Аз не искам бежанци в България!
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Аз не искам бежанци в България!
Йордан Черкезов |
#401 Re:2016-09-30 17:39#389: - Не те знам мъж ли си, жена ли си, но виждам че си "гост", май и в Българиуя си си така. Та викаш, не се знае дали и ние няма да станем талибани, а?....:) Целта на империалистите за България, е, да вкатат 3 милиона на мястото на другите 3 милиона, емигранти българи. Така, едни си продават оръжията и правят войни, други им "сърбат чорбата", и то да е богата държава, а то бедна та дрънка. Ето де е проблема, ако България беше богата страна и имаше висок стандарт, никога нямаше да си пишем тук каквото и да било, нали!!! Но, ситуацията е друга, бедна държава, гладуващи и мизерстващи пенсионери, българи емигрират, други не могат да се устроят на работа нормално, трети работят, но нямат достатъчно за здравни осигуровки, не им се плаща за пенсия за в бъдеще....:( А всъщото време, седават и то не малко пари, не за нас да си стъпяим на краката, а за "бежанци"...:( Е какви "бежанци" какви пет лева????????????
|
Гост |
#4022016-09-30 17:52Защото обичам България. |
Гост |
#403 Re:2016-09-30 18:41Да съгласна съм. Сега масово тук идват бежанци от войната, така че може да се приютят поне временно, докато се разрешат проблемите. А нима българите по цял свят не са икономическите мигранти? По твоето мнение означа всички българи да се върнат тук. |
Гост |
#404 Re:2016-09-30 18:57От номер 389. Да няма място за сравнение. Едните бягат за да спасят живота си, а други заради пари и престиж. Ти си избягал преди 30 години от Тодор Живково време, а хората бягат от войни. Знаеш как е било едно време, само незаконно се е емигрирало. Пак са висяли хората по лагери с години докато се установят за постоянно. Нима точно тези хора сега са против сегашните бежанци, които за разлика от тогавашните бягат не за по-добър живот, а за да оживеят. Аз съм българин и си живея в моята страна. Не знам ти след като 30 години странстваш, къде ли не вече си забравил страната си как въобще участваш в такива петиции. Не съм платен, за да пиша тук. Не съм и заблуден. Аз съм човек, който обича страната си. И на мен не ми е приятно да гледам колко нарастна броя на чужденците тук, но съм съпричастен към хората, които се лутат и няма къде да отидат. За това не подкрепям петицията и смятам че може да се търсят други по-хуманни решения. |
Гост |
#4052016-09-30 23:52404 Да, аз съм почти 30 г извън България, но това не ми пречи да съм в непрекъсната връзка с България и да допринасям доста повече от някои, които са в България. Не само материално, защото икономиката на България се държи, както много пъти сме коментирали тук, на огромните пращания пари и вещи отвън. Плюс масовата реклама, която правим. Моят институт, който не се намира в България, но работи също и за България е в центъра на благотворителността ни... И мога отговорно да каже, че много хора са емигрирали не зашото им харесва. Може ли да обясни 404 защо не се изработи програма за връщане на диаспорците, ние сме 3 млн по света, в България. Така се прави вече в много държави. Още повече самият президент обеща и даже министър борисов. Вместо това те водят чужди елементи, които по закон не са емигранти. И нека 404 да се осведоми преди да дава публично мнение. Населението, което идва в България не идва от страни, където има война и защото е застрашен живота им..разбира се не говорим за сирия , в която живеят 20 млн хора..Те не са ли застрашени от войната? Освен това 404 и подобните му (ако има такива) да ни дадат обяснения и дефиниция, според, която се определят бежанците. Има си закони, които го определят по цял свят..Стига вече с квартална самодейност.. |
Гост |
#4062016-10-01 08:13ЗАЩОТО САМ БЪЛГАРКА ,ИСКАМ ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРИЯ ,РОД,НАЦИЯ.ЗА ВЕКОВЕТЕ !БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ПРЕДАТЕЛИ И НАШЕСТВЕНИЦИ! |
Гост |
#4072016-10-01 15:15Da i az jiveya izvan stranata sas semejstvoto si, zashtoto ni prinydiha da napysnem. Sega iskam da se varna i da pokaja krasiva Bulgaria na vnyzite, koito sa smeseni - bashta Balgarin majka - frenska. Iskam Bulgaria za balgarite i neka po-skoro se zavarnem v stranata si. Sled nqkolko godini se pensionirame sas sapryga i iskame da se varnem i da harchim tam pensijte si, da vodim vnyzite i drygi priqteli ot cqal svqt i da im pokazvame krasiva Bulgaria, ne pakistania ili afrikania. Sram i smart za ybijzite. |
кака |
#408 Re: Re:2016-10-01 16:36#403: - Re: Болшинството от българите отиват в чужбина, за да работят. При нашествениците, идващи от страни, които не са във война, е точно обратното....Не желаят сами да се издържат. Паразитират. Положението ще стане по-лошо, отколкото е сега с маргиналните слоеве тук, които поне малко се съобразяват с културата ни и знаят да говорят езика.
|
Йордан Черкезов |
#409 Re: Re:2016-10-01 17:00#403: - Re: Ние сме своего рода също със бежански статут, но никога не сме се ползвали от този статут. Винаги сме работили и страдали, без никой да се вълнува за нас, сега от какъв зор, тези талибани да ги толерираме, нещо по "голямо" ли са от нас? Ако питаш емигрантите, повече от 50%, ще кажат че са избягали от политически режим, сиреч, пак бежанец, според международната конвенция, но като няма война или някаква друга предпоставка, никога не беше валидно за нас, въпреки големия наплив в чужбина, не си направиха трудът, да разберат защо, отдадоха го на промените и икономическите проблеми. А истината е, че като казах, поне 50% че и повече, са имали добри доходи, но са напуснали страната, това ако не е политически проблем, то какво ще е........!
|
Йордан Черкезов |
#4102016-10-01 17:08Пак пълно с "ГОСТИ".......:( А "госта" е временно обитаващ дадено място, за разлика от домакина!! Тук само аз и още няколко човека, се чувстваме домакини, българи, заставащи с името и мнението си!! Другото, право-криво, си е "гост"........:) |
Гост |
#411 Re:2016-10-01 17:17Явно ти не си осведомен, сега в България има най-много бежанци от Сирия, бягащи от войната. Има си дефиниция виж си я в нета. Точно за това съм против петицията, защото тук повечето си мислят, че ей така са дошли хората тук, защото така им е угодно като на българските мигранти по света, а те са дошли защото търсят спасение от смърт, а не спасение от беден живот каквото търсят нашите емигранти. Айде айде лесно ти е оттам да "помагаш" вместо да дойдеш тук да се бориш за страната си, пък си взел да поучаваш другите как да гонят хората в нужда. Нали и ти си избягал щото си бил в нужда иначе защо ти е да се местиш. И да има такава програма за връщане едва ли, хората които вече са се устроили добре в чужбина и въртят бизнес ще се върнат отново тук да се борят за страната си. Малко са истинските родолюбци, които с радост ще се върнат. А и защо е нужна такава програма, който има желание ще се върне и без такава програма. А дано и в страната, в която си да решат да прогонят емигрантите да видим тогава как ще се почувстваш ти. Ти не си си в родината пък подписваш петиции против други хора, които бягат от родината, но поради доста по-основателни причини. Е това не го разбирам. |
Гост |
#412 Re:2016-10-01 17:22И кой ви е принудил война ли, както сега са принудени даа бягат хората от Сирия. Едва ли е война освен да сте избягали от втората световна. Мда сигурно и на французите не им е било приятно да гледат булгаристанци в своята страна цяло поколение, но как са се отнесли с вас и колко много са ви дали. Не са ви изгонили както вие искате да направите това с бежанците от войната. |
Гост |
#4132016-10-01 17:28Подписах петицията защото ние в Харманли също страдаме от нашествието на така наречените бежанци в малкото ни градче е ад. Имаме си вече 3000 бежанци а щели да ги правят 5000 . Вие познайте за какво става на въпрос. |
Гост |
#4142016-10-01 17:43412 пак дрънка без никаква информация. И също така много удобно не ни отговаря на Основния въпрос - каква е дефиницията за бежанец, според международните закони? За ваше сведение много българи, както вие се изразявате за собствената си нация неуважително ''булгаристанци'' бяха върнати в България от зап.европа. От сащ и канада също така много българи бяха върнати в България. И пак ви моля културно, преди да пишете нещо информирайте се и то много добре. Заключението ми, което е базирано, на вашите постове е, че не сте българка. Получи се инфо, че груа небългари, знаещи български език се подвизава по бордовете и пише срещу България и Българите.Така че нека да не им обръщаме внимание. Те имат собствени ''цели'', които са срещу интересите на България и Народа. |
Гост |
#4152016-10-01 17:53''Явно ти не си осведомен, сега в България има най-много бежанци от Сирия, бягащи от войната. Има си дефиниция виж си я в нета. " Явно 411 не знае дефиницияата според интер законите, и е по-добре тя да си я види и да не залива повече форумите с антибългарски нелепости и обиди. А що се отнася до сирийците, които се нуждаят от помощ, нека за това да се грижат тези, които забъркаха кашата там и в близкия изток - американци. В америка има много място и не е трудно да се извозят там, а не да се поставят ултиматуми на няколко малки държави, които едва се оправят със собственото си население, да приема 10000 и не само сирийци.. П.С. Има подобен пистаел/ка от Разградско и Шуменско, която е много активна по бордовете в плюенето на България и Българите. Много вероятно е същата да се подвизава и тук..стила е еднакъв... |
Гост |
#4162016-10-01 18:13Защото съм Българка |
Гост |
#417 Re:2016-10-01 20:49Никой не плюе българите. Нарочно използвах думата булгаристанци защото жената беше писала пакистания и африкания както тя възприема хората от пакистан и африка, така чужденците които не искат българи в страната си биха могли да ги нарекат булгаристанци ако нямаха уважение към хората каквото няма и авторката. Аз съм с българска националност. Не съм против българите естествено, но съм против хората които мислят само за себе си. Както наши сънародници се настаняват където си поискат, защо и други да не идват тук. Значи за нас може, но за другите не. Ами ако бежанците бяха германци или американци или французи дали пак щяхте да говорите така и да ги гоните. А те изкупиха земите тук в България на безценица ама за това нищо не казвате. Толерантни сте към тях, а другите само защото са сирийци и ги оприличихте на терористи. |
Гост |
#418 Re:2016-10-01 20:52Да почти всички подписали петицията са гости, идват в България само за отпуската си, а живеят в чужбина и се правят на много загрижени за това какво се случва тук. |
Гост |
#419 Re:2016-10-01 20:57А уж българите били гостоприемни хора, поне имаше такъв мит. Обаче "Българското общество е гостоприемно и толерантно само към туристите, защото те имат пари. Но един бежанец, защото е беден и нещастен – той не е атрактивен, не ни трябва." |
Гост |
#4202016-10-01 22:12''Както наши сънародници се настаняват където си поискат, защо и други да не идват тук. Значи за нас може,'' Някой пак се изказа неподготвен/а. Българите не се настаняват където поискат. Само по това твърдение можем да съдим за верността и на останалите твърдения. Човек с БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНОСТ не се притеснява повече за състоянието на чуждите континенти, а за собствения си народ. И какво като един българин бил казал пакистания? Това си е негов проблем, защо вие обиждате една цяла нация като ги наричате ''булгаристанци'', защото някой си бил казал нещо си:))) Много удобно. До 418. Да загрижение сме и то много. Ако не бяха 2-3-те милиона диаспорци и не носеха всяка година сериозни пари от рода на милиарди евро и $$$ България от последните 26 г. щеше да е съвсем фалирала. Ако не пращахме с тонове колети и лекарства смъртността в България щеше да е още по-висока. Не говорим за лаптопите, хайтек, това, че оставихме фамилните си жилища на останалите си роднини, които изпитваха ужас, че можем да се върнем и те нямаше къде да живеят.. Всичките чужденци в България са незаконни индивиди, много от тях без официални документи. За да са истински емигранти по световните закони и стандарти, те трябва да са дошли в България от съседна страна, в която страна има война и където живота им е в опасност. Такова нещо не се наблюдава. Поради тази причина утре в Унгария ще има референдум за т.нар. бежанци. Населението на 8 млн Унгария не иска незаконни в дома си. В България също трябва да се проведе референдум по повод на незаконните групи минаващи масово границите на суверенна държава. Против незаконните и с евентуални бъдеще референдуми са Полша, Словакия, Чехия и Словения. казаха, че имало и други. Значи 419 ще трябва да се коригира, отново обиждайки Българите..Нека не им обръщаме внимание, а да правим това, което е добре за Майка България и поколенията й, независимо къде се намираме:) Всичко добро:)! |
ник148 |
#4212016-10-01 23:20на първо място трябва да стоят интересите на българите,не им е мястото на тъй наречените бежанци в българия,да вървят да търсят убежище в саудитска арабия,в българия са ни предостатъчни нашите паразити братята роми. |
Гост |
#4222016-10-02 00:30Това не са бежанци, а нелегално преминали държавната граница. Бежанци са тези които бягат в първата съседна на тяхната държава, поради заплаха за живота им. България не граничи със Сирия, Пакистан или Афганистан. За нашата страна това са нелегално преминали границата. Те са нарушители. Можем ли ние да отидем в чужда държава без документи, само с мобилен телефон. |
Гост |
#4232016-10-02 00:58
| ||
Гост |
#4242016-10-02 01:00
| ||
Гост |
#425 Re:2016-10-02 09:25Да нелегално преминали границата каквито са и повечето българи избягали преди повече 30 години без документи и настанили се в чужди страни. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
25987 Създадено: 2025-01-14
ЗА запазването на нощния транспорт в София и откриването на нощна линия до Летище София!
9769 Създадено: 2025-01-19
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
1921 Създадено: 2025-01-31
Таван на банковите такси
723 Създадено: 2025-01-27
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
2507 Създадено: 2025-01-23
Да спасим от унищожение заради корупция десетки редки дървета Гинко билоба в Поморие!
357 Създадено: 2025-01-31
Петиция за оптимизиране на броя на учебните часове
797 Създадено: 2025-01-22
Да паркираме правилно в София!
304 Създадено: 2025-01-22
Декларация на Гражданска група "Антитръмпутинци"
199 Създадено: 2025-01-26
Петиция за осигуряване на редовен, безопасен и качествен транспорт от БДЖ - Искърско дефиле
147 Създадено: 2025-01-29
Гражданска инициатива за издигане на Методи Лалов(Metodi Lalov) за главен прокурор на Република България!
394 Създадено: 2025-01-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
2039 Създадено: 2024-11-26
ДА СПРЕМ ОПИТИТЕ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ И МОНОПОЛ НА БРАНШ „НЕДВИЖИМИ ИМОТИ“ ОТ ГРУПА ЛИЦА
360 Създадено: 2025-01-21
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
1091 Създадено: 2025-01-14
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12968 Създадено: 2024-10-12
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
887 Създадено: 2015-10-22
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
750 Създадено: 2024-12-03
ПОДКРЕПА ЗА ДОЦЕНТ СТЕФАН ДЕЧЕВ
259 Създадено: 2024-12-23
Разполагане на антипаркинг колчета около градина „Софийски герой“