ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
Гост |
#262015-05-28 07:07Защо ли?Какво общо има йога учението с българския език и литература.През 1969год.аз също съм се явавала на матура и темите бяха в/у това което сме учили.За сегашното образование просто нямам думи.От второ място по интелигентност в света - отидохме на опашката.Умишлено разбито образование. |
Гост |
#27 Re:2015-05-28 07:23Най-добрия му ход е да е извини, че е станал подлога и да си подаде оставката! |
Гост |
#282015-05-28 07:24Такава проява, от такъв ранг говори единствено за умишлена злонамерена провокация! Всички отговорни за този текст в матурата, заедно с министъра на образованието трябва да си отидат. Незабавно! Без обяснения. |
Гост |
#29 Re: Ехо2015-05-28 07:26Кой каквото търси, това намира! Не може да ти е за душевно здраве помията, която поглъщаш с тия ключови думи за търсене. А краставите магарета ..... Бог да те просвети и милост да прояви към теб! |
Гост |
#30 Re: Гръмнете се!2015-05-28 07:32#18: Антихриста - Гръмнете се! Бог да те прости! |
Гост |
#31 Re: Re:2015-05-28 07:35В дълбоко помрачение си брате и в плен на демоните. Йога е едно от любимите им в последно време духовни учения. Ти си при тях. Но знай винаги може да се освободиш от робството им чрез Христос Спасителя! Бог да ти помага! |
Гост |
#322015-05-28 07:58Възмутена съм, че точно в дните около честването на светлия български празник 24 май, най-подходящия текст, избран от МОН, се оказа не български текст, а пропаганден за окултно учение! Изненадана съм и от ниската просвета и грамотност на професори и преподаватели, че щом няма определение " религиозен", значи текста не е такъв! Явно е, че вероучението е необходимо, за да не бъде познанието ни за света непълно-та нали историята на света е свързана с християнството и християнската култура!!! |
Гост |
#33 Хула2015-05-28 08:11Матей 12:31 Затова ви казвам: Всеки грях и хула ще се прости на човеците; но хулата против Духа няма да се прости. |
Гост |
#342015-05-28 08:13ПРИ ТОЛКОВА МНОГО ДРУГИ ТЕКСТОВЕ в навечерието на най-светлия български празник 24 май, изборът на текст за йогата ми звучи кощунствено!!! И това е ярък реверанс за световния ден на йогата, който ще се проведе в НДК през месец юни-подготовка, за да бъдем просветени за тогава! Телевизията също се включи в рекламата за това мероприятие. Специалисти по йога ще обикалят из цялата страна и ще обучават безплатно ! Що за хора сме?! |
Гост |
#352015-05-28 08:34Щом в училище няма религиозно образование, такава тема не би трябвало да има на зрелостен изпит. Щом учениците не са изучавали Хидуизъм (респ. Йога) или каквато и да било друга религия в училище, на какво основание е подбрана такава тема? Колко от тях имат биха могли да имат разбиране по нея, при положение, че йога е нещо несвойствено и нетрадиционно за нашата култура и духовност? |
Гост |
#36 Re: Ехо2015-05-28 08:53Това, че някои, които се наричат християни са се извратили не означава, че християнството е това, а че са се отклонили от истината / ако изобщо са били в истината / и са се отрекли от нея, защото в Божието Слово - Библията не го одобрява, а го осъжда. Християнството е това, което пише в Божието Слово - Библията, а кой какво прави си е за негова сметка и затова в Библията - Божието Слово пише че по плодовете ще ги познаете... е това добър плот ли е или не... по това ще прецениш християнин ли е или не е. И аз мога да кажа, че съм градинар, а да си нямам и хабер от това. Това, че съм казал, че съм градинар не ме прави такъв, а самозванец. Ако каже някой, че е жена, а е мъж... това жена ли го прави? Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас с овчи дрехи, а отвътре са вълци грабители. |
Гост |
#372015-05-28 10:53Кой бог ще я пази? Религията е бич на света от доста време. Не ми говорете за суеверия, защото точно телигията е пълна с такива, държащи хората в страх и подчинение. Вие приемате религията на сляпол без доказателства, без никаква емпирична основа. Библията е писана от хора, напасната по стария завет. Да не си мислите, че е паднала от небето?! Също не си мислете, че християнството е най-морално и етично. Събрало е доста мъдрости на миналото, доста преди самото него да го има, всичко е изкопирано от предхристиянските вярвания, събрано в една книга, която не казвам, че няма истина и морал и ценности, но е украсена с една измислена история за зомбита, космически богове и "чудеса". Странно ми е как, вие, уж вярващите, си отнемате от свободата, за да вярвате в нещо, което ви обещава неизпълними неща, заплашва ви, че ще се случи нещо ужасно ако не сте праведни, приемате, че сте по-низши от измисления си бог, защото само той бил съвършен, а вия по рождения грешни, изпълненис празнота, която той трябва да запълни.
|
Гост |
#382015-05-28 11:15ОСТАВКА НА ТОЯ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И ЦЕЛИЯ МУ ЕКИП! НЕЗАБАВНО! |
Гост |
#39 Re:2015-05-28 11:18Ич не си в час, приятелю! Жалкото е, че с толкова високо самочувствие и мисъл преситена с идеологеми от близкото минало ще ти е много трудно да научиш много неща, а после и да ги разбереш. |
Гост |
#402015-05-28 11:55Съгласен съм с написаното. |
Гост |
#412015-05-28 12:23Мисля, че колегите ми от Богословския факултет имат право да задават въпроси и да изискват отговори. Въпросите са основателни и аз се присъединявам към тях. Ще очаквам с нетърпение отговора на министъра на образованието. Той трябва да даде такъв. Това може да се тълкува като вид внушение, което според мен е недопустимо на държавни зрелостни изпити. В цитирания 33 въпрос като че ли зрелостникът не бива да има негативно отношение към поставените за размисъл теми. В противен случай може да бъде санкциониран. Министър Танев, чакаме вашия отговор! "33. В свитъка за свободните отговори в рамките на 3-4 изречения формулирайте СОБСТВЕНА теза по една от посочените теми: Йога – философия или начин на живот Стресът и йогата" |
Гост |
#422015-05-28 12:34Като християнин не съм съгласен с окултните ереси, едно от които е йога и да се притискат учениците по такъв хитър начин да изучават йога е неетично. |
Учителката |
#432015-05-28 12:42Йогата - "чуждо окултно учение " ??? Препоръчвам на авторите да се информират по-добре, а не да си съставят мнение от стари социалистически пропагандни нматериали. |
Гост |
#442015-05-28 13:27Защото йогата вреди на душата.В училището на дъщеря ми практикуват йога и съм възмутена. |
Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)
2015-05-28 16:52- Date of removal: 2015-05-29
- Причина за премахване: Swearing and irrelevant examples
Гост |
#462015-05-28 16:55България принадлежи на Исус Христос! Други религии или вероизповедания нямат място! |
Гост |
#47 Re: Re:2015-05-28 17:24"Фанатичните християни със замъглени мозъци" не си позволяват такъв език и изказват мнението си спокойно, без да обиждат никого. Бог ни е дал свободна воля и Той я уважава у всеки един от нас. Всеки има право да избере своя път, но трябва и да е готов да понесе отговорността за своя избор. |
Гост |
#48 Re: Re: Re:2015-05-28 17:33 Ако сте толкова свободни, защо се плашите от другите религии и философии? Кое Ви прави по-истински от другите? Как може едно несъществуващо нещо да Ви ужавава. Къде е доказателството за бога, в който вярвате, къде е белобрадият ви старец, който дори си позволявате да изрисувате. О, та вие и Исус рисувате - рус, бял, синеок. Абе такъв израелец преди 2000 години имало ли е според вас. Те са мургави дори.
|
Гост |
#492015-05-28 18:08Защото съм християнка и не искам в Православна България да се разпространява чуждо духовно учение - и то в училище. Повечето хора мислят, че йога е система от физически упражнения и не си дават сметка за духовната вреда. |
Гост |
#50 Re: Re: Re: Re:2015-05-28 18:22Всеки е свободен да избере дали да има или да няма други богове. Едно от доказателствата за съществуването на Бога е нашата съвест-гласът Божи вътре в нас, който ни показва дали сме сгрешили или сме постъпили правилно. |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3597 Създадено: 2024-11-09
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11948 Създадено: 2024-10-12
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2943 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2330 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11149 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1205 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
899 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
650 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
628 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
442 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1477 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
275 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
209 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
116 Създадено: 2024-10-23
Промени в образованието на децата със СОП
618 Създадено: 2024-10-18
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2617 Създадено: 2023-04-04