ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията ЙОГА ПРОПАГАНДАТА НЯМА МЯСТО В БЪЛГАРСКОТО УЧИЛИЩЕ
Гост |
#12015-05-27 13:02В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ХРИСТОВИЯТ СИ ДЪЛГ!!! ИЗПОВЯДВАМ ВЯРАТА В ГОСПОДА ИИСУСА ХРИСТА И СЪМ ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРКА И ЩЕ ОСТАНА ТАКАВА ВО ВЕКИ ЗА СЛАВА И ПРОСЛАВА НА ВСЕДЪРЖИТЕЛЯ И НАШ СПАСИТЕЛ ЦАР НЕБЕСЕН И ПРЕВЕЛИК!!! |
Гост |
#22015-05-27 13:23Защото си имаме православна християнска вяра; защото просветителите са ни св.св. Кирил и Методий и техните ученици; защото йогата е окултно учение, което разрушава целостта на личността; защото нашите деца трябва да следват своите наставници. |
Гост |
#32015-05-27 13:30В училището няма място за пропаганда. Един изпит трябва да бъде безпристрастен и позволяващ свободно изразяване на мнението и знанията. |
Гост |
#42015-05-27 13:43 Пред нас се изпълват думите на св. ап. Павел: „ще дойде време, когато човеците не ще търпят здравото учение, но, водени от своите похоти, ще си насъберат учители да им гъделичкат слуха; те ще отвърнат слуха си от истината и към басни ще се обърнат.” |
Гост |
#52015-05-27 14:15Трябва да се учи православно вероучение, а не да се пропагандират чужди и вредни учения сред децата. |
Гост |
#62015-05-27 15:02Йога е религиозно учение отричащо богооткровените истини за Едната единосъщна и неразделна Троица, спасителното Боговъплъщение и изкупителните кръстни страдания на Господ Иисус Христос. То проповядва осъденото на Вселенски събор учение за предсъществуването на душите и тяхната инкарнация. Защо МО разрешава изучаването на едно източно религиозно учение а е против изучаването на традиционното за България вероучение? |
Гост |
#72015-05-27 15:19Чудя се: някой в просветното министерство чете ли конституцията?
Конституция на Република България
(Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991 г., изм. и доп., бр. 85 от 26.09.2003 г.
изм. и доп., ДВ. бр.18 от 25.02.2005 г., бр. 27 от 31.03.2006 г., бр.78 от 26.09.2006 г. - Решение № 7 на Конституционния съд от 2006 г., бр. 12 от 6.02.2007 г.)
Чл. 13. Глава втора Чл. 37. |
Гост |
#82015-05-27 15:26Защото това е чуждо учение,нямащо нищо общо с истината,която е в Православната ни вяра.Не искам бъдещите ми внуци да пишат по такива теми. |
Гост |
#92015-05-27 18:22Защото не бива да се обръщаме към чужди учения преди да сме изучили нашата традиционна православна вяра! Всеки е свободен да избира, но стъпил на здрава основа, камъкът тежи на мястото си! Питам се, как се подбират рекламите тук. На петиция срещу йога се появява реклама на йога в няколко варианта. Възмутена съм! |
Гост |
#102015-05-27 19:12Подкрепям, окултните учения преживяват своеобразен ренесанс в нашата разорана и разградена духовна нива, лишена от пазачи! |
Гост |
#112015-05-27 19:37Напълно съм съгласен с изложеното в петицията! На ход е министъра! |
Гост |
#12 Ехо2015-05-27 19:40Момичета и момчета,
Пийте една студена вода. Хапнете, пийнете, помислете... После напишете в гугъл "извращения христянство", ''Игумен гей'', ''поп педофил'' и се порадвайте на резултатите.
Чиърс! |
Гост |
#132015-05-27 19:49Преди да заживея живота на православна християнка, изучавах казаното от Ванга, Петър Дънов, Е.Блаватска, Анастасия, йога, но никъде душата ми не намери покой. В нея имаше дълбока празнота. Неусетно се приближавах към някаква тайнствена сила, която не ме правеше нито по-здрава, нито по-хармонична, нито по-добра, нито по-обичаща. Душата ми беше и жадна , и гладна ,и болна. Не мислех за Живота. Привличаше ме смъртта. За нея мислех постоянно. Където и да бъда, мисълта за смъртта е в мен, с мен. Нямах обяснение. Нямах знание какво точно се случва вътре в мен. Неусетно стигнах до мисълта за самоубийство. Тази мисъл беше силна и много натрапчива. Започнах да разсъждавам. Питах себе си защо трябва да се самоубивам. Не споделях с никого вътрешния си живот, за да не ме вземат за луда. Мълчах и се питах какво се случва с мен. Измъчвах се, но не открих пълния отговор вън от Православната Църква. В нея живея вече от 15-16 години. Отдавна не мисля за мрачните пипала на неестествената смърт. Мисля за Богочовека Христос, за любовта Му, за истинския Живот на земята и на Небесата. Ето защо съм съгласна с ПЕТИЦИЯТА. |
Гост |
#142015-05-27 19:57Пропагандирането на псевдо-ползите от източно религиозно учение напълно противоречи на принципа за свобода на вероизповеданието, заложен в Конституцията на Република България. Базирането на зрелостен изпит на личното мнение на привърженици на този култ е в противоречие с принципа за равен старт и обективно оценяване. |
Гост |
#152015-05-27 20:14Защото предпочитам нашите деца да се научат да казват "амин" вместо "омммммм..." |
Тази публикация е изтрита от своя автор. (Покажи подробности)
2015-05-27 20:23- Date of removal: 2015-05-27
- Причина за премахване:
Гост |
#172015-05-27 20:50Защото исконно българският народ изповядва източното православие в Христа и не желая моите деца да бъдат съзнателно подвеждани и заблуждавани чрез езически и всякакви други, противни на християнската вяра и църква, учения и теории. |
Тази публикация е изтрита от автора на петицията. (Покажи подробности)
2015-05-27 21:53- Date of removal: 2015-05-29
- Причина за премахване: Swearing
2015-05-27 21:56- Date of removal: 2015-05-29
- Причина за премахване: Illitarate masseage
2015-05-27 22:00- Date of removal: 2015-05-29
- Причина за премахване: Swearing
Гост |
#21 дух на йога2015-05-28 05:00Този дух на йога можем да видим в Индия. Тези които го употребяват до какво падение са стигнали, до колко ниско са паднали, но то в Словото пише всичко. Нищо не е убягнало на Бог. Вижте в каква последователност става падението все по низко и все по ниско: Като се представяха за мъдри, те глупееха, и славата на нетленния Бог размениха срещу подобие на образ на смъртен човек, на птици, на четвероноги и на гадини.
|
християнка |
#222015-05-28 05:57Защото съм християнка! |
Апологет |
#232015-05-28 06:27
До #20 Re: Re: Пич, що се отнася до йогата - дали е духовно учение или религия - все тая, както и да го наречеш все е далече от Истината. Красиво "гримирано" и "фризирано", това учение е за хора като теб, които просто да клъвнат на кукичката. А относно "разсъжденията" ти за Библията, ще ти отговоря с няколко цитата, на хора, по-умни от мен и теб: Проф. д-р Д.СВИЛЕНОВ: "Често се поставя въпросът: Защо се ненавижда Библията и се преследват онези, които я обичат? Две са основните причини: първо - хората ненавиждат Библията не защото са убедени, че е лъжлива, а защото се боят от нейната истина - Библията изобличава грешния човек. Тя бичува греха. Вторият голям враг на Библията е невежеството и религиозният фанатизъм..." "Един възрастен баща подарил Библия на сина си със следното посвещение: „Синко, или тази Книга ще те държи далеко от греха, или грехът ще те държи далеч от нея". В Библията се прокламира доброто и се ненавижда злото. Ако биха се спазвали Десетте Божии заповеди, то не би имало затвори, страх, изневяра, ще цари хармония между поколенията. Гьоте ни завеща, следната мисъл: „Мерилото за живота и силата на един народ ще бъде винаги неговото отношение към Библията... Тя съдържа учение за висша нравственост, култивира нравствено възпитание." И до днес си остава ненадминато библейското златно правило: ..Както искате да постъпват с вас човеците, тъй и вие постъпвайте с тях"..." "Едно от най-нелепите твърдения на атеизма беше, че Христос не е съществувал, а бил митологичен герой, измислен от неговите последователи. На тази лъжа няколко поколения през комунистическо време трябваше задължително да вярват. Но системата рухна, а заедно с нея и лъжата... За никоя друга личност в историята на човечеството няма толкова много доказателства за нейното историческо съществуване, както за Христос. Историята, археологията, политологията, изкуствознанието, социологията, теологията, етиката, агиологията и още много, много други клонове на човешкото познание най-убедително свидетелстват за живота, делото и учението на най-великата Личност, живяла на тази земя и променила съдбата на човека..." "...Библията и универсалните закони на науката: Един от най-удивителните факти в характера на библейската информация е, че в Библията намират място универсалните закони на науката. Ще споменем три от тези закони, които са заложени в основата на съществуването и функцията на Вселената и живота и същевременно са фундаментът на съвременния технически и ядрен прогрес на човечеството. 1) Закон за съхранение и трансформация на масата и енергията (Първи закон на термодинамиката)..." останалите закони и повече по темата, ако ти е интересно - тук: http://hristianche.ucoz.com/etika/3.pdf Прот.Йоан КАРАМИХАЛЕВ: „Науката ни учи какъв е животът. Вярата ни казва какъв трябва да бъде животът. Науката ни представя многообразието на живота. Вярата ни посочва неговата стойност.” АЙНЩАЙН: "Религията е куца без науката; науката е сляпа без религията." Стоян МИХАЙЛОВСКИ: "Християнството не натрапва нищо, ТО ПРЕВЪЗПИТАВА ДУШИТЕ, ЗА ДА МОЖЕ ДОБРОТО САМО ДА СЕ НАЛОЖИ!" Клаус КЕНЕТ: „Бог не може да бъде доказан, но всеки за себе си може да получи доказателства за Него, затова обаче е нужна вяра.“ Блез ПАСКАЛ: „Първо — или Бог съществува, или не. Второ — аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото рискът е минимален." Бъди здрав! П.С. Аз не съм гостът от пост #6. Просто негов непознат съмишленик. |
Гост |
#242015-05-28 06:46Едно важно доказателство за пълната неграмотност на тези, от които зависи образованието /не и възпитанието/ на децата ни. Затова час по-скоро трябва да се въведе вероучение за да имат децата знания по духовните въпроси. Това няма да направи никой вярващ, а по скоро добре информиран за да може да вземе правилното и най-полезното решение за себе си. В момента всички тънем в заблуди и суеверия, а не познаваме спасителното дело на Христос за човека! |
Гост |
#252015-05-28 06:53Да се научат децата на морал и етика, което може да стане най-добре с християнството. Ще учат за йога, а нищо няма да знаят за православната ни вяра, която ни е съхранила, за Ботев, Бенковски, Левски ще го изкарват бандит. А ще ги учат на йога. Затова кметове ще ръсят със захар от суеверие! Бог да пази България! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3597 Създадено: 2024-11-09
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11941 Създадено: 2024-10-12
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2943 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2330 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11148 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1204 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
899 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
796 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
650 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
628 Създадено: 2024-10-29
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
442 Създадено: 2024-10-24
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
426 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1477 Създадено: 2024-09-30
Не на насилието над бездомни животни!
275 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
208 Създадено: 2024-11-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
116 Създадено: 2024-10-23
Промени в образованието на децата със СОП
618 Създадено: 2024-10-18
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2617 Създадено: 2023-04-04