Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията
катя |
#301 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 17:26трябваше да празнуваме рожден и имен ден на наши приятели.естествено отпадна идеята ходене в заведение заради забраната за пушене.запалихме колите и до сръбския Димитровград:)))) Отпразнувахме си екстра, по-евтино, с по-хубава скара, с музика наживо, без всякакви забрани. Лошото е, че всички кръчми там бяха окупирани от нашенци, по улиците на града имаше паркирани 99% само български автомобили, та места си намерихме едва в третата кръчма... |
петър анадолиев |
#302 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 17:28вече така и ще бъде.щом като сме нежелани в българските заведения ето решението.такива дестинации има и в Гърция и Македония ще ходим там.правим си екскурзията разглеждаме нови места и си прекарваме хубави вечери в техните заведения.а по богатите могат да ходят в Германия,Австрия,Швейцария и други европейски държави там забраната вече падна.щом като Бойко Борисов не иска да храним своята икономика ще храним чужда. |
nikoleta |
#303 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 17:31когато едно управление реши да въвежда някакви забрани трябва добре да прецени дали самото то може да ги спазва.дори и в най смелите си фантазии не мога да си представа Бойко Борисов и неговите министри наредени на тротоара пред някой елитен ресторант с цигари в ръка и то на адски студ през зимата.след като те не могат да го направят нека не заставят да се изпълнява от обикновенните граждани. |
joro |
#304 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 17:35в лекарската практика още няма случай някой да е починал от цигара за една седмица затова десетки са случаите на починали от простудяване с последвала пневмония или възпаление на белите дробове.дори да оживеят прекаралите тези болести остават с увредено здраве до края на живота си.когато решите да ходите в ресторанти през зимата добре си помислете че това може да бъде последното ви посещение в живота.министър Десислава Атанасова да остави тази демагогия че с този закон правителството се грижело за нашето здраве.да беше казала направо:"няма да пушите в заведенията защото ние искаме така" честно и почтенно.не съветвам никой пушач да си прави експерименти със здравето като посещава заведения през силните студове може много скъпо да му струва. |
марта |
#305 Re:2012-12-10 17:40Абе Борисов......абе вие си отменяте сами законите които гласувате.....ама какво е това нещо.....ами тогава е време и за друго прегласуване май... |
Гост |
#306 Re:2012-12-10 17:41ОТКОГА ХОДЕНЕТО ПО ЗАВЕДЕНИЯ СТАНА ОСНОВНО ЧОВЕШКО ПРАВО ???????? АЗ ПЪК НЕ ИСКАМ ИДИОТИ В ЗАВЕДЕНИЯТА, ДЕЙСТВУВАТ МИ НА ПСИХИЧЕСТОТО ЗДРАВЕ И СМЯТАМ ДА ПУСНА ПЕТИЦИЯ ПО ВЪПРОСА . КАТО СИ НАПРАВИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ СЛАГАЙТЕ СИ КАКВИТО ИСКАТЕ ЗАБРАНИ ,НИКОЙ НЕ ВИ КАРА НАСИЛА ДА ХОДИТЕ В ЧУЖДА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ !!! |
vera |
#307 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 17:58фирмата ми е с предмет на дейност "счетоводство и финансии". водя счетоводството и на клиенти които се занимават с ресторастьорски бизнес и добре виждам какъв им бил оборота преди въвеждането на закона и какъв е в настоящия момент.действително има съществен спад на оборотите.така е в града в който живея не се наемам да твърдя че така е и в други градове но предполагам че не е по различно. |
x |
#3082012-12-10 18:11Протяжната сага с приемането на пълна забрана на тютюнопушенето е възмутителна, жалка и унизителна! Унизително е, че живеем в страна, чийто управници се поддават на влиянието на хора, изостанали с векове в развитието си! Наложете окончателна и пълна забрана на този дивашки порок; покажете, че България не е вече третокласна, примитивна страна; покажете, че и у нас живеят цивилизовани хора! |
Гост |
#309 Re: Не на пушенето ...2012-12-10 18:13#281: pilev - Не на пушенето ... Това не е вярно. Явно си бил само на едно място в Германия. Тъй като там има автономно управление, пушенето в поливата държава си е още разрешени. Например в цяла Бавария. Така че, като си видял, поне да си гледал, като хората. |
хх |
#310 Re:2012-12-10 18:15и само вие ли сте цивилизованите хора другите не са!!! |
Deni |
#311 Против пушенето в заведенията2012-12-10 18:25Първо се въвежда забрана за пушене на обществени места, а после се отменя, на какво прилича това. Не, че нещо, но не ми е приятно, като изляза с приятели на заведение някой да ме одимява и трови, като му се пуши да трови себе си. Подкрепям с двете си ръце петицията "Не на връщането на Цигарения дим в Заведенията"!!!! |
Р. Т. |
#3122012-12-10 18:31Далеч по-приятно е да отидеш на заведение и да се върнеш вкъщи без да миришеш целия на тютюнев дим. Бях очарована когато влезе в сила този закон и смятам, че отмяната му би била голяма крачка назад. |
anjela |
#313 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 18:47намерихте на какво да се радвате.като ни забраниха да ходим по заведения какво уплашиха ли ни.тук като не може да се пуши у съседите може.и без това техните заведения са и по хубави и по евтини.правите мизерия само на ресторантьорите на нас ни е все едно на кого си даваме парите.тя зимата ще мине да ви видя тогава каква песен ще запеете.в летните ресторанти пушенето не е забранено забравихте ли? не разбрахте ли че стреляни лисици от заешки тупурдии не се плашат. |
илиан иванов |
#314 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 19:06пушач който уважава себе си и си цени достойнството никога няма да излезе да пуши на студа.няма да си позволи да доставя удоволствие на непушачите.освен ресторантите има и други приятни занимания. |
Гост |
#3152012-12-10 19:15такава хубава реформа и да я о**рат, бива ли? |
мариана |
#316 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 19:24този пък съвсем се оля нарича реформа един обикновен закон.ти понятие си нямаш какво е това реформа.вземи малко да се ограмотиш. и пак пишете че пушачите били прости,ограничени, с ниско образование и т.н. |
Справедливка |
#317 Re: Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 19:34#270: nikoleta - Re: Не на пушенето !!! Също така в Конституцията ни пише, че всеки има право на ЗДРАВОСЛОВНА ОКОЛНА СРЕДА (чл. 55) и е длъжен да спазва това. Пушачите НАРУШАВАТ този член, като пушат в заведения. Личната свобода и неприкосновеност тук нчма нищо общо - НИКОЙ не забранява на пушачите да пушат, просто по здравословни и други причини трябва да го правят на открито. Това е. Не знам какво е толкова сложно за разбиране и защо всички са с толкова "накърнени" чувства и "права" (в кавички, защото да пушиш не е право в юридическия смисъл на думата, както мноооого хора тук го изкарват). И само искам да отбележа, че за известно време и аз съм пушила цигари, но съм се съобразявала с непушачите около мен, а когато съм излизала в чужбина, не е било никакъв проблем да излизам да пуша извън заведенията, които съм посещавала (мога да кажа, че говоря конкретно за Великобритания, където съм ходила многократно и в кафенета, и в ресторанти, и в клубове и дискотеки и никога не съм попадала на място, където да се пуши - правя това уточнение, защото ми омръзна да чета как едва ли не в повечето заведения там се пуши, което е абсолютна лъжа; такива места има, но те са много малко и са с друг статут). Моля хората, които искат да пушат, просто да проявят разум. |
мариана |
#318 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 20:13дотук добре само ми отговори защо в България такива места даже малко ,даже ораничени и с друг статут просто няма не се предлагат.това искам да зная с какво ние сме по долу от тези които не пушат и заслужаваме ли и за нас да има такива места или не.а може би е по добре да ни пришият по една жълта цигара на ръкава и да ни отправят в гета с бодлива тел охрана и кучета.тогава ще се успокоите и ще бъдете доволни.ами предложете го на парламента какво чакате може и да го гласуват. |
anjela |
#319 Re: Против пушенето в заведенията2012-12-10 20:23#311: Deni - Против пушенето в заведенията за къде сте се разбързали още не са я отменили. |
Гост-Непушач |
#320 Re:2012-12-10 20:38Страхотна логика. Аз не съм видял нито едно заведение да фалира. А това, че ти си много умен и пушиш не означава, че и аз трябва да ти дишам отровите. Какъв си ти, че ще ме тровиш бе ? Ходи се трови навънка стига си ревал, като наркоман |
мариана |
#321 Re: Re: Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 20:44#317: Справедливка - Re: Re: Не на пушенето !!! пожелавам ти да вземеш да се хванеш на работа в "Редки метали" гр.Бухово,КОЦМ Гара Искър или Нефтохимически Комбинат гр.Бургас или в някое химическо предприятие може и на бензиностанция. там по малко ще те тровят.:)))) |
anjela |
#322 Re: Re:2012-12-10 20:47всичко с времето си и това ще видиш и не само едно заведение а доста. |
Асоциация на пушачите в България |
#323 Re: Не на пушенето !!!2012-12-10 20:57групата на пушачите реши да се оттегли от вашия форум тъй като с вас диалог не може да се води.бъдете здрави и не ни споменавайте с лошо. |
mitko |
#3242012-12-10 21:1080 % от болните от белодробен рак са пушачи - те съзнателно се разболяват, но после искат всички да плащат за тяхното лечение, а би трябвало този рисков фактор да се отчита финансово - искаш да пушиш, плащаш за лечението си. |
дорн |
#3252012-12-10 21:11ГЕРБ значеше Граждани за Европейско Развитие на България ,ако отменят забраната ще означава " Мутри за африкански переспективи " МАП |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11687 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3517 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2915 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2303 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10965 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
763 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
614 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
597 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
350 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2594 Създадено: 2023-04-04