Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Свържете се с автора на петицията

Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията

Гост

#801 Не на връщането на цигарения дим в заведенията!!!

2012-12-13 08:29

Не на връщането на цигарения дим в заведенията!!!
Йолзаво

#802 Re:

2012-12-13 08:37

#4: Пушач -

На тебе не ти ли стана ясно, че тези зали не вършеха никаква работа, вратите все стоят отворени, за да може сервитьорите да минават, не се пуска аспирация, за да се пести ток, седи си пуши у вас и си трови семейството бе!

Emabass

2012-12-13 08:37

Бях горда от нашите управници поне за това! Откакто спряха пушенето в заведенията съм спокойна за децата си, които работят като музиканти в различни елитни клубове, а не пушат. Мога да посещавам което и да е заведение без да се задушавам. Пушачите са особена егоистична порода, като всички пристрастени към нещо хора, те и сега нарушават забраната в късните часове, а какво остава ако се въведат някакви полумерки, подобни да предходните.

Гост

#804 Re: Re:

2012-12-13 08:39

#802: Йолзаво - Re:

А на тебе БЕ не ти ли ясно, че точно това е проблема- органите да се заемат и глобяват заведенията за НЕспазването на тези закони, а не да махнат залите за пушачи.

Гост

#805 Re: Re: Re:

2012-12-13 08:45

Умнико ГОСТ, ти предлагаш да глобяват някой дали пуска аспирацията в залите за пушачи ли? А защо като вратата на кенефа е в залата на пушачи, аз да трябва да мина оттам и дрехите и косата ми да миришат на смрад после. Аз съм пушач малоумнико, но да дърпам от цигарата няма нищо общо с пова да дишат пушека на горящите още 50 цигари около мен примерно. Пълна забрана. Излизам си, пуша си и си влизам, и дрехите ми не миришат на смрад!

6

2012-12-13 08:59

За да сме по-здрави и да са по-здрави децата ни

Гост

#807 Re: Re:

2012-12-13 09:00

#684: smoke - Re:

Непушачите са не само по-цивилизовани и по-културни от тебе, но и по-интелигентни и по-възпитани.

Гост

#808 Re: Re: Re: Re:

2012-12-13 09:02

#805: - Re: Re: Re:

Ами умнико ГОСТ 2, по света е така- гонят се и се глобяват неспазващите законите! Друг е въпроса за "кенефа" и вратата- няма логика да е в залите, но това не е тема на тази дискусия дали да има зали за пушачи или не. И как точно ми обясни за 3 секунди минавайки отнякъде се омирисваш? А омирисваш ли се минавайки с колата покрай някой завод за сяра? Умник!

Гост

#809 Предложение.

2012-12-13 09:11

Както аз, така и всички подписали се тук нямаме никакво намерение да плащаме за здравето на тези, които съзнателно го увреждат като употребяват алкохол, цигари и наркотици предлагам:
При постъпване на пациент в държавна болница да му бъде направен бърз тест за алкохол, никотин, кофеин и ако резултата е положителен да мусе откаже лечение, колкото и спешно да е то. Да отива в частна болница. Така смятам, че е справедливо, защото се предполага, че този пациент има финансови възможности да се лекува сам, защото има такива за алкохол, цигари или наркотици. При такъв закон, човек ще помисли по-сериозно дали да прибегне до тези удоволствия и ако реши да го направи, то той ще е наясно с последсвтията. Тогава всичко е в неговите ръце и правото му на избор.

Гост

#810 Re: Предложение.

2012-12-13 09:17

#809: - Предложение.

Аз пък имам предложение- както е навсякъде по света- моите пари от моите осигуровки да са си за мен и ако искам за моето семейство, а не в републиканския бюджет и да плащам за всички непушачи, пушачи и извънземни. Аз ще си решавам за моите пари, както и за какво и на кой да ги давам, а не ти. И ОБЯСНЯВАМ- всяка кутия цигари от завода излиза около 2 лв- останалото отива за акцизи и данъци в държавния бюджет. Нека тези пари отиват за лечението на ПУШАЧИТЕ, така справедливо ли е според теб?

Валентин

2012-12-13 09:21

Аз съм "ЗА" петицията!
Дан

#812 Срещу тютюнопушенето

2012-12-13 09:22

Не желая някой да извършва насилие над друг,чрез отравяне на въздуха,който диша.И за това да не му се забранява от държавата.

Гост

2012-12-13 09:30

ЩЕ СЕ ПУШИ НАВСЯКЪДЕ КАКТО БЕШЕ ПРЕДИ..ОСЪЗНАЙТЕ ГО НАЙ НАКРАЯ И СТИГА СТЕ РЕВАЛИ КАТО ВДОВИЦИ ЗА ХУЙ.УТРЕ СЕ ГЛАСУВА В ПЛЕНАРНА ЗАЛА И ЗАБРАНАТА ОТПАДА ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ В ИКОНОМИЧЕСКА КРИЗА ДА РУШИШ И МАЛКОТО БИЗНЕС НА КОЙТО ДЪРЖАВАТА ЕДВАМ КРЕТА.ПЛЮС ТОВА ТАЗИ ДИКТАТОРСКА ЗАБРАНА Е ДИСКРИМИНАЦИОННА.ТАКА ЧЕ ДЕМОКРАЦИЯТА ЩЕ ПОБЕДИ СМОТАНИ КОМУНИСТИ..ОСЪЗНАЙТЕ ГО.КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА СТОЙ ТЕ СИ У ВАС ИЛИ СИ ХОДЕТЕ ПО СЛАДКАРНИЦИ ВМЕСТО ДА ЗЛОБЕЕТЕ И ДА СИ ИЗБИВАТЕ КОМПЛЕКСИТЕ.ЗАЩОТО ПУШАЧИТЕ ВИ ВИДЯХА ИСТИНСКИТЕ ЛИЦА И ПОВЕЧЕ НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ ТОЛЕРАНТНИ С ВАС И ДА ВИ ПРИЕМАТ НА ТЯХНАТА МАСА КАКТО Е БИЛО ПРЕДИ.ВИЕ СИ ПОСТЛАХТЕ ВЕЧЕ И ЩЕ ЖЪНЕТЕ ТОВА КОЕТО СТЕ СЪДИЛИ.МИЛОСТ ЗА ВАС НЯМА ДА ИМА..ЕЙ ТАМ В ЪГЪЛА КАТО ПРОКАЗНИ МРЪСНИ КУЧЕТА ЩЕ СТОИТЕ ЗЛОБАРИ..И АЛКОХОЛА ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕН ИЛИ НАЙ МАЛКОТО ЩЕ СЕ ГЛАСУВА ЗАКОН ДО 31 ЯНУАРИ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕТО НА ПРОДАЖБАТА МУ И КОНСУМИРАНЕТО МУ В ЗАВЕДЕНИЯ И НА ПУБЛИЧНИ МЕСТА.НИЕ СМЕ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА И НЯМА ДА ТЪРПИМ ПИЯНСКИ ИЗЦЕПКИ И ПИЯНДУРИ МИРИЗЛИВИ ПО УЛИЦИТЕ
Абориген

2012-12-13 09:33

аз пък живея на село в колиба, ям чиста и екологична храна и затова ИСКАМ:
1. Затваряне на всички заводи, защото замърсяват въздуха ми.
2. Затваряне на рафинерий и електроцентрали- по същата причина. Можем и на свещи, нали?
3. Абсолютно и веднага спиране на всички автомобили и изобщо транспорта- знаете ли какво трябва да дишам заради тях и как ми се омирисват дрехите и косата?
ДА ЖИВЕЕ 21 ВЕК

Гост

2012-12-13 09:35

Здравето няма възраст и час!
Владо пушач

#816 Re: Боби

2012-12-13 09:39

По същия начин може и на теб да ти се отговори,...."НИКОЙ НЕ ТЕ СПИРА ДА СТОИШ НА ЧИСТ ВЪЗДУХ ОТВЪН

Този спор никога няма да има край така че според мен няма смисъл от него

Единственото решение което да удовлетворява ако не всички то поне повечето е да се разграничат заведенията където може да се пуши и където неможе

Няма как да влезеш в дискотека например и там да не се пуши, съответно и несъм съгласен в ресторант или пицария някой да ми кади от съседната маса

Мисля че това е едно миродавно решение към което биха могли нашите магистрати да се стремят а не да измислят топлата вода

ПУШАЧ

#817 Re: Re: Re: Re:

2012-12-13 09:48

#793: Още един пушач - Re: Re: Re:

Ало, нервният. Би ли ми обяснил как могат да се създадът 2 зали в заведение от 100 кв.м? България не е София и в по-малките градове заведенията не са с огромна площ, която да позволява такова разделение. Нали се сещаш, че ако закона се промени и задължат заведенията да имат две зали, то две трети от тях ще фалират!

Гост

2012-12-13 09:49

Здравето е над всичко, над работните места и всички други изказани глупости!

Гост

2012-12-13 09:52

Убеждавам се, че в тази, а и не само в тази държава, корпоративния интерес е по важен от този на обикновените грждани... но все пак нашия членски внос в партийните каси е твърде малък! Нали? :(

Гост

#820 Re: Re: Re: Re: Re:

2012-12-13 09:57

#817: ПУШАЧ - Re: Re: Re: Re:

Сори, ама 100 кв.м. се разделят на 2 по 40 кв.м., даже остава и място за тоалетна по средата :)

Неделчо

2012-12-13 09:57

Всеки има правото да се трови, но аз не искам други да определят продължителността на живота ми!

Гост

2012-12-13 09:58

Здравето е по-скъпо от всякаква парична печалба.

Гост

2012-12-13 09:59

Едно хубаво нещо да напарвят и да вземат да го отменят...
гост

#824 Re:

2012-12-13 09:59

#813: -

Ти май днес още не си пушил, а е вече 10 часа. Тичай навън, че както е тръгнало може в изблик на нерви и ярост да вземеш да затриеш някой колега.  ;)

Абориген

#825 И АЗ ТАКА- ЗА ЗДРАВЕТО МИ:

2012-12-13 10:02

#821: Неделчо -

аз пък живея на село в колиба, ям чиста и екологична храна и затова ИСКАМ:
1. Затваряне на всички заводи, защото замърсяват въздуха ми.
2. Затваряне на рафинерий и електроцентрали- по същата причина. Можем и на свещи, нали?
3. Абсолютно и веднага спиране на всички автомобили и изобщо транспорта- знаете ли какво трябва да дишам заради тях и как ми се омирисват дрехите и косата?
ДА ЖИВЕЕ 21 ВЕК