Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век
Гост |
#151 Re: Re:2016-02-11 11:21Последиците от 50 години комунизъм са причина за всички днешни страдания, госпожо! Ако не бяха отнели на законния собственик жилището, което е било отнето и на вас, всеки щеше да се е погрижил за собствения си покрив, когато му е било времето във възрастовото развитие.... |
Гост |
#152 Re:2016-02-11 11:29Винаги е имало и ще има по-бедни и по-богати. Истината е, че през 30-те богатите са били ДАРИТЕЛИ, основавали са ФОНДОВЕ за образование на талантливите и способни деца и младежи - четете историите на индустриалците от Габрово, например! А на мен комунистите като ми отказаха достъп до добро образование, да не би да останах необразована!? Учех денонощно, а родителите ми отделяха от залъка ни, за да плащат частните ми уроци и курсовете по предмети, които не се изучаваха в учебните заведения, до които бях допусната!!!!!!!!! НЯМА безплатно образование за ВСИЧКИ, нито ДАРОМ медицинска помощ! Всичко трябва да се изработи и след това да се получи! |
Гост |
#1532016-02-11 13:59Подкрепих тази петиция,защото цялото ми семейство бе жертва на комунистическия терор-дядо ми /народен съд/,баща ми/концлагер,изселване/,чичо ми /концлагер/,вуйчо ми /изселен/.Самия аз не бях доспуснат да работя в учебно заведение.Бях дете на врагове на народа. |
Гост |
#1542016-02-11 14:45''Последиците от 50 години комунизъм са причина за всички днешни страдания, госпожо! Ако не бяха отнели на законния собственик жилището, което е било отнето и на вас, всеки щеше да се е погрижил за собствения си покрив, ко''
Не, за днешните страдания са виновни някои нискокачествени хора на България, които успяха да се домогнат, ползвайки най-долни/мръсни начини до властта. Дали били комунета или фашаги, или социалисти е без значение. а защо тогава в Чехословакия, Германия, Румъния, Унгария, Полша, също били социалистически държави стандарта на живот е мн по-висок? Даже в една соц Куба живота е по-добър от България. Току що се върнахме от там. Някой мн удобно се е скрил зад широките плещи на соца, краде спокойно, участва в грабежи, живее луксозно на гърбовете на народа и се чуди какво да измисли и кой да изкара виновен хахахахаха.Ние също сме живели по времето на соца и знаем много неща, нас не можеш излъга. Да, многото декари земя са били иззети. Например днешния комплекс Младост е бил собственост (земята) на дядото на един мой приятел. Дядото е имал ягодови насаждения и многобройни наемни работници да му работят за грошове. Нека живеещите в Младост, а и други комплекси в София с в същото положения, да протестират и да искат да се върнат земите на покойния дядо на моя приятел. |
Гост |
#1552016-02-11 16:25Още да напуснат жилищата си и да се завърнат по родните места, защото земите, на които са построени блоковете им приндлежат на няколко едри сеобственици отпреди 1944. Това са комплексите - Дружба 1, 2, Люлин от 1-10, Манастирски ливади, Красно село и Борово, Бояна, кв. Иван Вазов. баща ми е кореняк софиянец, роден 1922 год и ми е разказвал много за София и, че е била само 250 хил или нещо подобно по тези времена. Така че не се дрънка само, а се освобождават декарите на суперкрупните земевладелци на София. освен това същата процедура се прави в Пловдив, Варна, Бургас, Кремиковци и на много други места. Моето семейство ще бъде радостно тъй като дедовците също са имали земя в София:) |
Гост |
#1562016-02-11 22:38Чувствам се длъжна да го направя в памет на моите баба и дядо,пострадали много от комунистическия терор,а покрай тях ,и техните дъщери,майка ми и леля ми,които тогава са били още деца.И може би най-вече заради нашите деца и внуци,които трябва да знаят истината и никога да не допуснат това да се повтори! |
Гост |
#1572016-02-12 00:24I koga jitelite na blokovete ot zgrabenite ot komunistite zemi shte badat izseleni i zemite varnati na naslednizite na zemevladelzite. Moeto semejstvo sashto ima dosta dka da vzima.. |
Гост |
#1582016-02-12 08:53Защото младите хора трябва да знаят и най-ранната история на страната ни! |
Гост |
#1592016-02-12 09:23всеки трябва да си получи заслуженото наказание за вредата ,която е нанесъл,нали ??? |
Гост |
#1602016-02-12 13:18А мето семейство и аз самия сме пострадали много от посткомунистическия/монополен режим след 1990 год или мафиозния/мутренски режим от последните 25 години. какво да се прави. Хора винаги страдат при различните режими и соц строеве. Бъпроса е какъв е % на пострадалите и на печелившите... И това е верно, че голема част от софийските жилищни комплекси са притежание на едри земевладелци преди 1944 година. Време е да се върнат на наследниците на собствениците като няколко милиона население от комплексите се изсели и блоковете, строени през соца се разрушат..Защо са ни, ще си построим нови, красиви скъпи.. да се действа не само пише. Чакаме си земите:) |
Гост |
#1612016-02-12 13:41Прекрасна петиция с уважение https://www.facebook.com/Dantesmagician |
Гост |
#1622016-02-12 14:04Защото трябва да се знае какви престъплания срещу човечеството са извършили комунистите и какво е причинил комунизмът в България и всички останали разсипани от комунистите държави по света. |
Гост |
#1632016-02-12 15:05''причинил комунизмът в България и всички останали разсипани от комунистите държави по света.'' А вие от къде знаете за останалите ''разсипани'' от комунизма държави по света?? Скоро посетихме Чехословакия и Полша:) да ви кажа, че съвсем не са разсипани, а има и доста българи емигрирали в тези страни през последните 25 години. Лично имам приятели-българи, живеещи от години в Чехия и Полша. Също съм ходил преди година две по работа в Румъния, Унгария:) Не видях никъде разсипия, стандарта на хората е добър и емиграцията им към севрна америка и зап. европа силно е намаляла .. Има и други факти, но явно тук една група платени писачи не разбира или по-точно не желае да разбере от аргументи и като стара развалена плоча повтаря едно и също през цялото време хахахаха децата в дет градини са на по-високо ниво..Да, в България има много сериозни проблеми последните 26 години, но не трябва да се търсят само и само в предишния социалистически строй и останалите соц. държави го потвърждават много добре. Не говоря за Китай и Русия, които също съм посетил във връзка с работата си...за огромно съжаление в България е най-зле, хората са най-бедни, стандарта е най-нисък...улиците са най-мръсни, никъде не видях бездомни кучета и толков клошари |
Гост |
#1642016-02-13 10:27Защото съм учител и смятам.че е задължително децата да изучават и се запознаят с тези престъпления!Трябва да знаят.че това е равносилно на фашизма! |
Гост |
#1652016-02-13 14:30Ами, от режима на Тодор Живков, има какво да се научи, защото, имаше храна за всияки, имаше работа за всички, заплатите стигаха, да си изкара човек спокойно месеца, дори, аз и моето семейство, на година сме ходили по 2 пъти на почивка, 15 дни на море и 15 дни на балкан. Нямаше никакви претеснения, че идват датите за плащане на ток, вода, телефон и други. Вечер, съм се прибирал по малките часове, но бях спокоен, че няма кои да ме нападне. Ето тези неща трябва да се знаят. |
Гост |
#1662016-02-13 17:00
| ||
Гост |
#1672016-02-14 05:22Винаги невежеството ме е плашило. Нека да има от къде и децата и младите родители да знаят истината. |
Гост |
#1682016-02-14 06:06''Винаги невежеството ме е плашило.'' А мен освен невежество ме е ужасявала и отвръщавала лъжата, манипулациите, изкривяване на истината в услуга на определена група хора. Това е страшно и тези, които го правят са престъпници. Затвор и Божие сурово наказание ги очаква. |
Гост |
#1692016-02-14 06:15За да се знае историята! |
Гост |
#1702016-02-14 15:12Най зловещият строй |
Гост |
#1712016-02-14 15:21Да се знае историята и с хубавото и с лошото или да има ОБЕКТИВНОСТ. Всичко останало е голо дрънкане, както се забелязва в този форум..без аргументи |
Гост |
#1722016-02-14 19:06Obrazovanito e cast it vsjaka Licnost! Svurzani s nego sa haraktera , jivota i ejednevnoto durjanie na vseki Covek! Nie sme hora a ne Maimuni ! |
Гост |
#1732016-02-15 16:00Необходимо е както учениците, така и студентите да познават близкото минало. Необхдомо е да се постигне синхронизация на културите на паметта в Европа. |
Гост |
#1742016-02-15 18:15Защото предлага смислено решение на важен надпартиен проблем. |
Гост |
#1752016-02-16 10:06Защото зверствата на тези идиоти, не трябва да се забравят никога! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6711 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1396 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1228 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
821 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
696 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12595 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11629 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
357 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
355 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
340 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
294 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
273 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1442 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
173 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
160 Създадено: 2024-12-10