Петиция за изучаване на тоталитарните режими през ХХ век

Гост

2016-02-01 20:02

Защото съм внук на убит от комунистите.Дядо ми Стойко Попов.

Гост

2016-02-01 20:23

Българите трябва да познават историята си.

Гост

2016-02-01 20:43

Поколението трябва да знае в какво структура живеем сега и коя е предишната,за да си обяснят последствията и за какво и срещу кого да се борят!

Гост

2016-02-01 21:04

Poznavajki istinata shte e po-lesno da se razbere mantalitetqt ni.
Greshno vqzpitani, s falshivi idoli, bezkrajno mrqnkashti...
Opoznaj se, za da se obiknesh!

Гост

2016-02-02 07:49

Истината трябва да се знае, да се пише за този период,защото загубата на памет е пьрва крачка кьм безнравствеността, в която потьваме!

Гост

2016-02-02 08:37

трябва да се познава историята безпристрастно ако искаме да преборим демагогията

Гост

2016-02-02 10:50

Изумена съм от жестокостта, от .десетките хиляди смазани съдби .Най-ужасното е,че осъзнавам колко малко се знае за всичко това.Българите трябва да научат цялата истина,макар че това е опасно за психическото ни здраве.

Гост

2016-02-02 13:19

Гражданският дълг на всеки здраво мислещ съвременен човек изисква подобен акт на съвест.

Гост

2016-02-02 14:43

Zashtoto e pravilna

Гост

2016-02-02 14:49

zashtoto zashttava pravilna kauza

Гост

2016-02-03 07:23

1. Историята си е история и в никакъв случай НЕ бива да се скрива и променя !

2. Учениците сами ще намерят в интернет публикации и доказателства за зверствата на криминално проявените лица водещи се за комунисти и така ще разберат, че са заблуждавани умишлено! Интернет е неунищожим и не могат да го забранят като в Северна Корея.

3. Срам и позор за иницииралите забраната за изучаване на истинската история! Няма такава друга държава в Европа!

Гост

2016-02-03 15:23

Защото са ми омръзнали лъжите, с които ни затрупваха "другарите". Нека всички и стари и млади най- после да разберем истината за този период от историята на България.

Гост

2016-02-03 15:24

Подписах тази петиция защото искам бъдещите поколения да знаят и търсят истината. Тя ще ги направи свободни в избора на своя път и ще им напомня българската поговорка "Вълкът козината си мени но нрава НЕ!"

Гост

2016-02-03 17:32

Дъщеря съм на баща,който беше изпратен в затвора, на лагер, с пълна конфискация на имуществото и изселено семейство за срок от над 20 години.
Комунистите ограбиха щастието в моето семейство, отнеха детството и младостта ми. Мразя ги !

Гост

2016-02-03 17:41

Сестра съм на човек, който беше докаран до самоубийство от ''демократите'' през 2003 година. Приятелка съм на жена, която също се самоуби, заедно с 20 год си син 2011 година, защото нямаше къде да живее. По някакви ''специални'' закони трябваше да напусне единственото си жилище със сина си и да стане клошарка, както много други българи. Четох, че в момента клошарите в България били няколко хиляди:( Самата аз, след като затвориха нашия доста печеливш институт, един немец го купи, беше принудена да напусне България и да слугува на чуждите държави и да праща пари на старата си майка, чиято пенсия беше ниска:( Кой се вини в случая???

Гост

2016-02-03 19:02

Защото червената хидра, наложена на Родината ни с помощта на съветските щикове, удуши всичко човешко в държавата ни. Създаде прекрасни условия да изпълзят най долните, неграмотни, каскетлий, който 45 години безчинстваха безнаказано, а сега чрез своите потомци изсмукват последните сили на НАЙ-БЕДНАТА в Европа държава! И понеже всички медии са в техни ръце (изключвам "Стършел и до някъде "Сега") истината ще бъде мачкана докато тази червена слуз не боде напълно изстъргана...

Гост

#142 Re:

2016-02-03 20:04

#140: -  

Отговора е пределно ясен! ВИНОВЕН Е ПОСТ- КОМУНИЗМА! Ако България се беше развивала както преди 39та година, без намесата на червената "Ебола" сега нямаше да сме на последно място в Европа, а щяхме да имаме едно от на-добрите селски стопанства, мощна лека и хранителна индустрия и европейска средна класа. Като как всички страни от бившият съветски блок се оказаха на опашката по стандарт? Знаете ли, че през 39 тодина сме имали по висок брутен продукт от всичките ни съседи: Гърция, Руамъния, Югославия, "великият съвеЦки союз" и по този показател сме били на 9то (девето!!!) место в Европа? Нали червената сган с тояги и револвери изхвърли селският стопанин от земите му, иззе животните му и наложи "великият съвеЦки опит", опит с който КПСС 80 год. обрече на глад собственият си народ! Сега ясно ли ви е защо сме на това дередже?

Гост

2016-02-03 20:15

Господин Андреев, Вие сте като бяла лястсовица в ятото от червени гарвани политици! Желая Ви много сили, смелост и здраве да завършите започнатото благородно патриотично дело!
А. Нейков

Гост

2016-02-04 13:37

''Отговора е пределно ясен! ВИНОВЕН Е ПОСТ- КОМУНИЗМА! Ако България се беше развивала както преди 39та година, без намесата на червената "Ебола" сега нямаше да сме на последно място в Европа, а щяхме да имаме едно от на-добрите селски стопанства, мощна лека и хранителна индустрия и европейска средна класа. Като как всички страни от бившият съветски блок се оказаха на опашката по стандарт? Знаете ли, че през 39 тодина сме имали по висок брутен продукт от всичките ни съседи: Гърция, Руамъния, Югославия, "великият съвеЦки союз" и по този показател сме били на 9то (девето!!!) место в Европа? Нали червената сган с тояги и револвери изхвърли селският стопанин от земите му, иззе животните му и наложи "великият съвеЦки опит", опит с който КПСС 80 год. обрече на глад собственият си народ! Сега ясно ли ви е защо сме на това дередже?'' 

Благодаря за отговора, но и преди 39 година, съгласно разказите на Мама, Тате и Баба, животът в България не е бил богат и добър за всички. Тате, роден през 1918 год е бил принуден да пасе овце и да работи от ранна възраст и не е успял да звърши дори и средно образование. Мама, родена през 1923 е била сирак от войната и също е живяла изключително бедно с нейните братя и сестри и с ниската материална помощ, дадена на Баба заради геройската постъпка на 35 год ми Дядо. Тя също не е могла да получи образование по тази причина. Тя лично ни е казвала, че сме щастливи, заото по техно време повечето хора са нямали и те като деца е трябвало да работят за грошове и не са имали щастливо детство като нашето. Това съм чувала и от много други хора. Но сега чета, че по това време трийсете- 39 год България в действителност е имало висок брутен продукт и е била, с една дума, богата страна. Но това не се връзва с  многобройните разкази на близки и далечни роднини, съседи и пр. от това време:( Може да е имало заможни/богати хора , както и сега има, но едва ли са били повече от 20-30%, което е нищо. Аз искам 100% от населението да живее добре, да има работа, квартира, средства за здравеопазване, почивки, образование, спорт култура..Това е, което лично ме интерсува не политики, защото на първо място съм Човек, а после всичко друго,,политиханка:)) Та какво правим в този случай..

Гост

2016-02-04 18:44

Много е вероятно и да сме били напред по брутен доход, но актуалния въпрос е къде са отивали парите и печалбите. Отивали са в големите картели и монополи от 20-30-те. Най-печеливш е бил тютюневия. Моята майка е работила на тютюна, били са собственици на доста дка земя, много са работили всички плюс понякога са наемали и работници, но заплащането е било, по думите на майка и другите роднини, слабо. Българските цигари са били търсени по цяла европа и добре са се продавали. Също така винепроизводството. Семейството на майка са имали и гроздови дка и там са работили. Много са работили, но не са били богати, просто са оцелявали..И майка също не е получила образование. Достигнали са пари за образование само за двамата братя на майка и леля;) 

Гост

2016-02-06 16:22

Отдавна трябваше да стане това !

Гост

2016-02-07 01:24

''Отдавна трябваше да стане това !'' Да, отдавна трябваше да си върнем стандарта на живот отпреди 26 години. Но за съжаление, не само, че не го връщаме, но го влошаваме с всяка измината година. Сегашния стандарт е под прага на физическото човешко оцеляване, което значи че последните 25 години целенасочено и безнаказано се върши убийство на един цял народ..Убийците са между нас, може би и някъде тук:(

Гост

2016-02-07 20:05

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!!!!!

Гост

2016-02-11 11:16

Неописуемите с човешки думи зверства на "комунистическите" слуги на сталинизма, особено в България, са осакатили неизличимо нацията ни умствено и духовно, като са я лишили от физически потенциал и интелектуална енергия. Това трябва да се изучава на гимназиално и университетско ниво по две причини:
- да се търсят в антропологията и психоанализата причините за способността на човешко същество да причинява на друго живо същество онова, което слугите на Москва са причинили на иначе издържливите българи;
- да се посочи пряката, видима и лесно обяснима връзка между сегашното икономическо, интелектуално (главно в образованието) и обществено-политическо състояние на българската държава И геноцида върху народа, извършван от комунистическия режим през първите десетилетия, но и до края (убийствата на творци чак до 70-80-те години) на властването му в България.

ЗАЩОТО по-младите поколения, заблуждавани от престъпно облагодетелстваните си родители и деди, както и онези, подмамени от неограничените възможности на свободното си съществуване, не правят връзка между разочарованието си от днешното състояние на родината си и щетите, нанасяни й методично в продължение на половин век!