Да спасим НАШАТА детска градина - ОДЗ "Детелина" гр.Мизия

Ирена

2015-07-06 21:08

Мили родители и учители, отново моля всички да запазим добрия тон!Това е форум,тук всеки може да изкаже мнението си и личните си преживявания и наблюдения,но ако сме нападателни и груби няма да е от полза за никой.Знам,че много от родителите вече го приемат твърде лично,но не се поддавайте на провокации.Нека това да бъде една честна борба,защото е за една честна кауза.Всеки може да  си извади заключенията от това,как се води този спор - тук и в другите форуми.Наистина е ужасно колеги да обиждат колегите си - никога не забравяйте,че утре може да сте в позицията на другия.Ние безкрайно много уважаваме всички учители в ОДЗ"Незабравка" и целия останал персонал - вие сте хората,които се грижат за голяма част от децата в този град.Тази петиция в никакъв случай няма за цел да ви опетнява,обижда или дискредитира.Тя има за цел само да се проведе един нормален диалог и да се вземе решение в полза на децата.Ако някой ви внушава нещо друго,значи е безсрамен манипулатор и лъжец!Убедени сме,че прекрасно разбирате това и сме сигурни,че зад тези изказвания стоят само определени хора - жалко е, защото колегиалността не се демонстрира само публично с партита и снимки,тя се доказва с действия.Ако наистина мислим само и единствено за доброто на децата няма и да си помислим дори за разделения и омраза.Тази тактика - разделяй и владей - е опорна точка на един човечец ,добре познат на всички, и аз ви моля публично да я заклеймим именно като покажем,че можем да си влизаме в положение един на друг като истински ХОРА!

Родител

2015-07-07 08:35

За да има изказвания на Тодорова са предизвикани от грозните нападки на Дахлева.Всичко това е безумно,което става.Може да няма базата на ОДЗ"Детелина" детската в центъра,но пък има най-добрите,най-кадърните и компетентни педагози.Всеки празник направен на публично място се вижда коя детска е подготвена по-добре.Винаги децата са облечени хубаво и се представят на ниво.Децата са награждавани защото са умни,добри и можещи и това е благодарение на учителите.

Гост

#28 Re: Re: Гост

2015-07-07 08:38

Не е редно дискусията да засяга честта и достойнството на децата. Те всички за умни и интелгентни за възтастта си и няма значение коя градина посещават. А е гризно от ваша страна щом сте учител да говорите срещу колегите си. Нека родителите го преценят. Доколкото знам и от двете градини се преместват деца, по волята на родителите им.  

Ирена Дахлева

#29 Re:

2015-07-07 10:27

#27: Родител -  

Уважаеми Родител,къде точно видяхте Дахлева да напада някого.От началото на тази кампания постоянно призовавам за толерантност и ВИНАГИ ЗАСТАВАМ С ИМЕТО СИ.Не ме притеснява да изкажа мнението си,защото всеки има право да направи това.Ще е добре да излезете от анонимност - защото когато обвинявате е почтено да направите точно това - и да ми цитирате една нападка или обида.Мисля,че във форумите до момента те са присъщи на някой друг,а не на мен.Знам,че е неудобен всеки човек,който дръзва да се опълчи на някакво статукво,но трябва да се свиква с това,защото хората не могат да търпят вечно да бъдат мачкани.Нито съм нападателна,нито обиждам , но за сметка на това мога със сигурност да ви обещая едно - НЯМА ДА СПРЕМ ДА ПОКАЗВАМЕ НА ХОРАТА КАКВО СЕ СЛУЧВА,КАК ДЕЙСТВАТ ОПРЕДЕЛЕНИ КРЪГОВЕ И КАКВО СЕ ОПИТВАТ ДА ПОСТИГНАТ.Родители,учители,хора от квартала сме твърдо решени,че повече няма да мълчим.В случая изобщо не става въпрос за "Незабравка" и за закриване на група там - или ви манипулират,или прекрасно знаете това,но въпреки всичко продължавате да манипулирате тези,които не знаят.Става въпрос само за "Детелина" и за правото на ВСИЧКИ ДЕЦА да имат равнопоставеност.Факта,че си позволявате да делите децата на добре облечени и по-умни и по-посредствени говори само едно - толерантността не е на ваша страна.Никой няма право да обижда по този начин - има социално слаби деца,които не носят дрешки от бутици,но са точно толкова стойностни ,колкото и другите.По вашата логика трябва да затрием всички детски заведения,които се посещават от деца в неравностойно положение и да дадем път само на тези,чиито родители имат по-големи възможности.Много жалко,ако наистина го мислите...

учител

2015-07-07 12:27

Мизия е малък град, но в него мисля, че има достатъчно място за учебните заведения, които са на територията му. Няма значение какво е училището - детска градина, начално,  гимназия, те трябва да са гордост на града, че макър и в тези трудни времена на голяма безработица успяват да оцелеят. Да не забравяме и бедствието, което допринесе за още по-тежкото положение на града. Има ли деца, има ли училища, ще има и град. 

гост

2015-07-07 16:29

Децата напуснали Детелина,не са били 13 и небяха по времето на  г-жа Черганска!

Vuzmuten grajdanin

2015-07-07 18:00

Takiva deca primerni dobri i hubavi sa otrastnali v ODZ Detelina kakvito v Nezabravka i sled 20 godini nqma da ima ! Vinagi Nezabravka tova Nezbravka onova .. zaboga s kakvo poveche horata i dechicata tam sa poveche ot tezi v gradinata v novoto selo ?! Molq  vi gospoda upravlqvashti i sugrajdani na Miziq ne pozvolqvaite Detelina da se pogubi

анонимна

2015-07-07 21:52

Здрайте..пиша, защото съм възмутена от това как се напада ОДЗ ''Детелина''. Аз съм едно от децата преместило се от ОДЗ ''Незабравка'' и изаснало в ОДЗ ''Детелина''. Преместено поради лошо отношение от страна на ръководители и директор и наранена от ''клюкарското'' , неприсъщо поведение от тяхна страна, относно това кой с какво е облечен, отношения в семействата, какво имат и какво нямат. Моля спрете да изтъквате, колко добри качества имате и т.н. Всеки родител знае, най-добре, какво да направи..дали да премести детето / децата или не. Бих написала коя съм, но за съжаление в нашия град всеки гледа ''не аз да съм добре, другия да е зле'' , затова ще остана анонимна.

Гост

#34 Re: Re: Re: Гост

2015-07-08 09:13

#28: Гост - Re: Re: Гост 

Защо е грозно от моя страна,а не е грозно от тяхна страна,когато говорят срещу нас.До тук ли им стига колегиалността.

Гост

#35 Re: Още по-възмутени родители

2015-07-08 09:30

#25: гост - Искаме да напишем,че като родители на децата от ОДЗ"Незабравка" и ние се интересуваме какво се случва  след тази грозна атака срещу детското ни заведение.Не видяхме грозен тон от директорката към някой,освен обясненията на нормативната уредба и това,че защитава децата ни.Не знаем на какво основание Йовка Черганска пише докладни до кмета да премества 5 годишните ни деца от "Незабравка" в "Детелина" и дали ни е питала дали сме съгласни.От това по-грозно няма.И оплакванията ,че децата ви са си ходили жадни и гладни  трябва да са към персонала на ДГ "Детелина",защото те са си се грижили за децата ви.Престанете да плюете по този долен начин.Това е признак на завист,а не материалната база.Само материална база не е достатъчна да оценяваш качествата на хората.Трябва и нещо друго.

гост

#36 Re: Re: Re: Re: Гост

2015-07-08 10:16

#34: - Re: Re: Re: Гост 

Ами аз чета всички изказвания и не видях колеги да са говорили срещу вас - вие къде го видяхте.А що се отнася до родителите-всеки има право да си има мнение и то не трябва да обижда никой,а да се вземе предвид критиката,за да се подобрят нещата.Само си говорите някакви неща,а нищо конкретно не цитирате ,наистина става смешно вече това говорене за обиди,след като такива от страна на "Детелина" няма.

родител

2015-07-08 12:01

към родителите от "Незабравка" : Не позволявайте да ни настройват едни срещу други,защото това за докладната не е вярно.Вие видяхте ли я и до кога ще се доверявате на празни приказки.Искахме просто да се разберем нормално,никой никого да не кара на сила а да се разберем като хора,така че да си работят и двете градини и да са добре всички деца.Всички сме родители - и вие и ние.Един път вече ни задължиха нас да си водим децата на центъра и ние го приехме-само искаме да сме хора и да се постъпи човешки.Стига толкова лъжи-искате ли да поискаме заедно тази докладна и да видите,че няма такива неща и просто ни настройват едни срещу други.Абе хора,утре децата ни ще учат и играят заедно,защо позволявате да ви манипулират а не се разберем за да са добре всички деца и никой да не бие излишен път в студа или жегата.Просто може да има родители,които да направят  компромис ,иначе никой на сила никого няма да кара - това е истината.

Мима Рошлева

2015-07-08 12:22

Драги родители на децата от детска градина"Детелина" ,съдбата на вашите деца е във вашите ръце!Това са 24 деца с около 40 родители и по 1 баба или дядо,персонала на градината....ето ги около 100 човека.Имате подкрепата на Дамски клуб и тук петицията вече  е подписана  от 339 човека!! Вие смятате ли ,че това не е СИЛА?! Е..,ИЗПОЛЗВАЙТЕ Я! Днес закриват група от 5 деца....до септември предполагам няма да има цялата градина!Аз не бих се примирила да се сложи кръст на тази светла,чиста,слънчева градина-дом за вашите деца!

Напишете ПОКАНА ДО КМЕТА,ДО ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ЗА СРЕЩА,ПРИДРУЖЕНА С ПРОТЕСТНО ПИСМО И ПОДПИСКА И ЛИЧНОТО ПРИСЪСТВИЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ 100 ЧОВЕКА!ВИЕ ИМАТЕ ДУМАТА!АКО Е НУЖНО ДА СТАНЕ ОБЩОГРАДСКО СЪБРАНИЕ!

Не може вчера да се е събрал СТРАШНИЯТ СЪД на учителите от града и селата и да разпънат на кръст вашата директорка,която се бори до този момент с неистови сили и повече от година ходи да дава обяснение за скалъпени

обвинения!Най-човешкото беше тези,които до вчера я наричаха "колежке"да кажат :"Йове,дай да намерим заедно

разумно решение и да го предложим на управниците."Не се случи! ВЪЗМУТЕНА СЪМ!  Нито една от тези

госпожи не стана да я подкрепи!Казаха й: "Ще идеш на борсата!" И на какво възпитавате децата?! Да се самоизяждат помежду си!Вие сте примера!

И ТАКА ...,РОДИТЕЛИ!  ИМАТЕ ДУМАТА!

Учител

#39 Re:

2015-07-08 12:54

#24: Възмутен родител -  

Не знам дали директорката ни ламти за децата на "Детелина",но директорката на "Детелина" пише докладни до кмета  с искане да премести децата на "Незабравка" в "Детелина" ,за да си попълните групите. Даже й трябва и по-дълъг срок,за да продължи грозната кампания за агитация на родителите ни да си местят децата.Хубаво е,че родителите не се подават на подобни провокации.Не е лошо да се засрамите,защото това може да се провери и ако трябва ще се публикува докладната й.Видно е на кой зависта му е в повече.и от такова поведение по-ниско падение едва ли има.Едва ли точно Тодорова е пращала сигнали,защото сме свидетели колко често се правят проверки в нашата градина от най-различни институции.Когато човек си върши работата както трябва и спазва правилата и законите няма защо да се страхува от проверки.

Гост

2015-07-08 13:41

Незнам защо като чета коментарите на родители от "Незабравка" или учители от същата градина все ми намирисва че зад тях се крие г-жа Тодорова....Може и да греша,разбира се..

Гост

#41 Re:

2015-07-08 15:49

#37: родител -  

Това за докладната е вярно и има протокол от среща на директорите на детските градини с общинското ръководство, на която е била и Черганска.Даже е писала две докладни,с които са запознати директорките от всички ДГ в общината,и което е предизвикало  възмущение в колегите й от това й поведение.Питайте лично нея,като родители имате право.Точно затова се възмущаваме като родители,защото ви манипулират по всякакъв начин.Децата са си деца,но не е редно да иска децата от Незабравка,защото това е обидно и за нас като родители,и за ръководството на ДГ и за учителите.Нека ви покаже протокола,като не вярвате че има докладни, и то 2.Би трябвало и тя да си ги има при нея.

гост родител

#42 Re: Re:

2015-07-08 16:06

#41: - Re:  

Няма проблем да се покажат докладните - аз лично се поинтересувах какво пише в тях.Но ще се изненадате много,защото никъде не е написано , че трябва да се пренасочат непременно децата.Напротив - казано е,че деца от "Детелина" вече са били пренасочвани  и не би трябвало да има проблем сега да стане обратното.Не знам какво срамно има в това - веднъж едните деца,следващия път другите.По-скоро ми звучи справедливо...А дали ще се извините,ако видите че сте излъгани и дали някой ще си признае жалките манипулации...Съмняваме се!Просто не мога да се начудя - ако наистина родители го пишете това - как може да позволите такава омраза да ви вменят.Хора,осъзнайте се,всички сме на един хал - не се вкарвайте в обидния тон на някого и не нападайте така.Черганска ни е обяснила всичко и нищо не е скрила ,нито излъгала - обаче вашата директорка дали го е направила,след като твърдите неща,които не фигурират в тези докладни.И да,поискано е време и в това няма нищо лошо - разберете най-накрая,че искаме да се стигне до компромисно и човешко решение.

Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)

2015-07-11 20:51

2015-07-11 20:57

Родител на вече напуснали детската градина деца

#45 Re: Re: Още по-възмутени родители

2015-07-11 21:13

#35: - Re: Още по-възмутени родители 

Уважаеми възмутени родители, нас ни накараха, буквално задължиха по волята на вашата директорка преди 2 години да си преместим децата в "Незабравка" И настаниха децата ни във физкултурния салон- като овце.Тъмно, грозно, неприветливо.Пробраха, ама наистина пробраха децата  от групата в центъра и допълниха с нашите деца. Децата са деца, те бързо се сприятеляват и намират общ език.Но болката при нас - родителите остава. Децата ни не бяха  и не са второ качество!!!! А що се отнася до учителите, като родител мога да кажа- и двете ми деца са се възпитавали и обучавали от учителите в "Детелина" и по нищо те и останалите деца не отстъпват на децата от центъра. Спрете да обиждате учителите! Имайте поне малко уважение към тях и към труда им!

2015-07-11 21:21

Гост

2015-07-14 20:34

Така като чета имам чувството,че тук си пишат едни и същи хора под различен номер като гост.Това е лудост,което се случва.Оставете нас родителите сами да решим коя детска градина ще посещава детето ни.