Подписка за запазване на обучението от 5-ти до 7-ми клас в МГ

Гост

/ #814 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2012-03-08 15:36

#809: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Срам ме е, че има българи като вас :( Аман от некомпетентни чуждопоклонници, готови да прекопират всичко било то и по- лошо.

Виждам, че не разбирате в дълбочина проблематиката нито от гледна точка на учителите, нито на учениците, нито на родителите но да твърдиш че е хубаво държавното и безплатното средно образование да се сведе до нивото, което е в Америка си е развнозначно на национално предателство.

За мен е очевидно, че нямате достатъчно компетентност да коментирате темата:

- За вас добър математик и ученик владеещ базовия учебен материал са синоними, което показва че със сериозната  средношколска математиката нямате никакъв допир. Твърдението, че до 7-ми клас всичко е сметки, че тогава започва истинската математика също са лаишки;

- Не правите разлика между гимназиална и университетска подготовка в чужбина; Не познавате сериозните проблеми на гимназиалното образование в Америка или Великобритания, обаче смело сте готови да прекопирате техните практики;

- Не разбирате защо трябва да има състезателна математика при положение, че това са знания и умения, които превръщат бъдещите възпитаници на МГ във водещи специалисти в множество области - икономика, информатика, архитектура и инженерните науки (помага дори на умението да структурираш и защитаваш теза). То в България друг национален капитал освен добрите кадри не остана.... По вашата логика да махнем всички спортни школи и национални отбори.

- За вас очевидно знанието не е ценност, към която всеки трябва да се стреми. Разберете, няма такова нещо като прекалено умен и знаещ човек. При положение, че в държавата се разсипват милиони за всякакви глупости, как може да кажете, че децата ни са прекалено умни и могатда минат и с не толкова качествено образование.

- Искате да си знаещ и можещ да е скъпо (обърнете внимание, че това не са синоними на умен!);

- Не разбирате какво значи "добра среда";

Малко е съмнително, колко много държите МГ-тата да почнат да се казват СОУ или да си разкарат половината паралелки, защото уж така е по-спретнато и подредено ...май са прави хората, че защитавате частни интереси.

P.S. -  Приемът след 5 клас не e незаконен - доколкото знам има поправка в закона, която го регламентира.