Петиция за правото на качествено образование на децата със СОП
morrena |
/ #70 Re:2015-01-16 17:00Ами "откъдето-накъдето"и вие си позволихте да правите такива.....А вие защо така "подскачате", ако сте добър специалист и срещате взаимност, подкрепа и разбиране от родителите? Бъдете сигурен(на), че добрите специалисти (аз лично в това понятие не включвам псевдоспециалистите с краткосрочен курс на преквалификация- за мен тези курсове са несериозни, незадълбочени и комерсиални) ще бъдат оценени и на областно, и на общинско ниво, така че ако сте такъв(а), нямате повод за притеснения. Да, принципно е така- би трябвало да сме от "едната страна на барикадата" ...Ако наблюденията ми и тези на детето, както и на други родители и деца не бяха коренно противоположни на това, в което много разпалено се опитвате да ме убедите. Освен това няма как да ми "вмените" признателност към хора, чието поведение, методи на работа и отношение към родителите и децата по- скоро предизвикват недоумение и множество въпроси. Примерно"откъде е спуснат този парашутист", "чие протеже е" и подобни... Защото, нали сте наясно, че в едно ОУ няма как да назначат историк на мястото на математик, примерно- ами така стоят нещата и във вашите центрове. Няма човек, който е в състояние да ме убеди, че ако с детето ми работи зооинженер с преквалификации, чийто пед. стаж "стартира" с откриването на Рес. центрове, той е в състояние да се справи с нелеката (признавам) работа на ефективно действащ специалист(без кавички)! И ако вие ми кажете, че във вашия център няма такива (не непременно зооинженери, разбира се), просто няма да ви повярвам.И да, наистина имам по-мащабен поглед в/у дейността,която се извършва в Рес.центрове, както и за болшинството от лицата, назначени в тях- без значение от каква позиция.И не се вкарвайте в параноични предположения за "НПО и внедрени изпълнители"- бъдете сигурен(а), че ако моето дете получаваше това, което се очаква от това т.нар."ресурсно подпомагане", нямаше да "оплювам", а щях без никакви задръжки, абсолютно спонтанно да изразя голямата си благодарност!!! Не се съмнявайте, че съм изчела всичката информация относно "новия закон"- само че не само аз съм в "голямо междучасие", и вие, и много други хора, "не са в час".....защото все още нищо не е ясно за никого! Но би трябвало да знаете- всеки родител очаква нещо по- добро и след като е твърдо убеден в неефикасността на големите очквания от Ресурсните центрове и добрите специалисти, не му остава нищо друго,освен да се надява на по-ефикасен модел на обучение, възпитание и интегриране на детето му!!!! |
|
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Подписка в подкрепа на искане за налагане на мораториум
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка срещу тероризирането с пиратки и бомбички в гр. Пловдив
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНА И СПИРАНЕ НА НЕПРАВОМЕРНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФИЛМА „ДЯВОЛСКИ ИГРИ“ ("Колело към рая")
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
Писмо до институциите на българската държава срещу атаката на европейската принадлежност на страната ни и международното право в защита на правата на всички граждани и за предприемане на необходи
3804 Създадено: 2025-02-22
В подкрепа на въвеждането на Религия-Християнство-Православие като редовен предмет в българските училища.
2754 Създадено: 2025-02-13
ЦЕНТРАЛНА МИНЕРАЛНА БАНЯ "СОФИЯ"-ДА БЪДЕ БАНЯ
1166 Създадено: 2025-02-12
Отмяна на забраната за внасяне на лични бутилки с вода в детските заведения
1150 Създадено: 2025-02-14
За освобождаването от руски плен на всички етнически българи и украинци
452 Създадено: 2025-02-19
Да върнем истинския глас на навигацията на Google!
29409 Създадено: 2025-01-14
Искане за изграждане на скоростен път Самоков - София
384 Създадено: 2025-02-21
Подкрепа за фенове на Локомотив Пловдив
287 Създадено: 2025-02-17
ЗАКОНОДАТЕЛНИ ПРОМЕНИ ЗА СТУДЕНТИТЕ ЛЕКАРСКИТЕ АСИСТЕНТИ В БЪЛГАРИЯ
225 Създадено: 2025-02-08
Отворено писмо против ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО религиозно обучение
1239 Създадено: 2025-02-08
За спасяването на Княжевската минерална баня
908 Създадено: 2025-02-07
Признаване на видеозаписите с автомобилна камера за доказателство
1095 Създадено: 2015-10-22
"Архитект Димитър Гочев: Подкрепа за студентските права и качество на обучението!"
233 Създадено: 2024-10-23
Таван на банковите такси
1618 Създадено: 2025-01-27
ЗАБРАНА НА ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ"
11254 Създадено: 2023-06-23
ДОЛУ РУСКИТЕ РЪЦЕ ОТ УКРАЙНА!
942 Създадено: 2024-12-03
Не на задължителната матура по математика – отворено писмо до министъра на образованието.
214 Създадено: 2025-02-12
Петиция за спасение и подкрепа на българското животновъдство
62 Създадено: 2025-02-22
Петиция за искане за извънреден Конвергентен доклад
4035 Създадено: 2025-01-31
Дискриминиращ закон на РБ за електронните цигари
553 Създадено: 2025-02-12