Подписка

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка

Гост

#576 Re: Re: Re:

2012-03-16 22:15

#575: - Re: Re:

Зависи, пасквили не чета, не си губя времето! По форуми лъжи и простотии също не чета... Има достатъчно вестници, худ. литература, списания... Случайно попаднах тук и съжалявам, че се сблъсках с нисък интелект и култура.

Гост

#577 Re: Re: Re:

2012-03-16 22:16

#575: - Re: Re:

Ама то това някакъв нашумял роман ли е? Или писания на фолк певица?

Гост

#578 Re: Re: Re: Re:

2012-03-16 22:19

#576: - Re: Re: Re:

Случайно се разписахте тук...

Гост

#579 Re: Re: Re: Re:

2012-03-16 22:20

#577: - Re: Re: Re:

Въобще не вдявате смисъла на казаното:)))То и Славейков,и  Джубран Халил Джубран ви бяха цитирани-уви,и тях не разбрахте:)))

нинела

#580 математическите училища

2012-03-19 11:33

Не подкрепям малоумната ви петиция. Вие сте блюдолизци. Това ,което не можете да направите е да отнемете таланта на децата математици. Не ви ли е срам. Тези деца донесоха слава на България.
Каквото и да направите СМГ ще остане най-доброто училище в България. Както и останалите математически гимназии. Защото в тях децата знаят и езици на равнище езикови гимназии. Защото учителите са качествени . Защото там се учат изключително интелигентни деца.

Гост

#581 Re: математическите училища

2012-03-19 12:47

#580: нинела - математическите училища

Глупости, написани под влияние на... Кой ви пита какво подкрепяте и какво не? И ако не подкрепяте, имате ли смислени аргументи или просто се "пените"?  И кой изобщо е решил да отнема нещо? Ами кандидатствайте си, и ако бъдете приети, ще си развивате "таланта". А това за езиците са си направо фантазии! Сигурно на национален кръг на олимпиадите по езиците има само представители на СМГ? Само че аз гледам, гледам и нещо не виждам такива! Защо ли? Езици в СМГ не се научават – всички, които ги знаят, ходят на курсове и пак не са на нивото на децата, учещи в ЕГ! Не се научават и много други неща. Научава се математика със сигурност, но и нея някои научават, а други не! До тези изводи може да достигне всеки, позовавайки се на фактите – класирания от олимпиади и състезания!

Интелигентни деца има във всяко едно училище, но в гимназиален етап преобладават тези в ЕГ! Там учителите също са "качествени". "Качествени" учители има във всяко едно училище, лоши учители също! В останалите МГ се влиза с бал 20-22, така че не разбирам какво им е доброто! Някой влязъл ли е в ЕГ с такъв бал?

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2012ispanski_dopusnati_nac_krag.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2012it_dopusnati_nac_krag.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2012fr_dopusnati_nac_krag.pdf

http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/position/2012history_dopusnati_nac_krag.pdf

Почетете, попитайте и тогава пишете небивалици! Почетете тук, писано е от родители на деца, учещи в СМГ:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=638030.new#new

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623565.165

Warning

#582 Re: Re: математическите училища

2012-03-19 13:53

Леле, какво оживление има тук, пък аз бях решил да ви зарежа. За моя радост подписите не вървят както коментарите, а коментарите са далеч по-забавни.

Я да използвам, че има повече четящи и да попитам пак кои са тия 5-6 "основни училища, средищни училища, СОУ, гимназии с профил „чуждоезиков", които стоят зад петицията. Още ли ви е страх да ги кажете?

Гост

2012-03-21 19:15

В по-голяма част от белия свят езика е част от учебния план,а не профил!
анонимна

2012-04-03 22:12

ХА! Извинете, но аз уча в МГ (Варна) още от 5 клас, като в момента съм 7, и мога да ви споделя, че повече от половината ученици в нашите паралелки не ходят на никакви допълителни курсове и уроци по БЕЛ и МАТ! Смятам, че подготовката на МГ и ПМГ относно предметите, с които кандидатстваме е отлична, което може да се потвърди с резултатите от матурите. И Вие искате да прекратите това? Засрамете се!

Гост

#585 Re:

2012-04-03 22:43

#584: анонимна -

Мило дете,прекрасно е ,че имаш позиция.Това е нещо,което тези,които са се разписали тук, нямат.Да очакваш от тях съвест и срам ,няма смисъл.

Гост

#586 Re:

2012-04-04 19:18

#584: анонимна -

Ако наистина си в 7 клас, то значи, че си повтаряла поне 10 години (Сещаш се защо, нали?). Това "ХА" като "хай" ли трябва да се разбира или просто си хакаш по навик? Много грубо звучи за 14 годишна ученичка.

Гост

#587 Re: Re:

2012-04-04 20:45

#586: - Re:

ха!

част. Разг.
1. За подбуда към действие или за усилване на подбуда. Ха, ха, дий! Ха вземи го, няма да ти се счупят ръцете!
2. Тъкмо, без малко, аха 1 (във 2 знач.). И той — ха да се строполи на пода, хванах го здраво!Ха-ха. Съюз.
1. За съотнасяне на редуващи се действия или възможности. Ха нагоре, ха надолу, та право срещу мене!
2. За съотнасяне на взаимнозависими действия. Ха си тръгнал, ха съм те претрепал!

междум.

1. За изразяване на силна изненада. Ха, гледай какво става там!
2. За израз на закана, недоволство. Ха, само ти се намери такъв многознайник! Да му се не види и работата, ха!

Драга,проверете речника,преди да се заяждате с децата:)

Гост

#588 Re: Re: Re:

2012-04-05 15:35

Гост

2012-04-05 15:47

И коя е тази Красимира Благоева?

Гост

#590 Re: Re: Re: Re:

2012-04-05 19:22

#588: - Re: Re: Re:

no comment:)))

Гост

#593 Re:

2012-05-01 00:47

#538: -

Интересно четиво, но сте пропуснали да отбележите колко МГ на колко СОУ противопоставяте.

И все пак, ако обучението в СОУ е така качествено, както го представяте, то не виждам нито една причина да има подписка против МГ. Би трябвало да не успяват в СОУ-тата да насмогнат на кандидати, пък балът им след 7-ми клас, поне в София, никак не подкрепя твърденията ви.

Нека не забравяме, че децата, учили до 7-ми клас в СОУ бягат от там като дявол от тамян, сигурно ще да е поради това, че  е много "хубаво".

Вместо да правите подписки и да търсите вина в МГ си задайте въпроса "защо".

Гост

#594 прием след 5ти клас

2012-06-06 12:40

Случайно попаднах на тази дискусия и искам да споделя мнение от собствен опит.Моето дете учи в ПМГ от 5 клас.Сега на матурата в нашата област (Монтана) има 3 пълни шестици и трите са на деца от ПМГ.Мисля,че това е отговор на въпроса има ли смисъл от прием след 5ти клас.Да не говорим,че оценките на 20 деца от класа на сина ми са над 5,50.Според мен така се дава възможност на тези,които им върви математиката повече да се развиват.А това,че в университетите се приемат вече и с тройки не е по вина на децата.Но пък не само в България има висши учебни заведения,нали?

Гост

2012-06-07 17:22

Аз мисля,че трябва да се кандидатства в Елитните училища само от тези които желаят.Да няма външно оценяване,а полагане на изпити в самите Елитни училища.Тези деца които желаят да учат нещо конкретно,нека положат изпити и да са приети.Тези които не искат да си остават в СОУ.Не всички в момента профилирани паралелки в СОУ-та са това за което се представят.Нека неправим от децата си обикновенни бачкатори.Вяко от тях има право да учи това което желае и нека да положи усилие да влезе и учи там.

ремика

2012-06-19 23:50

Подкрепям идеята за ограничаване на приема след 5-ти клас,защото:Ние,в основните училища имаме качествени учители.Учебната програма е еднаква - предполага далновидност по отношение стратегията на училището за ЗИП и СИП.А гимназиите са пълни с децата,ограмотени от нас и заели призови места в конкурси и олимпиади, когато ние ги окуражавахме и подготвяхме - сега те са вашата гордост,нали? Ние не носим гръмки имена, но възпитаваме добри граждани, за които победата не е самоцел и оставяме учениците да се радват на детството си като ги поощряваме за успехите и мотивираме да дадат воля на желанието си да се изразяват в различни области.Така те правят своя избор осъзнато!

Гост

2012-06-25 19:09

Моето дете има много призови места,но нито едно от тях не се дължи на подготовката в основното училище!!!

Ако в думите Ви имаше истина-то нямаше да има такъв огромен наплив за МГ...С една дума-работата Ви щеше да е оценена...

Гост

2012-07-01 18:06

"когато ние ги окуражавахме и подготвяхме"
Децата се подготвят по школи,курсове и частни уроци.

Гост

2012-07-07 20:44

Абе, защо не си кажете каква е истината. Преписване по всевъзможни начини, групово решаване на тестове по матури, олимпиади и въобще по всички начини на изпитване. За каква наука въобще спорите???
ГОРД - Пазарджик
Пазарджик

#600 Петиция против правителството на ГЕРБ

2012-11-26 12:27

ГЕРБ е болест, ВАШИЯТ вот е лекарството!
http://www.peticiq.com/gordpz

Да спасим Българя, като подпишем, споделим и разпространим тази петиция!