Подписка против лицензирането на счетоводителите
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Подписка против лицензирането на счетоводителите
Гост |
#262013-12-17 08:29Подкрепям петицията! Нужно е обединение на работещите счетоводители, което да ни отстоява интересите. За всеки има място под слънцето. |
Подстрекател |
#27 Re:2013-12-17 08:58 |
Гост |
#282013-12-17 11:51Поредната глупост в тази държава,насочена срещу малкия,обикновения човек-лицензи,такси,таксички....А на одиторите все не им стигат фирми...Всичко що е счетоводител трябва да е втехни ръце и да им плаща!!Хайде,засрамете се! |
някоя |
#292013-12-17 12:49По време на криза само глупости се мислят!Нека одиторите да поработят като счетоводители и тогава да видя тяхното мнение!Престанете с тази корупция! |
Гост |
#302013-12-17 17:38Здравейте, мисля, че аргумет в подкрепа на тази петиция е факта, че вместо да се облекчава микро, малкия и средния коментираното лицензирането само ще го затрудти.Неминуемо ще се оскъпи услугата за изготвяне и подписване на баланси, отчети и т.н..Одиторите, ако нямат работа винаги могат да се откажат от лиценза си на одитори и да работят като счетоводители.За съжаление граждански контрол следва да има върху тяхната работа като одитори, защото те са тези които заверяват отчетите на Банките и Монополистите без да сезират съответните контролни органи за злоупотреби и схеми за източване. |
Гост |
#31 Re:2013-12-17 17:46Благодаря, майками е на 80 години и вероятно много ще ти се зарадва! Не обиждай Тройкаджийте, те са истински знаещите според Професорския елит. Нищо не учат и пак знаят за тройка. Вие сигурно и за толкова незнаете за да имате нужда от лиценз за да се доказвате. Ние счетоводителите сме на изпит Всеки ден и не сме гладни одитори. |
Илиян Атанасов Гост |
#322013-12-18 08:25Точно определение за гражданско общество няма. Има хиляди такива и аз съм си избрал това: "Гражданско е обществото, където законът се явява само като трето лице и само в случай, че са нарушени правата на едно лице от действията на друго". Противното се нарича административно създаване на обществени отношения и нашето общество категорично отрече тази система още през 1989 г. В случаят съм подкрепил петицията т.к. има явно и грубо нарушаване правата на цяла гилдия в интерес на ограничен кръг частни лица. |
Гост |
#332013-12-18 08:40След като има изискване за образователен ценз и стаж на счетоводител, защо е необходимо и тази дейност да стане олигархична и всички да работим за "определени кръгове" ? Връщаме се години назад в развитието си . |
Люба Данаилова |
#34 Re:2013-12-18 09:55Бих казала, че пазарът сам по себе си отсява качествената от некачеставената услуга. Също така не смятам, че трябва да бъда оценявана от хора, които са ми преки конкуренти в професията и нямат никакъв интерес от професионалното ми развитие. Да не говорим, че биха получавали приятни суми от всички, които не преминат (което е доста субективно) или не се явят на този изпит. |
Гост |
#352013-12-18 14:14Не знам дали целта на лицензирането е изземане на бизнеса от одиторите. Против съм по други причини- това ще оскъпи услугите ни и ще доведе до ново разрастване на сивата икономика в бизнеса. |
Гост |
#362013-12-18 18:15Всяка промяна от такъв характер, когато позволява по един разумен начин на множеството упражняващи занаята, чрез който си вадят хляба да се пренастроят, така че да могат да продължат да упражняват занаята и да си изкарват прехраната за себе си и близките си, би била приета много по лесно и закономерно. |
Гост |
#372013-12-19 08:40Счетоводител съм с доста богат опит. В практиката ми досега се оказва ,че главните счетоводители , редови счетоводители ,обучаваме одиторите ,независимо от коя компания са !Лично аз не считам ,че получаването на диплома за одитор е гаранция за знание!Освен това разходите за тази гилдия са много големи.Фирмите плащат огромни суми за нищо на практика.По скоро трябва да се приеме законодателство,което да разрешава одит да се прави по избор, но не на всяка цена и под някакви условия. |
Гост |
#382013-12-19 10:52По принцип съм ЗА лицензиране на професията, но не и по този начин, чрез допълнителни изпити и периодични обучения. Това ще е напълно субективен акт на лицензия.Лицензиране може да се извърши и според критерии за ценз и образувание на практикуващите счетоводители. |
Гост |
#392013-12-19 11:30Не считам, че ИДЕС е институцията, която трябва да провежда лицензирането. Така се губи независимостта и равната отдалеченост на проверяващите одитори спрямо счетоводителите и съставителите на отчети. Създава се висок риск от възникване на конфликт на ентереси. |
Гост |
#40 Re:2013-12-19 12:06НЕ ПОДПИСВАЙТЕ !!!! |
счетоводител |
#41 Re: Re:2013-12-19 12:17И защо да не подписваме, бихте ли изложили сериозни доводи против тази петиция |
Тодорова |
#42 Re:2013-12-19 15:00Съгласна съм да има лицензиране, но не по предложеният начин и не от ИДЕС. |
Гост |
#43 Re: Много Възмутена2013-12-19 17:10Много ми е интересно, при положение, ако някои претижават международен сертификат, като например от AССА и той ли е в числото на боклука !?! И тези, които имат защо трябва да се сертифицират отново в ИДЕС!?! |
Гост |
#44 Да живеят одиторите2013-12-20 09:09Явно не само сте невъзпитан,но и не знаете нищо за работата на счетоводителите. При лицензирането кой ще работи за експерт счетоводителите? Считам,че пазарът сам отсява некомпетентните и некачествени колеги.Лицензията е предпоставка за корупция и допълнителни средства които ще изтичат от изтънелият джоб на българина.Одиторите трябва да са в помощ на счетоводителите,а не да бъдем противопоставяни един на друг. |
Гост |
#452013-12-21 13:43Нямам пари за изпити за лицензиране.Какво правим тогава??? |
Гост |
#462013-12-21 15:35Не ми се вярва сумата за комисионно за взимане на изпита да е толкова голяма 80 000 ЕВРО Мисля че малко хора я имат. |
Гост |
#472013-12-21 18:10Рано е още за лицензи.Малкият и среден бизнес е нестабилен.При изискване на лиценз сивия сектор ще се увеличи и в хазната няма да влизат никакви приходи. |
Гост |
#482013-12-22 07:29Това е пълна простотия! Тези "одитори" са нищо повече от пълни лентяи - като знам за пари как "заверяват" - без коментар. Не съм съгласен аз да изнасям целия труд, а те на готово само с един подпис да прибират всичко. Против съм. И дано тази глупост да не се приеме - аман от лобиране. |
Гост |
#492013-12-23 16:13ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО Е ,ЧЕ ПЕРИМЕТЪРА НА ОДИТОРИТЕ СЕ СТЕСНЯВА И ТЕ ПРЕДПРИЕМАТ СТЪПКА ДА ОГРАНИЧАТ НЕЧИЕ ДРУГО ПРАВО ОТ БРАНША ЗА ДА ЗАПАЗЯТ СВОЯ ПЕРИМЕТЪР.АЗ ПИТАМ КАТО СЧЕТОВОДНИТЕ ОТЧЕТИ СЕ ЗАВЕРЯВАХА И В СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ГОДИНИ - ТОВА ИЗБЕГНА ЛИ ИКОНОМИЧЕСКАТА КРИЗА И МИНАЛА И НАСТОЯЩА - ОТГОВОРА Е: НЕ!И ТОВА Е ТАКА ,ЗАЩОТО ТЕ НЕ МОГАТ ДА ВЛИЯЯТ НА РЕАЛНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЦЕСИ, А СЪС СВОЯТА УСЛУГА ДОПЪЛНИТЕНО УТЕЖНЯВАТ РАБОТАТА НА МАЛКИТЕ ФИРМИ ПРЕДИМНО,НЕОБОСНОВАНО Я ОСКЪПЯВАТ И УСЛОЖНЯВАТ.НЕ СЛУЧАЙНО И ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА СТЕСНЯВА ОБСЕГА ИМ НА ЗАВЕРКА ИМЕННО ЗАРАДИ ПОШЛИЯ ХАРАКТЕР НА Т.Н.ЗАВЕРКИ,ПОРАДИ ИЗБРОЕНИТЕ ПРИЧИНИ!!!!АЗ СЪМ ЗАВЪРШИЛА СРЕДНО ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ,ВИСШЕ ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ,ЧАСТЕН СЧЕТОВОДЕН КУРС,ЦЯЛ ЖИВОТ ЧЕТА ИКОНОМИЧЕСКИ ИЗДАНИЯ ,ИМАМ 35 Г. СТАЖ В ОБЛАСТТА НА ИКОНОМИКАТА И Е НАПРАВО СМЕХОТВОРНО ,ИЗНУДВАЩО ДА СИ ЗАПЛАЩАМ ,ДА ДЪРЖА ИЗПИТИ ПРЕД ХОРА ,КОИТО Я ЗНАЯТ ПОВЕ4Е ,Я НЕ ,НО ДА ЗАВИСИМ ОТ ВОЛЯТА ИМ/А ТЕ ИМАТ ИНТЕРЕВС ДА НЕ НИ СЕРТИФИЦИРАТ/ Е ПОВЕЧЕ ОТ ОТВРАТИТЕЛНО И ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ПОШЛИТЕ ПРАКТИКИ НА ИЗНУДВАНЕ И НЕЗАСЛУЖЕНО ОТНЕМАНЕ ПРАВА НЯКОМУ,ОЩЕ ПОВЕ4Е ЧЕ Е УЧИЛ ЗА ТОВА.ТОВА ЩЕ ОБЕЗМИСЛИ ВИСШЕТО ИКОНОМИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ И Т.Н. ЗА ЗАВЕРКА НА ОТЧЕТ МОЖЕ САМО ДА СЕ ИСКА УСЛОВИЕ ЗА СТАЖ- НИЩО ПОВЕЧЕ!!!!МЕХАИЗМА ТРЯБВА ДА Е МНОГО ШРОСТ- ОБРАЗОВАНИЕ И СТАЖ - ВСИЧКО ДРУГО Е ПОРЕДНАТА ИЗМАМА В ОБЩЕСТВОТО НИ.АКО ОДИТОРИТЕ БЯХА ПРАВИ ЕВРОПЕЙСКАТА ДИРЕКТИВА ЩЕШЕ ДА Е В ПОСОКА ОБСЕГА НА ТЕХНИТЕ ЗАВЕРКИ ДА СЕ РАЗШИРЯВА ,А НЕ ДА СЕ СТЕСНЯВА ! НЕ МОЖЕ НИЕ ДА ПРЕДПРИЕМАМЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО?! |
Гост |
#502013-12-24 09:58В Европа няма подобни изисквания!В Германия даваш на флашка счетоводството в Данъчното и ако има запитвания ги обявяват по интернет за отговор!В България бизнесът е унищожен ,особено в провинцията ,в София не се чуства осезателно и сега виждам напълно закриване на фирми !България е едно недосмислие и недоразумение!! |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11657 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3502 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2908 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2196 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10859 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
875 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
757 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
613 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
610 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
577 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1460 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
415 Създадено: 2024-11-08
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
334 Създадено: 2024-10-24
Не на насилието над бездомни животни!
273 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Да опазим Мотописта
1162 Създадено: 2024-10-02