Сградна инсталация
Quoted post
protiv kradcite na toploenergia |
#32012-02-15 20:22palni gluposti. i da se krade bez da vi presledva zakona????????????????????? |
Отговори
XXX |
#4 Re:2012-02-18 19:48:55#3: protiv kradcite na toploenergia - Neshtastnik!!! |
Гост |
#32 Re:2015-04-03 22:46:16#3: protiv kradcite na toploenergia - Кой Ви е казал, че който НЕ желае да ползува услугите на топлофикация, "краде" топлоенергия от съседите си, които са абонати на топлофикация? Крадеца вика "дръжте крадеца". Опитайте се да мобилизирате интелекта /т.е. УМА/, който притежавате и разсъждавайте. Топлинната енергия се довежда от ТЕЦ-а до съответната сграда по тръби, по които тече т.н. "топлоносител" - в случая вода смесена с най различни химикали, които служат за намаляване и спиране корозията/ "ръждясването" / на стоманените тръби. Тези тръби най-често се намират под земята /"подземна ифраструктура"/ поставени в специални стоманенобетонни канали и са най-малко ДВОЙНО ИЗОЛИРАНИ, а с поставянето на панелите върху каналите и зариването им със земя, ИЗОЛАЦИЯТА става ТРОЙНА. Вътре в сградата те се включват в т.н. "абонатна станция", чрез която топлоенергията се предава към т.н. "сградна инсталация" - система от тръбопроводи(вертикални "щрангове" и хоризонтални отклонения),кранове и други части/ обезвъздушители, разширителни съдове и т.н. - моля някой с топлоенергетическо образование да ги опише по- подробно/. Тази "сградна инсталация" довежда топлинната енергия до всеки "отоплителен уред" (т.н. радиатор) както в жилището на отделните абонати, така и в общите части на сградата (най-често стълбищата). Тази "сградна инсталация" ТРЯБВА също да е добре ИЗОЛИРАНА, както тръбите от ТЕЦ-а, от ТЪРГОВЕЦА на ТОПЛОЕНЕРГИЯ и тогава той няма да има "доказани загуби", с които да ограбва "законно" сиромасите най-вече от панелените жилища, които не можем да си позволим да ползуваме услугите му. ОБАЧЕ думата ИЗОЛАЦИЯ е НЕИЗПОЛЗУВАЕМА дума от топлофикация щом става дума за заплащане на „доказаните им загуби”. Има още един фактор при отоплението, т.н. „топлинен баланс”.Разпределението на топлоенергията е доста сложно но крайния резултат може да се предвиди, види и измери. Когато аз съм спрял, изключил и демонтирал радиаторите, през стената м/у мен и съседа ще прониква определено количество топлина, която той е платил – ето от къде топлофикация крещи, че аз съм „крадец”. Но това са взаимоотношения м/у мен и съседите ми и топлофикация не ми е прокурор нито адвокат на съседа. Тука влизат в действие МОРАЛНИТЕ ЗАКОНИ, които не са на почит в ред народни събрания – човек в много случаи не може да избира съседите си. И аз не желая да напускам жилището си заради нарушения „топлинен баланс” на сградата както реват по форумите разни човеци с бетон в главите и камък в сърцата. Имам право на частна собственост(за сега) където аз пожелая ,а не където те ми посочват.Дори според Конституцията : чл.6, ал.1 – всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права. Просто съседа ще трябва да си изолира стената от към негова страна и загубите му спират. Когато радиторите в общите части се демонтират, по вертикалните "щрангове" вече няма циркулация на топлоносител и съответно няма излъчване и загуба на топлина – спират „доказаните им загуби” от общите части. (Това в нашия вход сме го направили преди повече от 10 години).
Остават по две вертикални тръби във всяко помещение с изключени и демонтирани радиатори, които топлофикация упорито НЕ ЖЕЛАЕ да ги ИЗОЛИРА, защото така СПИРАТ ВСИЧКИ техни „доказани и недоказани загуби”. И като ги изолира е наред да ми плаща наем,затова че търгува със съседите ми, ползувайки част от моите помещения. Г-н "№3 protiv kradcite", разбрахте ли нещо от писаното по-горе? Писал съм според нивото ми на интелигентност /обща и правна/, така че да може да се разбира и от ”царя и от пъдаря”. Ако и сега не разбирате, повече аз не мога да Ви помогна.
Но според едни Вечни морални закони е наредено: С КАКВАТО МЕРКА МЕРИШ, ЩЕ ТИ СЕ ОТМЕРИ И ЩЕ ТИ СЕ ПРИТУРИ. |
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3609 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2949 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2354 Създадено: 2024-11-05
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
12160 Създадено: 2024-10-12
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
11186 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
1216 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
906 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
798 Създадено: 2024-11-08
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
652 Създадено: 2024-11-09
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
631 Създадено: 2024-10-29
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
427 Създадено: 2024-11-08
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1481 Създадено: 2024-09-30
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
448 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
276 Създадено: 2024-10-26
Да спасим "Център,"Неогенезис"!
255 Създадено: 2024-11-20
ПЕТИЦИЯ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА Г-Н ДИМИТЪР ДИМИТРОВ ОТ ДЛЪЖНОСТ ДИРЕКТОР НА ОП ЕКОРАВНОВЕСИЕ - ГР. СОФИЯ
167 Създадено: 2024-11-22
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8760 Създадено: 2024-04-12
Петиция за кръстовище на разклона за село Пиргово, област Русе
108 Създадено: 2024-11-17
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2632 Създадено: 2023-04-04