Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Свържете се с автора на петицията
Тази тема за дискусия е автоматично създадена с петицията Не на връщането на цигарения дим в заведенията
Гост |
#501 Re: Ivo2012-12-12 10:26Умирам от смях! Значи Англия, Австралия, Америка ... са НЕдемократични държави. Наистина Иво изобщо не знае какво е демокрация. Пушенето не е човешко право, а и да беше, всяка демократична държава може да наложи ограничения. Както е несполучливият Ви пример за дома... Например по закон Ви е забранено да извършвате ремонтни дейности в СОБСТВНИЯ ви дом в определени часове на денонощиета, както и за някои ремонтни дейности в СОБСТВЕНИЯ ВИ ДОМ се изисква предварително разрешение..., а СОБСТВЕНАТА Ви кола нямата право да я карате по тротоарите, да я карате над определената скорост и още куп ограничения... да не продължавам... отворете тълковния речник и вижте какво е Демокрация и Анархия |
Гост |
#5022012-12-12 10:41Пущачите са може би най-големите егоисти, нека им помогнем да превъзмогнат егоизма си... Не искам и да коментирам, че всичко отново се прави за пари и да се облужат нечии интереси, забрявайки се най-важното- да се опази здравето на хората! |
miss |
#503 Re: ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО2012-12-12 10:48#22: yaniyakov - ТВЪРДО НЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО Извинявай, но аз също не съм пувач и въпреки това нямам против пушачите. Имаш ли си на представа колко заведения ще затворят тази зима заради тази забрана, а колко хора ще останат без работа... Нима смяташ, че тези 15 % от българите които не пушат ходят постоянно по заведенията. За мен тази забрана е безсмислена. ТРЯБВА да е позволено тютюношушенето. Мислите ли, че един човек който не пуши ще отиде сам на кафене... НЕ няма... Поради простия факт, че по-голямата част от българите пушат. |
Валя |
#504 Re:2012-12-12 10:50А защо ограничавате моите права? Ти като искаш да пушиш излез навън, никой не ти забранява да се тровиш? Или ти е много приятно да се пребираш в къщи "вонящ" на цигари, защото дали си пушач или не, това е отвратително и предполагам сега трябва да сте го осъзнали?Хайде моля не пипайте и моите права и тези на децата, които родителите си са завели в заведението за хранене???? |
Вальо |
#5052012-12-12 10:52Това е страшно дискриминиращ закон и макар, че не пуша не съм съгласен с него. Дори и преди когато си беше все още разрешено да се пуши по заведенията, аз сам си решавах къде да седна в зависимост от компанията с която съм в момента. Не е честно, това си е чист фашизъм и потъпкване на човешки права !!! Долу закона |
ABC |
#506 Re:2012-12-12 10:54Аз съм "за" пълното премахване на _всички_ закони. |
Коце |
#507 Re:2012-12-12 10:54Ти днес изпи ли си хапчетата между другото ? |
tupunger |
#508 Re:2012-12-12 10:54pu da ti eba maikata .....................mrusna be az trqbva da se suobrazqvam s tebe taka li deto trovish vsichki okolo sebe si i sebe si q ti izlizai i se naslazhdavai navun na gadnite si otrovi nikoi ne ti e dluzhen.......da te turpi be bokluk |
Димитър |
#5092012-12-12 10:58Един живот имам и не желая някой да му вреди.Който иска да си пуши - да го прави в къщи или на определените за това места, където няма да пречи на останалите.Писна ми години наред да ме душат и вмирисват, на работното място, в заведенията или където и да било! |
Nepushach |
#5102012-12-12 10:59След като сме в ЕС, не можем да си избираме кои закони да спазваме и кои - не. И без това ресторантите в България са твърде много, повечето от тях не предлагат нужното качество. Нека поне дишаме свободно. |
Гост |
#5112012-12-12 11:00Толкова пълна забрана има в малко места по света. Дори в САЩ, има щати и без забрани, в Калифорния можеш да си пушиш в офиса, ако сте до 5 човека и при тяхно съгласие. В Англия също има заведения където можеш да си пушиш спокойно - частни клубове или покрити с найлон и газови печки. Най-демократичната страна в света - Швейцария, отхвърли на референдум подобна забрана. Хайде да не ставаме по-католици от папата! |
Млада надежда |
#512 Не на цигарения дим2012-12-12 11:00Много ми харесват някои от коментарите тук - особено онзи, че "правото на пушача завършва там откъдето започва моето обоняние"!!! Пълен абсурд е заведения като "Неделя" преди забраната бяха с надпис "В заведението се пуши, забранено за лица под 18 години". Пълен смях - та нали основния тип клиенти са майки с деца, те ядат торти, а пушачите само пушат и пият по едно кафе. И резултата - всички доскоро пълни сладкарници Неделя бяха пусти, МНОГО преди забраната. А какво ще кажете за София Лайв Клуб - там ОТДАВНА е забранено пушенето, и заведението ОТДАВНА се пука по шевовете, отпред е пълно с пушачи ама в крайна сметка се връщат там хората. Изводът е че ако едно заведение е качествено, хората не ходят там САМО ЗА ДА Пушат!!! |
Гост |
#513 Аз не искам отново дим в заведенията!2012-12-12 11:02 Кръчмарите по добре да си оправят сервиза и качеството и културата на обслужването вместо да търсят под вола теле или както е казал народа " На калпавия ....вълната му пречи" Колкото до пушачите имам предложение техните медицински осигуровки да се вдигнат в пъти над тези на непушачите. Не съм съгласен да плащам за лечението на някой който от глупост не може да контролира собственното си поведение. |
Гост |
#514 Re:2012-12-12 11:10Такива като тебе са за пандиза .....или за гората. Човек който крещи "Долу закона" е просто за изолиране в спец заведения |
Гост |
#515 Re: Аз не искам отново дим в заведенията!2012-12-12 11:11#513: - Аз не искам отново дим в заведенията! Какво лечение плащаш, нищо не плащаш. Пушачите плащат акциз, който надминава целият бюджет на здравната каса! А тръгнем ли по тази логика, може да поискаме по-високи осигуровки от алкохолиците, дебелите, миньорите, скиорите, мотористите ... Аз съм на мнение, че осигуровките трябва да са на индивидуална партида, тогава ще видим кой какво плаща. |
Гост |
#5162012-12-12 11:21Харча доста пари по заведенията, но ако малоумниците върнат старото положение, така наречените пишман ресторантьори ще ми гледат парите през крив макарон! |
Гост |
#517 Re: Re: Аз не искам отново дим в заведенията!2012-12-12 11:22#515: - Re: Аз не искам отново дим в заведенията! В щатите здравните застраховки са зависими от здравните ти навици. Факт! |
Ирина |
#5182012-12-12 11:22Здравейте! Аз съм майка на 3 деца. Не пушачите, а моето семейство се чустваше дискриминирано, когато искахме да отидем в заведение и масите за непушачи бяха или най-лошите в заведението или достатъчно ароматизирани от цигарения дим в съседното помещение и лошата климатизация. Не излизаме често, но няколкото излизания последните 3-4 месеца в заведения без цигарен дим ми доставиха огромно удоволствие. Успяхме да се насладим на храна, музика и т.н. Не смятам, че трябва да се пуши на обществени места, защото непушенето не е вреда за останалите, а обратното е в пълна сила. Нямам нищо против зависимостта на пушачите към никотина и тяхното право да го правят, но не в ущърб на останалите. Слава Богу, че моите приятели, които са пушачи са достатъчно интелигентни, за да се съобразяват с това... |
Пикльо |
#519 Ограничавали сме му правата!!!!???2012-12-12 11:28Ама не е лесно да сте толкова промити и да излизате с този аргумент винаги. Истината е че реално аз и всички НЕпушачи години на ред бяхме с ограничавани права. Аз поне не си спомням някога да е имало място в дискотека, бар или кабаре където да е зала за НЕпушачи. А разделението на пушачи и Непушачи навлезна масово в заведенията само преди няколко години. И пак да учотним - Аз трябва да се съобразявам с вас, понеже имате глупав навик (никой не ви е карал насила). Ми аз да взема да протестирам, че не ми дават да пикая в автобусите, понеже имам такава нужда. |
Миро |
#5202012-12-12 11:30Избройте българските артисти, измекяри рекламиращи цигарите по билбордовете, а сериалите по ТВ? Как децата ни няма да пушат?! |
Зорница |
#521 Не на връщането на цигарения дим в заведенията2012-12-12 11:35Въпреки, че съм пушач, съм твърдо ПРОТИВ отпадането или промяната на съществуващия в момента закон. Ако ми се пуши, излизам навън - не е толкова страшно, даже подпомага социалните контакти :) |
4+2 |
#5222012-12-12 11:35Не мога да подмина с безразличие безпринципното поведение на днешната управа на България. Не съм пушач, но се възмутих, когато малко след като бяха накарали собствениците на заведения да инвестират в глупавите кошари за пушачи. Сега тъкмо да свикнат със забраната, хааайде сега пък обратно!?! БАСТА!!! Аман от лобистки интереси! В това връщане назад няма и грам нормална мисъл!!! |
ивко |
#5232012-12-12 11:36Българина се оплаква от какво ли не, но никой не се оплаква от мозъка си, а трябва!?!! |
жана |
#5242012-12-12 11:45Имам ресторант, но съм категорично против връщането назад на решението за спиране на забраната! |
Миро |
#5252012-12-12 11:47 |
|
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
Петиция за импийчмънт на Румен Радев от поста президент на Република България.
Преименуване летище Граф Игнатиево на Капитан Димитър Списаревски
Финансиране на кастрационна програма на национално ниво, контрол по ЗЗЖ,ЗВМД,НК325б
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
Подписка против касирането на епархийския избор на кандидати за Сливенски митрополит
ОТВОРЕНО ПИСМО – ВЪЗВАНИЕ В ПОДКРЕПА НА УКРАИНСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА И ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КАНОНИЧНАТА СЪБОРНОСТ НА ЦЪРКВАТА ХРИСТОВА
ДА ПОДКРЕПИМ ИСТОРИЧЕСКИ ПАРК!
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
Има ли нещо, което искате да промените?
Промяната не се случва, ако мълчите. Авторът на тази петиция се изправи и предприе действия. Ще направите ли същото? Стартирайте социално движение, като създадете петиция.
Стартирайте собствена петицияДруги петиции, които може да Ви интересуват
ВТОРА КАТЕГОРИЯ ТРУД ЗА УЧИТЕЛИТЕ
11690 Създадено: 2024-10-12
ПОДПИСКА в подкрепа на ГРАЖДАНСКОТО НЕПОДЧИНЕНИЕ и блокада на главен път Бяла-Попово в срок: безсрочен
3518 Създадено: 2024-11-09
Петиция за касиране на парламентарните избори от 27 октомври 2024 г. в България
2916 Създадено: 2024-10-30
Решаване на проблема с водата в гр. Шумен
2309 Създадено: 2024-11-05
ПЕТИЦИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА БЪЛГАРСКОТО БИОЛОГИЧНО ЖИВОТНОВЪДСТВО
10972 Създадено: 2024-06-24
Cпешно! Отворено писмо за хуманитарна виза за дисидента Абдулрахман ал-Халиди
970 Създадено: 2024-10-25
Не връщайте куче МАУСИ на насилника Тодор Чолаков от град Пловдив!
878 Създадено: 2024-11-01
За отстраняване на Зорница Ангелова от ръководството на 22 СЕУ София
764 Създадено: 2024-11-08
Промени в образованието на децата със СОП
616 Създадено: 2024-10-18
ПОДПИСКА ЗА СПИРАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР
613 Създадено: 2024-10-29
Петиция в подкрепа на проф. д-р Андрей Захариев за възстановяване на работа след незаконно уволнение в Стопанска академия "Д.А.Ценов"!
600 Създадено: 2024-11-09
ВЪН пиесата "Оръжията и човекът" от Народния театър!
1470 Създадено: 2024-09-30
Свобода на словото, свобода на творчеството - не на агресията пред Народния театър "Иван Вазов"
416 Създадено: 2024-11-08
За връщане на старите правила в ТЕЛК комисиите! За не спиране пенсионните и социални плащания на хора, спазили три месечния предварителен срок за подаване на документи!
368 Създадено: 2024-10-24
ПРИЗИВ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ПРОЦЕДУРАТА ЗА ИЗБОР НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ЗА ГЛАВЕН ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ и започване на нов, прозрачен и демократичен процес
355 Създадено: 2024-10-15
Не на насилието над бездомни животни!
274 Създадено: 2024-10-26
Възстановяване на Г-жа Касабова на позицията директор в ОУ К. Арабаджиев, до провеждането на редовен конкурс и назначаването на законен заместник.
231 Създадено: 2024-10-20
Община Аксаково да постави "легнали полицаи" пред пешеходните пътеки
150 Създадено: 2024-11-06
За ефективна присъда за насилника на Джеси - Стоил Георгиев!!!
8759 Създадено: 2024-04-12
Оставка на Васил Василев - Директор на Народен театър "Иван Вазов"
2595 Създадено: 2023-04-04