Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Гост

/ #815 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-08 16:49

#809: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: И не бива да се приема като трагедия това, че вероятно няма да има прием след 4-ти клас. Стига с тези международни състезания! На тях ходят не повече от 4 деца от випуск (до 7-ми  клас) и от от СМГ (от останалите МГ не ходят – с 1-2 изключения). За 4 деца от България трябва да има специални паралелки ли? Ами да ползват вече работещия модел: курсове в СМГ, частни уроци, 125 СОУ, 107 ОУ. След 7-ми клас – СМГ. И в 125-то и в 107-мо ще си ходят на международни (щом това искате), ако заслужат място в отбора. Хиляди крещят, че децата им са много талантливи, а отиват 4 деца. Вие сигурни ли сте, че това ще са вашите деца? Ако детето не е състезател, въобще не е нужно да учи до 7-ми клас в МГ – няма какво да изпусне от математиката, защото до 7-ми клас са сметки. В 7-ми клас започва истинската математика. Единственото предимство за тези деца, ако учат в МГ в 7-ми клас, е, че евентуално могат да се подготвят за изпита по математика безплатно. Но не винаги се получава. В СМГ и МГ-Варна може и да не ходят на частни уроци по математика, но има МГ, в които ходят. Ходят предимно тези, които смятат да кандидатстват в ЕГ след 7-ми клас.

Моето дете учи в СОУ, столично, от най-търсените.  5-7 клас - пълна трагедия.

Да, математиката до 7-ми клас в СОУ е просто сметки, но това не е математика.

Това се нарича смятане, някога са учили смятане в начален етап, сега до 12-ти клас по СОУ-тата все учат смятане и писане.

А за мислене да сте чували и да виждате някаква връзка между математиката и мисленето?

Кога според вас е нормално да се учат децата да мислят, след 7-ми клас ли?

Дано не сте учител...не че няма стотици такива из българските училища...

Горките ни деца!