Петиция за възрастов праг за получаване на помощи при бременност

Гост

2014-06-26 12:19

Мисля ,че ще е добре първо да се вдигне възрастта за пълнолетие и тогава да се внесе и тази петиция.

Гост

2014-06-26 12:33

R

Гост

2014-06-26 12:38

Има закони и правила!
Табакова

2014-06-26 12:39

Според мен всяко българско дете трябва да получава детски надбавки- българче, ромче, турче, арменче и т. н., но под формата на данъчни облекчения за родителите, а не като пари на ръка! И то с условие да посещава редовно училище, а помощите за първокласници и прочие да се насочват към учебното заведение, за да може с тези средства да се закупуват наистина учебни помагала и пособия, а не ракия за тате!Предлагам да включите това като допълнение към петицията, и държа да подчертая, че независимо от етническата си принадлежност децата и на роми , и на българи и всички останали етноси в България са еднакви и трябва да бъдат поставени при равни условия, както и родителите им!
Гост

2014-06-26 12:51

Емоционално и рационално подкрепям Петицията!!! Но проблемът с раждаемостта от непълнолетните роми/цигани е много дълбок и ограничаване получаването на детски е изолирана мярка. Нека да се опитаме да предложим цялостна политика за преодоляване на проблема, която да редуцира причината и да има превантивен подход. Това за мен означава да се засегнат въпроси като образование, професионално насочване, интегриране на общността, здравно образование и култура, социална политика.
P.S.: По времето на Тодор Живков е било задалзително поставянето на контрацептив /спирала/ на всяка ромка/циганка, която има вече 3-ри деца. Някои знае ли защо е прекъсната тази практика?!

Гост

2014-06-26 13:03

Петицията е достатъчно ясна,за да я коментирам !!

Гост

2014-06-26 13:15

https://www.facebook.com/groups/714566815273065/?fref=ts
Задължително гласуване и основно образование за имащите право на глас! Да не оставяме други да ни дирижират живота и неуки да се чувстват по умни от нас!

- Право да избират членове на Европейския парламент от Република България да имат пълнолетните българските граждани към изборния ден включително, придобили са основно образование, живели са най-малко през последните три месеца в Република България или в друга държава – членка на Европейския съюз, не са поставени под запрещение и не изтърпяват наказание лишаване от свобода. Освен това всеки гражданин на друга държава, членка на ЕС, който не е български гражданин, да може да избира членове на ЕП от България, ако има изборни права, но и статут на продължително или постоянно пребиваващ в страната ни. Условие е да бъде живял най-малко последните 3 мес. на наша територия и писмено е заявил с декларация желанието си да гласува тук, съответно да не бъде лишен от това право в собствената си държава. Разбира се да е придобил и основно образование, да не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода. Гласуването да е задължително за всички граждани, които имат това право. Същото условие важи и за имащите право на вот за местни избори. Задължителен вот от пълнолетни граждани с минимална образователна степен основно училище, не изтърпяващи лишаване от свобода и непоставени под запрещение.

Гост

2014-06-26 13:16

Според мен начинът, да се спре източването на държавата от "малцинствата" - право на обезщетения, помощи и всякакви соц. придобивки да нямат лица, без ПОНЕ завършено основно, даже и средно образование. Ако законът бъде променен по този начин, смятам, че много голям процент от тези хора няма да си позволяват да раждат, независимо от възрастта си. Все пак как лице, което няма образование (следователно това е сързано и с това дали може да се хване на работа), може да отглежда дете? да не говорим за няколко.....

Гост

2014-06-26 13:16

Добре,но те ще навършат пълнолетие и ще започнат да получават детски надбавки.Те раждат цял живот и живеят от детските.

Гост

2014-06-26 13:17

Да не получават помощи без пълнолетие. Да са длъжни да минат минимум 8ми клас и да ги задължат да работят - има хиляди програми за заетост, просто те са прекалено мързеливи и не искат да работят. А и защо да работят или учат като и така им се бутат едни пари в ръцете ...

Гост

#186 Re:

2014-06-26 13:19

#184: -

Забравяш една подробност - циганката от 12 до 18 ще е изс*ала поне 4-5! Така ще се люпят само половин живот. Не е идеално решение, но поне е някакво което ще ни купи малк време в борбата с циганизацията!

Гост

2014-06-26 13:21

Да се надяваме, че въпросът ще се реши в най-скоро време и тогава непълнолетните циганки ще престанат да произвеждат деца за приютите и улицата. И също, крайно време е да се плаща на многото "самотни" майки, които живеят с любовниците си и вземат пари неправомерно.

Гост

2014-06-26 13:22

Подкрепям напълно тази петиция,защото ми омръзна да ме правят на идиот в собствената ми държава.Докато моите близки превиват гръб за мизерна заплата,с която се чудят кое да платят по напред-дали ток,лекарства,безумно скъпата храна и прочее елементарни за живота им неща,тези кърлежи започват да се множат още от ранна детска възраст и разчитат на това,че държавата им е длъжна с пари и жилища.Ако малолетни българки забременеят,то те ще се чудят какво да правят,защото държавата нехае за тях,а и не са от малцинствата...

Гост

2014-06-26 13:26

Съгласна съм да има възрастов праг.

Гост

2014-06-26 13:28

Очаквам това да стане Реален закон !

Гост

2014-06-26 13:29

НЕ на раждането на деца от деца!!!

Гост

#192 Re:

2014-06-26 13:34

#179: Табакова -

Има една особеност обаче, точно равните условия при родите им - не е равна :) Това е и причината българите да са против ромите, защото не е нормално хора, които плащат за образование, всякакви данъци, разходи и т.н. да бъдат под общ знаменател и да имат право на еднакви соц. придобивки с такива, които институциите дори не ги и търсят да платят каквото и да е, понеже били бедни, нямали, живеели в гета (какво да им вземеш). Това се дължи на факта, че тези хора дори не са грамотни, камо ли да могат да работят, защото незнам кой би наел човек, който не може да си напише дори и името правилно. Те само взимат от държавата, без да допринесът по никакъв начин за нея.

Според мен законът трябва да наблегне на образованието, и лица, които нямат основно, дори и средно образование, да НЯМАТ право на каквито и да е социални придобивки, помощи, обезщетения и т.н. По този начин ще се спре и с това безразборно раждане на по няколко деца, защото няма да имат полза от това - пари йок :) .

Гост

2014-06-26 13:37

Смятам, че проблемът е достатъчно красноречив и няма нужда от коментар. Надявам се да е успешна петиция и да влезе в сила възрастов праг за помощите

Гост

2014-06-26 13:37

Петицията е първа крачка от значителна промяна на социалната политика,която задължително трябва да се направи в България.Като например,след 3-то дете да не се получават никакви пари,нито детски надбавки,нито да подлежи на социални помощи,нито дори еднократна помощ при раждане ! От средностатистическия ,нормален българин,три и повече деца си позволяват много малко хора и предимно такива,които не ги бърка финансовата страна на въпроса ! Всички останали - правят деца ,за да печелят и преживяват от тях ! Има и още идеи,но е твърде дълга тема ! Желая ви успех !

Гост

2014-06-26 13:45

Крайно време е да вземем нещата в свои ръце, относно безконтролната популация на т.нар. " малцинство" - циганите. Да, цигани, а не роми или не знам какви си.Все от някъде трябва да се започне, защо не с тази петиция!

Гост

2014-06-26 13:46

Нали педофилията е противозаконна? Защо се насърчава?

Гост

2014-06-26 14:05

До къде я докарахме! Да пишем петиция за да се спазват законите!
справка: "блудство с малолетен /чл. 149/ и с непълнолетен /чл. 150/"

Гост

2014-06-26 14:09

и помощи за над 2 деца трябва да се спрат , и който иска повече , да си ги плаща сам

Гост

2014-06-26 14:18

А дано хване дикиш!!!

Гост

2014-06-26 14:21

време е за промяна!