Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Quoted post
Гост-Пушач |
#512012-12-06 17:03Вървете на майната си с тази петиция. Хора губят работата си и целия бизнес страда от това, но това вас не ви интересува глупаци прости. Уж живеем в свободна и демократична държава, а забраните и рестрикцийте стават все повече. Оставете всеки сам да реши дали ще пуши и как иска да умре. Не е нужно Евросъюза да го решава вместо мен. Твърдо съм против тази забрана за пушене на закрито. |
Отговори
Мартина Апостолова |
#61 Re:2012-12-06 21:44:00#51: Гост-Пушач - Господин, Гост-Пушач, явно цигарения дим е замъглил трезвото Ви мислене! Точно защото "уж живеем в свободна и демократична държава", всеки има правото ДА НЕ ТЪРПИ ОТРОВНИТЕ ДИМИЛКИ НА ПУШАЧИТЕ! Никой не Ви забранява да пушите, Ваша си работа как ще умрете, аз не искам да умра от Вашия дим! Тук не се отнема правото на пушача да пуши, а се дава право на непушача да НЕ ПУШИ!!!!! СЪБУДЕТЕ СЕ!!!! Каква Европа, какъв Европейски съюз.... ние сме бетер от най-простите нации.... |
Българин |
#63 Re:2012-12-06 21:56:30 |
Справедливка |
#66 Re:2012-12-06 22:17:37Никой не ви ограничава правата, вие така и не успяхте да го разберете това. И никой не ви е забранил употребата на тютюневи изделия. ЗДРАВЕТО е на първо място. Вие може да не се грижите за него, но има хора, които поне се стараят да водят по-здравословен начин на живот, въпреки условията, в които живеем. Моля ви вие да не отнемате нашето право на здравословна околна среда - това право е заложено и в Конституцията на Р България: Чл. 55. Гражданите имат право на здравословна и благоприятна околна среда в съответствие с установените стандарти и нормативи. Те са длъжни да опазват околната среда. Нека всички да имаме право и условия да посещаваме заведения и всякакви други обществени места, без да сме принудени да се тровим. И нека мислим за децата и подрастващите - те ще пушат със сигурност по-малко, ако не свикват ежедневно с цигарите.
|
Васил |
#68 Re:2012-12-06 22:30:50Аз пък съм твърдо против пушенето в закрито пространство! Вредно е за мен и за околните. Затова тези, които вредят трябва да излизат навън, където не носят толкова вреди на околните. Губят си бизнеса малки провинциални кръчмари, а и изобщо не съм сигурен дали е заради тютюнопушенето или кризата. |
Гост |
#69 Re:2012-12-06 22:35:14Как да стане като пушачите не оставят възможност на другите (непушачите), които впрочем са мнозинство, да изберат как искат да умрат и дали да са пасивни пушачи? Това е право на личен избор и пушачите не трябва да го натрапват на непушачите, най-малкото защото са малцинство, а и точно те са тези, които вредят. Никой не ти забранява да пушиш. Просто, ако искаш да пушиш трябва да е на място където не пречиш на другите. 1-вият път, в който се наложи "толерантните" пуашачи да направят някакъв компромис и стана голяма драма. |
непушач |
#155 Re:2012-12-07 21:24:40С подписа си СВОБОДНО,ВОЛЕВО И СЪЗНАТЕЛНО защитавам ПРАВОТО СИ да съхраня и опазя здравето си и ДА ПО ПРЕЧА на БЕЗОТГОВОРНИТЕ около мен да го сторят.Аз ли да излизам вън, докато такива вредители като теб АБСОЛЮТНО СЪЗНАТЕЛНО,ВОЛЕВО И НЕНАКАЗАНО увреждат МОЕТО ЗДРАВЕ?!Ако си отговорен за СВОЕТО здраве , ПРИ тютюнопушенето!Ако не-ВЪРВИ ПО ДЯВОЛИТЕ! |
Гост-Непушач |
#320 Re:2012-12-10 20:38:03Страхотна логика. Аз не съм видял нито едно заведение да фалира. А това, че ти си много умен и пушиш не означава, че и аз трябва да ти дишам отровите. Какъв си ти, че ще ме тровиш бе ? Ходи се трови навънка стига си ревал, като наркоман |
Гост- нормален човек |
#463 Re:2012-12-12 00:00:28Кой е простият глупак? Тези които ти дишаха дима по заведенията ти ли ще "решаваш как да умрат"? Ние не искаме да воним на кюмюр след всяка вечер в заведение, мерси. Ай сиктир на теб и на себеподобните ти. |
Гост-НЕпушач! |
#860 Re:2012-12-13 12:37:21Да,а ти замисляш ли се как се чувстват всички,които НЕ пушат,когато отидат на заведение и е опушено от цигари? Това не е ли дикриминация към непушачите? Аз длъжен ли съм да ви дишам помийте? |
smoking |
#1068 Re: you can smoke2012-12-14 21:32:29Няма забрана на тютюнопушенето. Всеки може да пуши толкова, колкото пожелае. Но не може да го прави публично. Няма забрана човек да задоволява физиологичните си нужди толкова пъти, колкото иска. Но не може това да става публично. Има правила за поведение в обществото. Има списъци от неща, които е неприлично да се правят на публични места и тези списъци с развитието на обществото съдържат нарастващ брой самоограничения. За примитивните общества ограниченията са малко. В културния свят тези ограничения са много, поради основния принцип на модерното общество - на индивида е позволено само това, което не създава някакъв дискомфорт в околните. В културния свят по известни причини (здравословни и други) в съвремието пушенето на публични места се смята за неприемливо. Тогава пред нас е дилемата: ако смятаме, че трябва да бъдем част от културния свят - тогава няма да се пуши на публични места; ако решим, че културното ниво на нашия народ е ниско - тогава ще пушим много и навсякъде. С тези нескончаеми дискусии "да или не" не виждате ли, че обиждате нашия народ, който още преди век по категоричен начин е показал своето отношение към тази вредна привичка - българската селянка никога не е пушила, масово са пушили само циганите - мъже, жени и деца. |
gost |
#1073 Re:2012-12-14 22:49:36wseki iybira sam kak da mre towa e qsno , no drugite ne sa dlyjni da mu dishat pusheka, i vsichki da plashtame za lechenieto na takiwa kato Vas |
Пощер |
#1109 Re:2012-12-15 16:52:10Като искаш, трови си се у вас. Аз искам също да ходя в ресторанти, кафенета и дискотеки и искам да дишам спокойно, а не да не мога после седмица да се отмириша. А заведенията фалират, защото хората нямат пари, станаха много мераклиите да са кръчмари. Ама на вересия не дават. |
Non-smoker |
#1172 Ти си прост! Тебе си трови, ама не вреди на околните!2012-12-17 21:54:01#51: Гост-Пушач Ти си прост! Тебе си трови, ама не вреди на околните! |
Свилена |
#1408 Re:2013-05-28 12:24:53Хората вече свикнаха със забраната и заведенията са пълни. А3 съм пушач, но предпочитам в заведенията да не се пуши. |
Гост |
#1897 глупакRe:2013-05-28 20:23:27 |
Тъп-пушач-си |
#1915 Re:2013-05-28 20:41:46Пуши където пожелаеш, само не и пред мен и децата ми. На добър път. |
Гост |
#2279 Re:2013-05-29 12:34:36Вие решавате за себе си но никой друг не е длъжен да ви го диша дима .Пушете колкото искате но защо трябва ние да ви го дишаме включително е деца ЗАЩО ни задължавате .Затова сме твърдо против връщане на тютюнопушенето!Вие може да пушите навсякъде ! А ние къде да отидем ??? Дори навсякъде в салоните за непушачи си мирише стабилно от другия салон.Тровите толкова деца само и само на вас да ви е удобно.Това е много много нередно!!!! |
Мен |
#30852013-05-31 19:14:15Съпругата ми работеше в магазин за детски играчки и той фалира, сигурно забраната за тютюнопушенето на обществени места им е попречила. Замислете се, фалират хранителни стоки, частни детски градини, магазини за дрехи и обувки. Икономиката ни е много зле...., закона е справедлив, защото пушачите тровят мен и детето ми. Не мога да нося отговорност за техните деца, но явно и те не могат.
|
Bivsh pushach! |
#3432 Re:2013-06-04 16:17:06Mnooooooo si tap be! Mnooooooooo Horata si bili gubeli biznesa...prostotia goliama...samo v BG moje da e taka, vsiaka edna druga darjava kadeto restrikciata za nepushene na publichni zakriti mesta ia ima, zavedeniata sa si prigodili OTVAN (ne vatre) opredeleni mesta za pushachite, i e 1000 pati po-dobre, ama uj v BG bili umni! Tova samo e iliuzia... Uj jiveem v svobodna i demokratichna darjava...po-skoro pretenciite sa che jiveem v naprednala darjava a ne takava sas zakosteneli razbirania koito ne davat predimstvo za zdraveto na tezi koito pone si go ceniat i ne pushat. |
Гост |
#3658 Re:2013-06-08 14:56:52glupaka ste vie |
Гост-непушач |
#3665 Re: cigari2013-06-08 15:28:49Щом сам искаш да решиш как ще умреш,защо аз да не реша сама как да живея?Защо трябва да ме тровиш и да определяш живота ми? Пуши си в къщи колкото искаш и не отваряй прозорците,защото димът нахлува през моите прозорци в моя дом,а там аз имам думата,нали?Уж сме в криза,нямате пари за храна и ел.ток,а изпушвате поне по 5 лева на ден,150 лева на месец!Та това е пенсията на много възрастни хора!?... |
Гост |
#3673 Re:2013-06-08 16:25:58Най- после едно свестно мнение ! Супер просто е като изкарате пушачите навън уж спестявала здравната каса... от кво спестява като всички пушачи мръзнат като кучета и после по 3 пъти в един сезон на лекар и сумати пари хвърлиш за някакви лекарства. От горе на всичко като гледам цялата петиция пушачите сме по гонени от хероинозависимите. .. мен например ми пречат спринцовките и презервативите по парковете- дай да вдигна няква жалка петиция за това . |
Петър Петров, Пловдив |
#3844 Re: До Гост-пушач2013-06-28 11:01:30Можеш спокойно да направиш това, което препоръчаш на тези, които искаш да убиваш, заради бизнесът ти. Бизнес, който убива невинни хора е престъпен! А престъпниците трябва да бъдат съдени! И не бъркай "Демократична държава" със "Анархистична държава", в която всеки може да прави каквото си иска, като се провира през рехавите и закони! |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
НЕЗАБАВНО ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЖУРНАЛИСТА СИМОН МИЛКОВ И ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ!
6710 Създадено: 2024-12-04
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
1392 Създадено: 2024-11-22
Опазване на територията на Природен парк „Сините камъни“ и възражение срещу намаляване на площта му
1201 Създадено: 2024-11-26
Петиция в подкрепа на Златина Иванова- директор на училище, бореща се срещу олигархичния модел, застигнал българската образователна система
819 Създадено: 2024-12-14
Петиция срещу разпространението на вестник „Красиво Попово“
815 Създадено: 2024-12-05
РУСЕ ИСКА ДА ДИША. НЯМА ДА ТЪРПИМ ПОВЕЧЕ ГАВРА С НАС И ДЕЦАТА НИ! ПРИНУДЕТЕ „МИРИЗЛИВЦИТЕ“ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ!
695 Създадено: 2024-12-08
Подкрепа за проф. д-р Галина Лардева като арт директор и куратор на Национални есенни изложби, Пловдив
666 Създадено: 2024-12-04
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12589 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11628 Създадено: 2024-06-24
Отворено писмо от група читалища относно резултатите от Програма „Читалища“ на Министерство на културата публикувани на 9 декември 2024 г.
357 Създадено: 2024-12-17
Основен ремонт на отсечка /2,3км/ от път с номер VAR 2028 /от с. Долище до гр. Варна/ непосредствено след кръговото посока с. Долище
355 Създадено: 2024-12-16
В подкрепа на служителите в магазини и супермаркети
339 Създадено: 2024-12-20
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
291 Създадено: 2024-12-03
Гражданите на Pазград против скъпата вода.
656 Създадено: 2024-01-05
За по-адекватни мерки за българските майки и деца
273 Създадено: 2024-12-17
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1441 Създадено: 2024-10-25
Допълнителни средства за Национален фонд „Култура“, заложени в т. 5.2, чл. 1 на Закона за държавния бюджет за 2024 г.
222 Създадено: 2024-12-02
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
772 Създадено: 2015-10-22
Спасение на животните във Велинград
173 Създадено: 2024-11-30
За здрави деца, аз имам кауза една!! Нашите деца имат право на здравословна храна и ние родители и институции сме отговорни за това!
160 Създадено: 2024-12-10