ДА ЗАЩИТИМ ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ ОТ ПОЛИТИЧЕСКИ АВАНТЮРИЗЪМ


Гост

/ #61

2014-02-03 13:14

Петицията е без грешка, право в целта, написана е блестящо и е премислена проницателно, от един честен булгарин.

Не мога да разбера обаче, поне тези дето коментират тука, защо никой не се е подписал с името си? Вие, казвате, ние сме от първата класа... Да, това е ясно! Но "Защо се криете, бе? От народа ли се криете?" - би попитал Бай Ганьо... Имаще лаф, по времето на социализма (който, излиза, не беше чак толкова лош, владееше някак по-добре разюздените страсти на разврата и масовата корупция, поне до време престъпността беше по-ниска): Мечтата на средния български интелигент била да бъде "ташак": Хем не участвува пряко в играта, а дирижира нешата - от него зависи всичко като резултат, хем няма опасност да го прекарат изотзад...

Ясно е, че зад всичко уродливо и най-грозно, за което става дума в тази петиция, седи невероятна, отвратителна корупция и бруталност, предпоставка за която е болезнената психотична обремененост на партийците -- и монополизацията, чито жалки марионетки те са! Но до кога, хей народ поробен, ще си премълчаваме: нека се зовем с имената, с имената на нешата и със своите имена. Може ли с гордо вдигната глава да си кажем имената, вместо с прехапан език да плюваме по сценографията на платените статисти по митингите? Ето това е момент да се свалят лидери на национални партии, от тук трябва да се започне, от долу на горе, както се казваше при социализма, не да се свалят правителства с безсмислени претенции, а да се бие по личната отговорност на лидерите и личностите, защото от това всеки има интерес.

И къде е обшествения дълг, дето им се плашат заплати, на депутатите, на депутатите и на държавните дотации на медиите? Къде са избирателите, нека всеки да иде при депутата който е избрал, преди да търси "контролните институции" и комисии? Та ще има нужда от спонсори на реклама ли?! Един да излезе с отворено писмо поне, да заклейми депутата си за пасивност! Това е публичен дълг, публично време, а не платена, корумпирана на търговски начала теливизия и медия, нали така! Срам и позор!

Д-р Христо хаджи-Вълчанов, София