сега действащият закон-езиковите гимназии правят прием след 4 клас.Друг е въпросът-колко от тях го практикуват.Броят се на пръстите на едната ръка.Но това е техен избор,тяхно право...Никой не ги спира!!! |
Гост |
#502 Re: Re: Re:2012-03-15 15:13Успехи е имало и преди да има прием сллед 4-ти клас! И то много повече! И защо само учители да се подписват? Аз не съм учител например! За какво качествено образование в МГ 5-7 клас говорите? На изпитите след 7-ми клас 2011 г. в ПМГ-Монтана е имало само две деца с отлични оценки и по БЕЛ, и по математика. От 26 деца само 6 са имали отлични оценки по математика, имало е дете с 4 по математика! За какви способности говорите, за какво развитие?!?! Толкова добре ги развили, че изкарали четворки и петици по математика на изпит за всички училища! В същото време в Монтана има деца, учещи в ОУ и СОУ, изкарали мн. добри и отлични оценки на изпитите. Я погледнете на сайта на МОМН колко деца от МГ (7 клас) са класирани за национални кръгове на олимпиади и колко от тях са от ОУ и СОУ. Гледайте фактите, а не желанията си! Училището дава толкова, колкото може да поеме ученикът! Това, че някой учи в МГ не е гаранция за успех! А като гледам с какви балове се влиза в почти всички МГ след 7-ми клас, мога да кажа само едно – в ЕГ е истината! |
Гост |
#5032012-03-15 15:23Кандидатстването в МГ е по-желание.След като смятате,че няма развитие-не кандидатсвате там.Просто и ясно.Или проблема ви е че другите кандидатстват:) |
Гост |
#504 Re: Re: Re:2012-03-15 15:23Не разбирам какво повече искате? Казаха ви, че прием след 4-ти клас ще има в СРЕДНИ МАТЕМАТИЧЕСКИ УЧИЛИЩА! Какво повече искате – ще си получавате пак "качественото" образование, ще си ходите на уроци по БЕЛ, ще изкарвате 4 по математика след 3-годишно развитие на таланта.... И каква е тази злоба, какво е това непрекъснато нахлуване там, където не ви е мястото?!?! Друг е въпросът, ако няма къде да изливате отрицателната си енергия, ако няма с кого да контактувате, защото, съгласете се, едва ли сте приятна компания с тези ваши повтаряния на едни и същи безмислени неща! Черното си е черно, бялото бяло, макар на вас да ви се иска да е обратното! Ако нямате работа, просто си намерете – във форумите не дават пари, а липсата на такива води до състояние и поведение като вашето!
|
Гост |
#505 Re:2012-03-15 15:29И чие е желанието? На родителите, нали? В 80-90% от случаите! Признайте си го! Проблемът е, че кандидатстват куцо и сакато. И като няма по-качествени кандидати, влизат тези. Резултатът: "много високи" оценки по математика на изпитите, "отлично" представяне на олимпиадите.... Голям срам! Ученици от МГ изкарват 3.50 – 4 на изпита по математика! Срам за МГ, срам за учителите по математика в МГ, срам за родителите, натиснали децата си да кандидатстват в МГ, срам за децата, учили 3 години в МГ и изкарали тези оценки! Това са фактите!!!! |
Гост |
#506 Re: Re: Re: Re:2012-03-15 15:30Поведението ви продължава да е жалко,грозно,срамно... Къде ми е мястото решавам АЗ. |
Гост |
#5072012-03-15 15:43Резултати 7 клас ПМГ-Монтана |
Гост |
#5082012-03-15 15:47Голяма драма с тази Монтана:) Добре е все пак да осъзнаете, че тя не е центъра на вселената, а град от най-забутаната част от България. |
Гост |
#509 Re:2012-03-15 15:50Ако тръгна да ти разправям какво правят основните училища всяка година,заради тази едничка паралелка... |
Гост |
#510 Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 16:04Какво да е моето поведение, решавам аз! |
Гост |
#511 Re: Re:2012-03-15 16:06Нищо лично към града, дано не съм прозвучала твърде грубо.Мога да си представя защо в малкия град борбата за всяко дете е жестока, но чак такова озлобление и невъзможност да видиш по-далече от носа си не съм очаквала. |
Гост |
#512 Re:2012-03-15 16:07Но това не е само в Монтана! Има и много други "забутани части от България". София ли е центъра на вселената? Всичко, което е положително, се отнася само за София и Варна, за съжаление! |
Гост |
#5132012-03-15 16:08Абсолютно си заслужаваме отношението към града.Ужасно е-нямам думи просто!
|
Гост |
#514 Re: Re:2012-03-15 16:24Не съм от София, от ПЛОВДИВ съм.Не работя в ОМГ и нямам дете, което учи там, но съм влизала много пъти в сградата на гимназията и вътре съм виждала "стена на славата".Това е наистина Стена.Десетки участници в международни олимпиади по математика, информатика, физика и астрономия.Когато види подобно нещо, всеки истински Българин може да изпита само респект.Срамно е отношението Ви към труда на изключителни учители и хора.Това са моите учители.Благодаря им. |
Гост |
#515 Re:2012-03-15 16:26И тези факти дали радват някого? Те показват, че точно в тази МГ няма нужда от такава парлелка по две причини: или нивото на подготовка е ниско (предвид резултатите), или нивото на децата е такова. Тези деца спокойно могат да си учат във всяко ОУ и СОУ. Видно е, че в случая не става въпрос за никакъв математически талант. Защо тогава в МГ след 4-ти клас? Не е ли по-добре детето да развива други свои способности – в областта на изкуството, спорта, природните науки... За талантливите деца-математици, да, но явно в тези градове те се броят на пръстите на едната ръка и това е нормално предвид числеността на населението им (не разбирайте погрешно, че населението там е с по-нисък потенциал) . |
Гост |
#516 Re: Re:2012-03-15 16:31Представете си нивото в ОУ и СОУ- в такива по-малки градове!Какво им е на резултатите?Мен ме радват.То не се знае може и да е имало още таланти,ама като в основните училища не им казват ,че има състезания и децата изпускат възможността да участват в класирането.После пък лъжат и децата,и родителите,че паралелка няма да има. Ето например Враца-там такова нещо няма.Хората правят 2 паралелки в МГ и никой не се опитва да пречи на тези деца.Напротив!И резултатите им са показателни! |
Гост |
#517 Re: Re: Re:2012-03-15 16:31Не знам какво отношение видяхте! Никой не отрича труда на децата и учителите им. Изключителни учители и ученици учат и в други училища! Там също има стени на славата – има постижения на национални олимпиади по езици, природни и обществени науки, спорт, изкуства. Това, че вие виждате само това, което искате, си е ваш проблем! Ами влезте и в други училища, интересувайте се и от техните успехи! |
Гост |
#518 Re: Re:2012-03-15 16:37И кои са тези забутани места???Габрово,Бургас,Благоевград,Враца,Пловдив,Русе... |
Гост |
#519 Re: Re: Re: Re:2012-03-15 18:01Говоря Ви за МЕЖДУНАРОДНИ ОЛИМПИАДИ.Ако МГ започнат да си редят успехите от всички национални състезания ще напълнят не стена, а няколко коридора:)
|
Гост |
#520 Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 18:31Да, три-четири МГ! А къде са останалите? Какви успехи имат на национални състезания? А за международни да не говорим! Естествено е след 7-ми клас на международни олимпиади по математика и физика да ходят ученици от МГ, нали за това са отишли да учат там. По физика обаче по-голямата част от участниците в международни олимпиади са ученици в МГ от 8-ми клас, а не от 5-ти. В НПМГ също приемът е от 8-ми клас. В Пловдив на стената на славата почти всички международни постижения са от "време оно". Сега почти няма. Има да си пълнят стената 10 години и пак няма да я напълнят. Така е и в много други МГ. |
Гост |
#521 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 18:44Ама така като ги пишете тези работи-започвате да си вярвате ли:)))От 8-ми,ама влезнали в 5:)))Защото медалисти,драга,не се правят за 1 година.Ама де да знам,може пък вашето ОУ да ги правите и за 6 месеца. |
Гост |
#522 Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 18:54Спорът е абсолютно безпредметен, но за сведение ще споделя:В момента Пловдив има златен медалист от международна олимпиада по астрономия,четирима ученика в разширения национален отбор по информатика, между които едно изключително момиче и много силен отбор от четирима дванадесетокласници по математика.Това може да го види всеки безпристрастен и обективен човек,стига да има желание, като отвори сайтовете на големите състезания и националните ранглисти. |
Гост |
#523 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 19:05#521: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Правят се и как още! В МГ-Казанлък нямаше прием от 5-ти клас допреди 1-2 години! Приемът е от 8-ми клас. И сегашните участници в националния отбор, и тези, които завършиха вече, са приети там от 8-ми клас. Успехите им се дължат освен на таланта им, на труда им и на неуморния труд на един Учител (нарочно го пиша с главна буква). http://pmgk-k.hit.bg/ – кликнете на секция Олимпиади. Момичето, което в 9-ти клас миналата година се състезаваше с 12 клас на олимпиадата по физика и ги биеше, донесе 3 медала за една календарна година (само от международни олимпиади). Приета е в 8-ми клас в МГ, по простата причина, че нямаше прием от 5-ти клас. Факт!!! |
Гост |
#524 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 19:11#522: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: И като завършат тези дванадесетокласници какво правим? Единият е "продукт" на друга МГ до 11 клас. А и те не са били на международна олимпиада все още. За информатиката да, имат няколко добри, ама май само един от тях е ходил на международна олимпиада. А толкова паралелки имат... |
Гост |
#525 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:2012-03-15 19:15#523: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Чест и почитания на този Учител.Такива хора са рядкост! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
27471 Създадено: 2025-01-14
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
3601 Създадено: 2025-01-31
ЗА запазването на нощния транспорт в София и откриването на нощна линия до Летище София!
9978 Създадено: 2025-01-19
Да спасим от унищожение заради корупция десетки редки дървета Гинко билоба в Поморие!
735 Създадено: 2025-01-31
ПРОТИВ ЗАПОВЕДТА НА УПРАВИТЕЛЯ НА МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР – ВЪРШЕЦ
629 Създадено: 2025-02-03
Таван на банковите такси
924 Създадено: 2025-01-27
Забрана за преминаване на тежкотоварни и извънгабаритни техники в кв. Виница
404 Създадено: 2025-02-03
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
2659 Създадено: 2025-01-23
Против извършваното погазване на ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН
285 Създадено: 2025-02-03
Да паркираме правилно в София!
381 Създадено: 2025-01-22
За осъждане на насилствената македонизация и асимилация на българите в Пиринския край и бивша Югославия
163 Създадено: 2025-02-02
Петиция за осигуряване на редовен, безопасен и качествен транспорт от БДЖ - Искърско дефиле
159 Създадено: 2025-01-29
Петиция за оптимизиране на броя на учебните часове
891 Създадено: 2025-01-22
За промяна на всички нормативни документи свързани с овладяване популацията на бездомните кучета в България
132 Създадено: 2025-02-04
Да запазим Боров парк цял!
128 Създадено: 2025-02-01
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
13043 Създадено: 2024-10-12
Гражданска инициатива за издигане на Методи Лалов(Metodi Lalov) за главен прокурор на Република България!
435 Създадено: 2025-01-22
ДА СПРЕМ ОПИТИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И МОНОПОЛ НА БРАНШ „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ ОТ ГРУПА ЛИЦА
417 Създадено: 2025-01-21
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
278 Създадено: 2024-12-23
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
1110 Създадено: 2025-01-14