Митрополит Николай - пред църковен съд

Гост

/ #552 Re:

2016-06-27 11:48

#551: -  

Много точно казано.Аз пък ще кажа и за увеличаването цената на свещите,което стана за Рождество Христово,за което обществена тайна е,че е станало пак по предложение и настояване на митрополит Николай.Е и какво стана?Хората спряха да купуват свещи,а някой и да посещават храмовете.Ето И това направи алчния митрополит.Този човек няма сърце.За него най-важно е да има пари за него,да валят подаръци и да получава облаги.Нищо не му стигна и няма и да му стигне,колкото и да си озвучава службите и да си показва одеждите.Суетна работа!Сякаш ние отиваме в храма,за да гледаме одеждите му.

Впечатли ме и това,което казвате за преместването на един свещеник от едно място на друго,просто,защото е хрумнало на митрополита или за да си сложи негови хора,та по-лесно да грабят и крадат.Тук наистина има много силен емоционален момент,да.Свещеникът е като личен лекар,в случая на душите ни.С него свикваме,ставаме почти приятели,той ни е кръщавал и венчавал,нас и нашите деца.И в един момент митрополита решава да го изпрати да служи другаде.Какво неудобство създава на енориашите само и как необмислено къса връзката между свещеника и тях.Ама вижте той е в същия град.Енорията обхваща храма,който е най-близък до хората,които живеят в нея за тяхно удобство.Може и в един същ град да е свещеника,но до новия храм,където е изпратен не им е удобно,защото знаем от личен опит,че има моменти,когато ни се налага спешно и набързо да отскочим до храма за молитвичка.Новият свещеник просто не е този,с който е свързано нашето минало,спомени,тайнства.Трябва да минат години,за да стане такъв.Затова разбирам енориашите от "Рибната църква" и съм 120% на тяхна страна.

Трябва да не си никакъв психолог и да си безкрайно безчувствен,за да направиш подобно нещо.И както се пееше в една песен "не,всичко е пари",така и искам да се обърна към митрополит Николай.И ако мисли,че така ще накара да го уважават хората ,много се лъже.Просто вървите в грешна посока,"приятелю"!