Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век
Гост |
#151 Re: Re:2016-02-11 11:21Последиците от 50 години комунизъм са причина за всички днешни страдания, госпожо! Ако не бяха отнели на законния собственик жилището, което е било отнето и на вас, всеки щеше да се е погрижил за собствения си покрив, когато му е било времето във възрастовото развитие.... |
Гост |
#152 Re:2016-02-11 11:29Винаги е имало и ще има по-бедни и по-богати. Истината е, че през 30-те богатите са били ДАРИТЕЛИ, основавали са ФОНДОВЕ за образование на талантливите и способни деца и младежи - четете историите на индустриалците от Габрово, например! А на мен комунистите като ми отказаха достъп до добро образование, да не би да останах необразована!? Учех денонощно, а родителите ми отделяха от залъка ни, за да плащат частните ми уроци и курсовете по предмети, които не се изучаваха в учебните заведения, до които бях допусната!!!!!!!!! НЯМА безплатно образование за ВСИЧКИ, нито ДАРОМ медицинска помощ! Всичко трябва да се изработи и след това да се получи! |
Гост |
#1532016-02-11 13:59Подкрепих тази петиция,защото цялото ми семейство бе жертва на комунистическия терор-дядо ми /народен съд/,баща ми/концлагер,изселване/,чичо ми /концлагер/,вуйчо ми /изселен/.Самия аз не бях доспуснат да работя в учебно заведение.Бях дете на врагове на народа. |
Гост |
#1542016-02-11 14:45''Последиците от 50 години комунизъм са причина за всички днешни страдания, госпожо! Ако не бяха отнели на законния собственик жилището, което е било отнето и на вас, всеки щеше да се е погрижил за собствения си покрив, ко''
Не, за днешните страдания са виновни някои нискокачествени хора на България, които успяха да се домогнат, ползвайки най-долни/мръсни начини до властта. Дали били комунета или фашаги, или социалисти е без значение. а защо тогава в Чехословакия, Германия, Румъния, Унгария, Полша, също били социалистически държави стандарта на живот е мн по-висок? Даже в една соц Куба живота е по-добър от България. Току що се върнахме от там. Някой мн удобно се е скрил зад широките плещи на соца, краде спокойно, участва в грабежи, живее луксозно на гърбовете на народа и се чуди какво да измисли и кой да изкара виновен хахахахаха.Ние също сме живели по времето на соца и знаем много неща, нас не можеш излъга. Да, многото декари земя са били иззети. Например днешния комплекс Младост е бил собственост (земята) на дядото на един мой приятел. Дядото е имал ягодови насаждения и многобройни наемни работници да му работят за грошове. Нека живеещите в Младост, а и други комплекси в София с в същото положения, да протестират и да искат да се върнат земите на покойния дядо на моя приятел. |
Гост |
#1552016-02-11 16:25Още да напуснат жилищата си и да се завърнат по родните места, защото земите, на които са построени блоковете им приндлежат на няколко едри сеобственици отпреди 1944. Това са комплексите - Дружба 1, 2, Люлин от 1-10, Манастирски ливади, Красно село и Борово, Бояна, кв. Иван Вазов. баща ми е кореняк софиянец, роден 1922 год и ми е разказвал много за София и, че е била само 250 хил или нещо подобно по тези времена. Така че не се дрънка само, а се освобождават декарите на суперкрупните земевладелци на София. освен това същата процедура се прави в Пловдив, Варна, Бургас, Кремиковци и на много други места. Моето семейство ще бъде радостно тъй като дедовците също са имали земя в София:) |
Гост |
#1562016-02-11 22:38Чувствам се длъжна да го направя в памет на моите баба и дядо,пострадали много от комунистическия терор,а покрай тях ,и техните дъщери,майка ми и леля ми,които тогава са били още деца.И може би най-вече заради нашите деца и внуци,които трябва да знаят истината и никога да не допуснат това да се повтори! |
Гост |
#1572016-02-12 00:24I koga jitelite na blokovete ot zgrabenite ot komunistite zemi shte badat izseleni i zemite varnati na naslednizite na zemevladelzite. Moeto semejstvo sashto ima dosta dka da vzima.. |
Гост |
#1582016-02-12 08:53Защото младите хора трябва да знаят и най-ранната история на страната ни! |
Гост |
#1592016-02-12 09:23всеки трябва да си получи заслуженото наказание за вредата ,която е нанесъл,нали ??? |
Гост |
#1602016-02-12 13:18А мето семейство и аз самия сме пострадали много от посткомунистическия/монополен режим след 1990 год или мафиозния/мутренски режим от последните 25 години. какво да се прави. Хора винаги страдат при различните режими и соц строеве. Бъпроса е какъв е % на пострадалите и на печелившите... И това е верно, че голема част от софийските жилищни комплекси са притежание на едри земевладелци преди 1944 година. Време е да се върнат на наследниците на собствениците като няколко милиона население от комплексите се изсели и блоковете, строени през соца се разрушат..Защо са ни, ще си построим нови, красиви скъпи.. да се действа не само пише. Чакаме си земите:) |
Гост |
#1612016-02-12 13:41Прекрасна петиция с уважение https://www.facebook.com/Dantesmagician |
Гост |
#1622016-02-12 14:04Защото трябва да се знае какви престъплания срещу човечеството са извършили комунистите и какво е причинил комунизмът в България и всички останали разсипани от комунистите държави по света. |
Гост |
#1632016-02-12 15:05''причинил комунизмът в България и всички останали разсипани от комунистите държави по света.'' А вие от къде знаете за останалите ''разсипани'' от комунизма държави по света?? Скоро посетихме Чехословакия и Полша:) да ви кажа, че съвсем не са разсипани, а има и доста българи емигрирали в тези страни през последните 25 години. Лично имам приятели-българи, живеещи от години в Чехия и Полша. Също съм ходил преди година две по работа в Румъния, Унгария:) Не видях никъде разсипия, стандарта на хората е добър и емиграцията им към севрна америка и зап. европа силно е намаляла .. Има и други факти, но явно тук една група платени писачи не разбира или по-точно не желае да разбере от аргументи и като стара развалена плоча повтаря едно и също през цялото време хахахаха децата в дет градини са на по-високо ниво..Да, в България има много сериозни проблеми последните 26 години, но не трябва да се търсят само и само в предишния социалистически строй и останалите соц. държави го потвърждават много добре. Не говоря за Китай и Русия, които също съм посетил във връзка с работата си...за огромно съжаление в България е най-зле, хората са най-бедни, стандарта е най-нисък...улиците са най-мръсни, никъде не видях бездомни кучета и толков клошари |
Гост |
#1642016-02-13 10:27Защото съм учител и смятам.че е задължително децата да изучават и се запознаят с тези престъпления!Трябва да знаят.че това е равносилно на фашизма! |
Гост |
#1652016-02-13 14:30Ами, от режима на Тодор Живков, има какво да се научи, защото, имаше храна за всияки, имаше работа за всички, заплатите стигаха, да си изкара човек спокойно месеца, дори, аз и моето семейство, на година сме ходили по 2 пъти на почивка, 15 дни на море и 15 дни на балкан. Нямаше никакви претеснения, че идват датите за плащане на ток, вода, телефон и други. Вечер, съм се прибирал по малките часове, но бях спокоен, че няма кои да ме нападне. Ето тези неща трябва да се знаят. |
Гост |
#1662016-02-13 17:00
| ||
Гост |
#1672016-02-14 05:22Винаги невежеството ме е плашило. Нека да има от къде и децата и младите родители да знаят истината. |
Гост |
#1682016-02-14 06:06''Винаги невежеството ме е плашило.'' А мен освен невежество ме е ужасявала и отвръщавала лъжата, манипулациите, изкривяване на истината в услуга на определена група хора. Това е страшно и тези, които го правят са престъпници. Затвор и Божие сурово наказание ги очаква. |
Гост |
#1692016-02-14 06:15За да се знае историята! |
Гост |
#1702016-02-14 15:12Най зловещият строй |
Гост |
#1712016-02-14 15:21Да се знае историята и с хубавото и с лошото или да има ОБЕКТИВНОСТ. Всичко останало е голо дрънкане, както се забелязва в този форум..без аргументи |
Гост |
#1722016-02-14 19:06Obrazovanito e cast it vsjaka Licnost! Svurzani s nego sa haraktera , jivota i ejednevnoto durjanie na vseki Covek! Nie sme hora a ne Maimuni ! |
Гост |
#1732016-02-15 16:00Необходимо е както учениците, така и студентите да познават близкото минало. Необхдомо е да се постигне синхронизация на културите на паметта в Европа. |
Гост |
#1742016-02-15 18:15Защото предлага смислено решение на важен надпартиен проблем. |
Гост |
#1752016-02-16 10:06Защото зверствата на тези идиоти, не трябва да се забравят никога! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3602 Създадено: 2024-11-09
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11962 Създадено: 2024-10-12
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2945 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2339 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11155 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1207 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
899 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
650 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
629 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
442 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1478 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
214 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
116 Създадено: 2024-10-23
Промени в образованието на децата със СОП
618 Създадено: 2024-10-18
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2617 Създадено: 2023-04-04