Митрополит Николай - пред църковен съд

Гост

/ #573

2016-07-01 02:27

"Мы думаем об отшельническом подвиге, а рядом, прямо перед носом, кто-то попал в беду, но чтобы помочь — это в голову не приходит. Или же "с позиции возвышеннаго христианства" начинаем поносить других, забывая о христианской любви и доброте, без которых всей нашей "возвышенности" грош цена…
Иеромонах Серафим (Роуз)"

Всеки може да си го преведе. И след като един митрополит- ПРАВОСЛАВЕН???? / нали се имаме за ГОЛЯМА РАБОТА/ вместо да дойде и се поинтересува кой е нуждаещ се между тези, които помагат на Църквата с каквото могат и да направи нещо за него / времената са трудни, но все нещо може да се направи, особенно, ако митрополит се заеме/, какво се получава? Една община- християнска, все бедни хора, които обаче си имаха своят живот- скромен /даже и аз съм получавала пластмасова кофичка с боб от тях, ей такива работи си организираха и се сгряваха ваимно/, получава един хубав ритник, които имаше за цел да я прати в небитието. Да, но не се гаси туй що не гасне. И не е само за пари, игуменката на манастира свети Атанасий в Чирпанско, торби с пари, дарени от вярващите пращаше на Галактион, но не-по каква причина не знам, тя напусна, после бе "уволнена" и Рахила от Мъглижкия манастир, сега няма монахини в манастира, няма и пари.  И не зная дали това е желанието на самите владици, или трябва да изпълняват поговорката "ти на мен, аз на теб". Защото като вземаш, трябва и да даваш. Но Христос е казал:" В света скърби ще имате. Дерзайте, аз победих света." Да се молим за владиката. Християни сме.